Tarragon (Artemisia dracunculus)

Tampilan dracunculus Artemisia

El tarragon minangka salah sawijining tanduran sing paling populer. Iki digunakake kanthi wiyar kanggo kaendahan hias lan kanggo fitur kuliner lan panggunaan. Kajaba iku, amarga gampang banget dirawat lan ditanam, luwih apik yen ana ing kebon, ing kebon utawa uga ing pot.

Nanging, Kepiye perhatiane? Yen sampeyan mung entuk salinan utawa duwe, lan sampeyan ora yakin kepiye supaya sampurna, ing artikel iki, sampeyan bakal nemokake wangsulan saka pitakon sampeyan.

Asal lan ciri

Tanduran tarragon awet banget

Tarragon minangka tanduran abadi - urip pirang-pirang taun, luwih saka sepuluh - asale saka Asia Tengah lan Siberia, sing jenenge ilmiah Artemisia dracunculus. Uga misuwur kanthi sebutan dragoncillo utawa tarragón. Tekan dhuwur antara 60 nganti 120 sentimeter, lan godhonge dawa, lancip, ijo tuwa lan udakara 7,5cm.

Mekar nalika musim panas. Kembang kasebut ijo utawa ijo jeruk nipis lan disusun ing bab silinder sing bentuk kuping kompak.

Ana rong jinis:

  • Prancis: duwe aroma lan aroma sing enak, padha karo anise, lan ora tau pait.
  • Rusia: kalebu spesies liya sing beda, Artemisia dracunculoides, lan rasane pait nanging luwih tahan.

Apa sing dadi perhatiane?

Supaya sehat lan sehat, disaranake sampeyan ngrampungake kanthi cara ing ngisor iki:

Lokasi

Penting ing njaba, ing srengenge kebak. Bisa dadi semi-shade yen ditampa minimal 4 jam cahya langsung saben dina.

Bumi

  • Pot kembang: ora prelu ruwet. Kanthi landasan budaya universal mula bakal tuwuh tuwuh kanthi becik.
  • Taman: padha: ora nuntut. Nanging yen sampeyan duwe got sing apik paling apik

Irigasi

Frekuensi penyiraman beda-beda gumantung saka wilayah lan iklim, nanging umume kudu moderat nganti asring. Kanggo duwe ide kurang luwih, luwih becik disiram banyu udakara 3 kali seminggu nalika musim panas lan kurang sithik taun iki.

Pelanggan

Bubuk guano pupuk enak banget kanggo tarragon.

Bubuk guano

Dadi tanduran sing migunani kanggo manungsa (luwih becik kanggo wetenge 🙂), kudu mbayar nalika musim semi lan musim panas con pupuk ekologis, kaya guano utawa pupuk kandhang. Siji-sijine prekara sing kudu dielingi yaiku cair yen ana ing pot supaya saluran tetep apik, lan yen seger, kudu garing nganti seminggu ing srengenge, yen ora oyot bakal kobong.

Pruning

Sanajan ora prelu banget, gagang bisa dipotong ing pungkasan mangsa saengga nduweni bentuk sing luwih kompak. Kembang luntur uga bisa dicopot.

Panen

Pungkasan mangsa panas. Batang sing empuk dipotong udakara 10cm saka lemah, banjur dibungkus lan digantung ing papan sing diwenehi ventilasi supaya garing.

Multiplikasi

Dening wiji ing musim semi. Cara kanggo nerusake yaiku:

  1. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu ditindakake yaiku ngisi nampan bibit (sampeyan bisa entuk ing kene) kanthi medium sing tuwuh universal.
  2. Sawise, disiram kanthi sadar.
  3. Banjur, maksimal rong wiji dilebokake ing saben soket.
  4. Banjur ditutupi lapisan substrat tipis.
  5. Langkah sabanjure yaiku banyu, wektu iki nganggo sprayer.
  6. Pungkasan, nampan dilebokake ing njero ruangan liyane tanpa bolongan, ing njaba, ing semi-shade.

Mula, dheweke bakal germin maksimal 2-3 minggu.

Wabah lan penyakit

Angel bangetNanging jamur oportunistik bisa ngrusak oyot sampeyan yen ditenggelam. Kanggo ngindhari iki, mesthi luwih becik ora kekurangan banyu tinimbang mbuwang adoh.

Rustitasitas

Tarragon tahan adhem lan frosts nganti -5ºC. Ing kahanan sing manggen ing wilayah sing adhem, sampeyan kudu nglindhungi dhewe ing njero omah, ing ruangan sing padhang lan adoh saka rancangan.

Apa gunane?

Tarragon digunakake ing masak

Ornamental

Tarragon minangka tanduran sing apik banget, jinis sing "nggawe" kebon. Kepiye carane tekan dhuwur tartamtu bisa digunakake minangka tanduran mbatesi zona utawa bagean, utawa minangka tanduran pot (utawa nandur). Malah ana sing duwe ing pawon yen padhang.

Kuliner

Mesthi wae panggunaan sing paling nyebar. Tanduran aromatik, lan digunakake kanggo menehi aroma contone kanggo daging lan iwak, lan saos utawa krim. Iki uga minangka bahan penting ing jamu saka provence, jamu utawa garni buket sing apik.

Medicinal

Iki nduweni sipat obat sing ora bisa diabaikan. Lan iku digunakake ing pencernaan sing abot, kanggo ngatur periode menstruasi, kanggo gangguan lan kurang napsu. Uga, topikal banget yaiku gigitan ula lan asu; lan godhong seger bisa digunakake kanggo ngatasi rasa sakit atritis.

Apa sing sampeyan pikirake babagan tarragon? Tanduran iki menarik banget, ta? Saiki sampeyan ngerti kepiye cara nggawe ayu ing saindhenging taun, nanging yen sampeyan ora ragu-ragu ... aja ragu-ragu ninggalake dheweke kanthi nulis ing komentar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.