Tanduran tropis iyub-iyub

Flora tropis mbutuhake kelembapan

Flora ing wilayah tropis khusus banget: manggon ing panggonan sing asor tansah dhuwur, lan ing endi suhu umume entheng, luwih anget nalika nyedhaki khatulistiwa. Akeh tanduran sing urip ing alas lan alas udan ing donya ditanam ing jero ruangan, sanajan ora gampang ngelingi panjaluke.

Lan ing jero omah asor biasane kurang, lan uga, ing musim dingin suhu ora cukup dhuwur kanggo tuwuh. Nanging, ana macem-macem spesies sing, kanthi ati-ati, bisa adaptasi kanthi apik. Nanging, Apa tanduran teduh tropis?

asplenium nidus (Paku Sarang Burung)

Pakis manuk minangka tanduran teduh tropis

Gambar - Wikimedia / Marija Gajić

El asplenium nidus Iki minangka pakis asli ing alas udan ing Australia, sing tuwuh utamane ing Queensland lan New South Wales. Nduweni fronds ijo padhang (godhong), karo midrib banget ditandhani, ireng utawa coklat peteng. Dhuwuré kira-kira 60 sentimeter lan ambane 70 sentimeter.

Iku tuwuh ing iyub-iyub wit lan wit kurma, dadi tanduran tropis sing menarik banget kanggo tuwuh ing jero ruangan utawa ing wilayah patio sing srengenge ora langsung tekan. Ora seneng kadhemen, nanging yen ana ing wilayah sing dilindhungi, bisa tahan frosts sing ringkih lan jangka pendek nganti -1,5ºC.

Balantium antarcticum (Dicksonia antartika)

Dicksonia antarctica minangka wit pakis sing pengin naungan

Gambar - Wikimedia / pere prlpz

La Dicksonia antartika iku wit pakis asli Australia sing dhuwuré maksimal 15 meter. Nduweni batang rhizomatous sing kandel, diametere kira-kira 30 sentimeter, lan godhong ijo (godhong) sing dawane nganti 3 meter.

Bisa bingung karo Cyathea australis, nanging beda karo sing iki kanthi duwe batang sing luwih kandel lan luwih cendhek. Apa maneh, tahan kadhemen rada luwih apik, nganti -3ºC; Ing tangan liyane, yen suhu ngluwihi 30ºC, iku ora apik.

Calathea

Calathea minangka tanduran tropis

Gambar - Wikimedia / PINKE

ing Calatheas Iki minangka tanduran asli utamane saka Brasil lan Peru, sing duwe godhong warna-warni, dekoratif banget. Dheweke tekan dhuwur nganti 50 sentimeter kanthi ambane padha. Dheweke tuwuh kanthi cepet lan cocog kanggo pewarnaan taman utawa interior omah, kayata konservatori. Mesthi, dheweke ora bisa nahan hawa adhem.

Kanggo tansah ana ing njaba, penting yen iklim anget, kanthi suhu antara 18 lan 30ºC; yen ora bakal padha makmur.

Chamaedorea elegan (Sawit ruang tamu)

Parlor palm minangka tanduran teduh tropis

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

La Chamaedorea elegan Iki minangka palem batang ramping sing asli saka Meksiko lan Guatemala. Dhuwuré tekan 2 meter, lan godhong pinnate nganti dawane 1 meter.. Didol ing pot kanthi akeh spesimen supaya katon luwih ayu, sanajan pungkasane ana sawetara bibit sing mati amarga kompetisi sing digawe ing antarane, kanggo papan lan nutrisi.

Perlu mbanyoni lan mbanyoni moderat. Iki minangka salah siji saka sawetara spesies wit kurma sing bisa ditanam ing pot sajrone urip, mula menarik yen ana ing omah. Mesthi wae, bisa uga ditandur ing kebon anggere suhu paling ngisor ora ngisor -2ºC.

Cyathea australis (Paku wit atos)

Cyathea cooperi minangka pakis teduh

Gambar - Wikimedia / Sardaka

La Cyathea australis iku wit pakis asli Australia tropis. Ngembangake batang sing tipis, kira-kira 20 sentimeter, saka godhong (godhong) nganti 6 meter thukul.. Tanduran iki dhuwuré 12 meter, sanajan spesimen sing wis tekan 20 meter wis ditemokake.

Wis tingkat wutah alon, nanging ora kaya ing Balantium antarcticum (Dicksonia antartika) luwih ngidinke panas sing dirasakake nalika musim panas Spanyol, nalika suhu munggah ing ndhuwur 30ºC. Minangka kanggo Frost, ndhukung nganti -2ºC tanpa rusak.

Dieffenbachia

Dieffenbaquia minangka tanduran tropis sing pengin naungan

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

ing diefenbachias Iki minangka tanduran sing ditemokake ing Amerika Tengah lan Kidul. Ana kira-kira papat varietas, sing bisa tekan antara 3 nganti 20 meter, sanajan bab normal iku padha ora ngluwihi 4 meter. Dheweke duwe batang sing erect lan tipis banget, saka godhong sprout sing bisa dadi endhog utawa tumbak.

Padha banget beracunPramila kita ora nyaranake tuwuh yen ana bocah cilik lan / utawa pets. Suhu paling murah sing didhukung yaiku 5ºC.

fatsia japonica (Aralia)

Aralia minangka tanduran teduh tropis

Gambar - Flickr / TANAKA Juuyoh (田中 十 洋)

La aralia minangka semak evergreen asli lan endemik ing Jepang dhuwuré nganti 5 mèter kanthi ambane udakara 3-4 mèter. Wis godhong palmate, werna ijo peteng lan vena ijo kuning. Kembangé putih lan katon ing musim gugur.

Iki minangka tanduran sing bisa nahan hawa adhem, nanging yen ana frost luwih apik kanggo nyimpen ing jero ruangan utawa ing omah kaca.

monstera

Monstera minangka pendaki tropis

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

ing monstera Iki minangka tanduran climbing sing dhuwure bisa nganti 20 meter. Dheweke asli saka Amerika tropis, sing tuwuh ing batang lan cabang wit. Godhongé gedhe, dawane nganti 90 sentimeter lan ambane 50 sentimeter, lan bisa uga ana bolongan. (minangka Monstera adansonii) utawa lobus banget dibagi (minangka Monstera sing enak).

Saka pengalamanku dhewe bakal dakcritakake tingkat pertumbuhane cepet. Nyatane, sampeyan duwe ing pot, bisa uga mbutuhake transplantasi saben rong taun. Dheweke ora seneng kadhemen utawa frost.

Moses acuminata

Wit gedhang abang minangka tanduran tropis sing sensitif marang kadhemen

Gambar - Wikimedia / Miya.m

La Moses acuminata yaiku jinis gedhang sing diarani pisang Melayu utawa pisang abang asli Australasia sing dhuwuré nganti 7 meter. Ngembangake batang herbaceous lan rhizomatous saka pangkal sing akeh tunas utawa suckers sprout sajrone urip. Nduweni godhong ijo-glaukos, disusun ing spiral, sing bisa ngukur dawane 3 meter kanthi ambane 60 sentimeter. Iki biasane duwe titik abang, luwih utawa kurang peteng, ing balok.

Iku banget alus: luwih seneng srengéngé sanajan ngidinaké iyub-iyub anggere ana akèh cahya; Tegese: bisa ana ing konservatori tanpa masalah, nanging ora ana ing kamar sing peteng. Suhu paling murah sing tahan yaiku 0 derajat yen wektu sing cendhak.

Plerandra elegantissima / Schefflera elegantissima (Aralia palsu)

Aralia palsu minangka tanduran semak

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

La aralia palsu iku wit asli Kaledonia Anyar sing ing alam bébas tekan 15 meter ing dhuwur, nanging sing ing budidaya angel dadi luwih saka wit cilik 4-5 meter. Godhongé ijo peteng, kasusun saka 7-11 leaflet sing pinggiran bergerigi.

Ing wilayah sedheng kudu disimpen ing kamar kanthi cahya lan kelembapan sing akeh, awit iku ora ndhukung kadhemen. Nyatane, suhu paling murah sing bisa tahan tanpa karusakan yaiku 13ºC.

Saka tanduran teduh tropis iki, endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.