Tanduran ungu kanggo dekorasi omah utawa kebon sampeyan

Ana akeh tanduran ungu

Gambar - Wikimedia / Maja Dumat

Tanduran ungu nduweni keanehan yen langka banget, lan saengga bisa narik banget yen bisa. Lan ing alam warna sing dominan yaiku ijo, diprodhuksi dening klorofil, pigmen penting supaya bisa ngowahi oksigen lan energi entheng saka srengenge sing nyerep liwat pori-pori godhonge dadi panganan.

Ing kasunyatan, mung sawetara spesies sing mekar duwe godhong ungu utawa lilac, sanajan yen kita mriksa manawa bakal nemokake. Yen sampeyan pengin supaya tugas kasebut diwenehake lan menehi gaya mistis ing omah, priksa.

Acer palmatum var atropurpureum (Maple godhong abang Jepang)

Maple palem ungu, kaya sing diarani uga, minangka shrub deciduous sing umure tekan 4-5 meter. Duwe mahkota sing padhet pedunung, yaiku kain wungu ing musim semi, ijo tuwa ing mangsa panas, lan kain wungu semir nalika musim gugur. Wutah iki tuwuh alon banget, saengga pancen sampurna ana ing pot, utawa ing kebon anggere lemah asem lan saluran pembuangan apik. Kaya ora cukup, tahan frosts nganti -18ºC.

Acer platanoides 'Crimson King' (Maple Abang Norwegia)

Dheweke 'Raja layung'minangka macem-macem maple Norwegia sing dhuwuré 20 meter. Nduwe batang lurus, lan makutha kandhel. Godhonge ana ing kurma lan wungu ing musim semi lan musim panas, lan abang peteng nalika musim gugur. Amarga ukuran lan kabutuhan sampeyan dhewe, yaiku tanduran sing kudu ana ing njaba. Kajaba iku, disaranake mung tuwuh ing iklim sedheng kanthi mongso adhem, amarga ing papan sing panas ora bakal tuwuh uga godhonge bisa ngobong. Nolak nganti -18ºC.

Albizia 'Coklat Musim Panas'

La Albizia 'Coklat Musim Panas' Wit godhong apik banget sing bisa ditanam ing kabeh jinis kebon, ora preduli wiji utawa gedhe, utawa uga ing pot - gedhe - yen sampeyan lagi pruning kanthi rutin. Duwe mahkota sing dibentuk dening godhong sing menehi wulu, coklat wungu. Ditambah maneh ngasilake kembang lilac nalika musim semi. Siji-sijine sing ala yaiku ora bisa tahan angin kenceng, lan ora bisa urip ing njero omah. Nanging, bisa tahan frosts nganti -5ºC.

Begonia rex (Begonia godhong sing dicet)

La Begonia rex Yaiku tanduran ramuan ramuan rhizomatous sing dhuwuré udakara 40 sentimeter. Akeh hibrida sing digawe kanggo entuk varietas kanthi godhong warna-warni. Yen sampeyan pengin omah, disaranake 'Red Robin', utawa 'Red Bull'. Sampeyan bakal seneng karo sapa wae, amarga duwe godhong wungu-wungu, lan cocog kanggo tuwuh ing pot sing digantung. Nanging elinga manawa dheweke sensitif marang banyu banyu, lan dheweke butuh perlindungan saka hawa adhem.

Apa sampeyan pengin paket 3 regane larang? Klik kene.

Echeveria 'Perle Von Nurnberg'

Echeveria 'Perle Von Nurnberg' minangka hibrida ing antarane Echeveria gibbiflora 'Metallica' lan Echeveria elegan. Iki minangka tanduran kanthi godhong mawar, daging lan ungu, kanthi bentuk bunder, ukurane 12 sentimeter kanthi diameter 5-6 sentimeter ing ndhuwur. Kajaba iku, ditutupi karo jinis bubuk putih utawa lilin sing nglindhungi saka srengenge sing kuat. Kanggo tuwuh, butuh akeh cahya, yen bisa saka srengenge lan langsung, lan lemah sing ngetokake banyu kanthi apik.. Kudu disiram kadang-kadang, lan nglindhungi saka es.

Pengin a? Tuku.

Gr laptopetalum pentandrum (Marmer wungu)

Tanduran succulent dikenal minangka mawar marmer Iki minangka spesies sing ngasilake batang silinder sing kandel kurang luwih siji sentimeter ing pungkasane godhong wungu kanthi warna wungu cahya wungu. Ndhuwur nganti udakara 20 sentimeter, lan biasane mbentuk klompok cilik kanthi diameter nganti 40 sentimeter. Kembangé cilik, kuning lan abang, lan katon ing musim semi. Butuh akeh cahya lan banyu sithik, mula luwih becik dilebokake ing ruangan kasebut kanthi akeh cahyauga ing luar negeri. Nolak nganti -3ºC anggere frost jangka pendek lan kadang-kadang.

Trialisular oxalis (Tanduran kupu-kupu)

El Trialisular oxalis Iki minangka salah sawijining tanduran ungu sing paling apik banget tanpa mangu-mangu. Sanajan semanggi, mula duwe tingkat pertumbuhan sing cepet banget, asring ana papan sing bisa ditemokake.. Ing lawang omah, ing kamar turu, utawa uga ing loteng nalika wulan-taun anget taun. Tumbuh mung udakara 30 inci, lan ing musim semi ngasilake kembang putih utawa putih jambon cilik ing sisih ndhuwur.

Entuk bolam Kene.

Tradescantia pallida (Katresnan kanggo manungsa)

La Tradescantia pallida Tanduran sing nganggo pirang-pirang jeneng: barang cemlorot, ungu, utawa katresnan marang manungsa. Wis creeping utawa, yen sampeyan pengin, hanging bear, lan tuwuh batang nganti 50 sentimeter.. Godhonge kaya sing sampeyan bayangake, ungu, lan kembang cilik jambon nalika musim semi lan musim panas. Narik banget ing njero omah amarga sensitif karo frost, sanajan ndhukung nganti -3ºC yen cendhak.

Apa sampeyan mikir babagan tetanduran ungu iki? Yen kembang sing duwe warna kasebut, klik ing kene:

Artikel sing gegandhengan:
kembang wungu

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.