Apa lan apa kerusakan sing disebabake dening lebah pemotong godhong?

Rusak amarga lebah pemotong godhong

Tawon minangka salah sawijining serangga sing paling mupangat sing bisa diduweni kebon, kebon utawa uga teras karo tanduran. Tanpa kembang kasebut, kembang ora bakal polinasi, mula spesies bakal punah kanthi tingkat sing nguwatirake. Dheweke prelu banget yen ing sawijining dina ilang, manungsa bakal duwe masalah sing serius. Nanging, ana sawetara sing mbebayani tumrap titah, lan kalebu Megachile centucularis.

Jeneng ilmiah iki bisa uga ora cocog kanggo sampeyan, nanging kepiye yen dakkandhani, yaiku salah siji kanggo lebah pemotong godhong? Kahanan diganti, bener? Iki »kanca» sing bisa nggawe tanduran sing ditresnani dadi elek.

Apa tawon pemotong godhong?

Punika a Serangga mabur sing dingerteni kanthi jeneng umum lebah gergaji, tawon semak mawar utawa tawon pemotong godhong sing duwe urutan Hymenoptera, tegese ana gandhengane karo tawon lan semut. Iki banget ngelingake lebah domestik (apis melifera), nanging bedane utamane karo tingkah lakune (cenderung urip luwih akeh, lan ora klompok kaya Apis) lan mesthine amarga kerusakan sing disebabake.

Gejala / karusakan apa sing nyebabake tanduran?

Lebah pemotong godhong wadon bakal nggawe susuh ing cedhak tanduran, ing lemah, ing tembok, ing bolongan batang utawa batang dhewe, utawa uga ing pot. Sarang duwe bentuk bentuke silinder, lan ing njerone, uga larva, uga bakal duwe bekal. Pangan sing dikandhani, mesthi ana potongan godhong sing dipotong nganggo rahang ing wayahe.

Sanajan katon ora beda, karusakan ing tanduran luwih estetis tinimbang liyane. Nalika tawon kanthi penasaran ninggalake godhong saraf pusat, tanduran biasane pulih kanthi becik. Kajaba iku, serangga kasebut minangka penyerbuk sing apik banget, amarga mangan ing nektar kembang.

Piye carane nambani?

Yen sawise kabeh sampeyan pengin nindakake apa-apa kanggo ngusir, sampeyan bisa ngisi wadhah cilik tanpa tutup minyak almond sing pait, utawa pasang piring nganggo banyu lan gula, sirup maple utawa kulit gedhang sing adoh saka tanduran sampeyan.

Spesimen saka lebah pemotong godhong

Muga-muga artikel iki migunani kanggo sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.