Tanduran udan udan

Gandum minangka panen udan

Yen udan arang, peternakan ora bisa ditindakake. Ing wilayah sing ora udan udan, wis adaptasi karo kahanan lokal nganti pirang-pirang atus taun. Lan, kaya wong sing duwe pertanian "ing urat" dheweke bakal bisa menehi pitutur marang kowe: luwih becik ora nglawan iklim. Iki tegese milih tanduran asli, utawa gagal yen urip ing kahanan sing padha, bakal luwih gampang nandur.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti apa tanduran udan sing paling apik, lan apa sing digunakake saben wong, ayo dideleng sabanjure.

Tanduran taneman ijo sing udan udan

Asring kasebut minangka sing paling akeh dibudidayakake, amarga sanajan ana akeh sing urip sawetara wulan, amarga isih cilik, bisa nggunakake akeh papan sing apik lan apik banget. Ing klompok iki, kita duwe:

Oats (Avena sp)

Oat minangka ramuan taunan kanthi batang nganti 50 sentimeter. Spesies sing paling misuwur, mula spesies sing paling akeh ditanam yaiku Avena sativa. Sanajan digunakake luwih akeh minangka pakan, nanging manungsa uga digunakake minangka tanduran panganan, utamane ing omben-omben lan flakes kanggo sarapan.

Camelina (Camelina sativa)

Camelina minangka ramuan sing bisa taunan utawa taunan umume gumantung karo iklim (yen anget, umure udakara rong taun, nanging mung siji). Tuwuhe udakara antara 30 nganti 80 sentimeter, lan ana kembang cilik sing thukul saka batang kembang. Bibité sugih banget karo minyak lemak omega 3, mula gunane yaiku minyak lenga.

Gandum (Hordeum vulgare)

La gandum Iki minangka salah sawijining sereal favorit wong Mesir kuno, nanging saiki isih akeh ditandur. Nyatane, luwih saka 100 yuta ton diproduksi ing saindenging jagad saben taun. Lan ramuan taunan iki, kanthi kira-kira dhuwure 80 sentimeter, Iki digunakake minangka panganan, minangka sereal utawa kanggo nggawe minuman beralkohol.

Rapeseed (Brassica napus)

Rapeseed minangka ramuan taunan utawa biennial sing tuwuh batang nganti 150 sentimeter, lan ngasilake kembang kuning ing musim semi. Iki digunakake minangka pakan, biodiesel lan minyak sing bisa dipangan, nanging kita kudu ati-ati yen tuku minyak rapeseed amarga ngemot asam eratan, bisa beracun ing dosis dhuwur.

Bunga Matahari (Helianthus annuus)

 

El mangkok Minangka ramuan taunan sing bisa urip kanthi banyu sithik yen wis bosok ing lemah. Ngembangake batang luwih utawa kurang, antara 50 nganti 300 sentimeter, lan nalika musim panas ngasilake infloresensi sing diarani tengah-tengah wiji (pipa) bakal mateng. Sing terakhir bisa dipangan; nyatane, dikonsumsi minangka woh garing lan minyak, minyak kembang srengenge sing digunakake kanggo masak. Uga migunani kanggo nggawe kertas.

Jagung (Zea mays)

El jagung Iki minangka salah sawijining sereal sing paling penting ing saindenging jagad, lan salah sawijining sing pertama dijaga udakara 9 ewu taun kepungkur. Iki digawe ing sing saiki dikenal minangka Mexico, lan tekan Eropa amarga penjajah sing lunga menyang Amerika. Yaiku suket sing umure udakara limang meter luwih dhuwur, lan duwe godhong lanceolate khas. Iki digunakake minangka sereal sing bisa dipangan, kayata ing salad utawa roti.

Gandum (Triticum sp)

El gandum Iki minangka ramuan taunan, miturut tetep ditemokake, dipercaya bisa dijinengi udakara taun 6700 SM. C., ing Mesopotamia kuno. Tanduran iki mirip banget karo jagung, sanajan oyot lan batange luwih cekak. Dhuwur maksimal yaiku 2 meter. Panganggone bisa dipangan: ditemokake ing roti, omben-omben, panganan industri. Iki uga digunakake kanggo panganan kewan.

Tanduran godhong udan Woody

Tanduran kayu menarik banget: kita ora mung ngomong babagan tanduran sing tahan kekeringan, nanging uga tetanduran sing gumantung karo ukurane bisa menehi iyub-iyub. Lan iyub-iyub minangka aset sing larang regane ing wilayah sing ora udan udan, amarga musim panas biasane pas karo musim panas: Mula, ayo padha ndeleng apa sejatine:

Acebuche (Olea europaea var sylvestris)

El zaitun alam bébas Wit kasebut minangka wit, utawa luwih becik minangka semak cemeng sing gedhe, sing tuwuh nganti 4-5 meter. Nduweni mahkota sing jembar, sing dadi jarak sing adoh saka lemah. Ora populer kaya wit zaitun, nanging woh-wohan uga dipangan seger. Contone, ing pulau Mallorca, biasane diwenehi cemilan ing piring cilik.

Algarrobo (Ceratonia siliqua)

El wit carob Wit, uga ijo, tuwuh nganti 6 meter. Nduweni mahkota jembar lan bagasi sing cenderung ramping pirang-pirang taun. Woh-wohan, siliquas, minangka polong sing bisa dipangan, nanging uga minangka pakan.

Wit almond (Prunus dulcis)

El kacang almond Wit utawa wit asem yaiku, sanajan bisa ilang godhong sadurunge musim gugur yen musim panas banget garing, minangka tanduran sing ditandur akeh ing Mediterania, amarga ora butuh banyu akeh. Iki ngasilake woh sing kita kenal minangka almond, yaiku bisa dikonsumsi seger (nyopot cangkang), utawa nggawe ombenan utawa panganan cuci mulut.

Tanggal (Phoenix dactylifera)

La tanggal Iki minangka salah sawijining wit kurma sing paling nolak kahanan garing. Ndhuwur nganti 30 meter, lan cenderung ngembangake pirang-pirang batang. Godhong kasebut mencet, wernane ijo ijo lan nalika musim panas ngasilake woh-wohan sing akeh: kurma. Iki dikonsumsi garing lan dikemas kaleng.

Zaitun (Olea europaea)

El wit zaitun Wit sing ijo lan dhuwuré paling dhuwur 15 meter. Wis makutha sing jembar, lan umur umure dawa (luwih saka 200 taun). Zaitun menarik banget: bisa dipangan mentah, utawa ing panganan kayata pizza lan liya-liyane.. Minyak zaitun uga digawe, sing digunakake kanggo masak.

Pinus watu (Pinus pinea)

El pinus watu Minangka konifer ijo sing tuwuh nganti 50 meter, sanajan nalika budidaya, angel banget ngluwihi (lan diidini ngluwihi) 10 meter. Iki minangka tanduran pedesaan sing tahan panas lan suhu sing dhuwur. Opo maneh, ngasilake kacang cemara, sing digunakake ing manisan utawa minangka hiasan.

Apa sampeyan ngerti tanduran udan liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.