tetanduran loropaken pet

tanduran ceropegia pet loropaken

Yen sampeyan manggon karo pets, apa asu utawa kucing (utawa kewan liyane) lan uga sampeyan seneng tanduran, sampeyan duwe masalah. Lan sawetara sing paling misuwur yaiku beracun kanggo "kanca sekamar". Untunge, ana uga tanduran sing ramah pet.

Kanggo alasan iki, ing kesempatan iki, kita arep menehi sawetara gagasan tanduran sing bisa diduweni lan ora bakal ngrusak kesehatan kewan sampeyan. Mesthi, elinga kanggo nglindhungi saka wong-wong mau amarga akeh kewan duwe "kelemahane" kanggo tetanduran lan pungkasanipun nresep utawa muter karo wong-wong mau.

Pilea peperomioides

Pilea peperomioides

Kita miwiti karo tanduran loropaken pet banget misuwur lan iku ing foto profesional kamar kayata Lounge, koridor, lawang, etc. iki sing dekorator wis digunakake kathah.

Nyatane, sampeyan kudu ngerti yen iku salah siji saka tetanduran favorit ing hiasan Nordic lan pramila taun iki wis modis.

Iku tanduran sing ora cilaka pets lan ora tuwuh akeh. Ora perlu mbanyoni akeh, mung cahya, nanging ora langsung.

Calatheas

Ing kasus iki, kita ora ngandhani calathea tartamtu, nanging sawetara. Lan meh kabeh calatheas (makoyana, orbifolia, triostar ...) cocok kanggo urip karo pets. sampeyan bisa malah sijine ing kamar amarga padha uga pembersih udara lan mbantu sampeyan turu luwih apik.

Mesthine, dheweke rada capricious lan yen sampeyan ngliwati mbanyoni utawa ora tekan minimal, mula saya rusak. Yen menehi akeh cahya, utawa ora tekan minimal, padha. Mulane, kaping pirang-pirang sampeyan kudu "latihan" nganti sampeyan entuk titik kasebut.

Ceropegia woodi

tanduran ceropegia pet loropaken

Iki minangka salah sawijining tanduran sing paling apik sing bisa ditemokake ing kerajaan tanduran. Lan iku, yen sampeyan wis tau weruh, iku jenis gantung tanduran lan anggur. Nanging sing paling nggumunake yaiku godhong sing bentuke ati.

Saliyane ing antarane tetanduran loropaken pet, iku uga salah siji saka tanduran paling angel ana, ora apa-apa yen lali babagan amarga bakal tahan apik. Nyatane, meh ora butuh mbanyoni lan sampeyan bisa nikmati cahya utawa semi-iyub-iyub lan bakal tetep ayu.

Mesthi, ing pasar sampeyan bisa nemokake rong jinis: sing normal, sing bakal duwe godhong ijo kanthi sisih ngisor abang; lan variegated, kang godhong ijo lan putih. Wektu liwati, lading dadi peteng.

Lan siji cathetan liyane, iku gampang banget kanggo ngasilaken.

Anggrek

Yen sampeyan penggemar anggrek nanging ora pengin nggawa menyang omah kanggo pets, ngerti yen iku tetanduran loropaken pet. Tegese, ora bakal cilaka kewan yen ditelpon utawa didemek.

ing Anggrek rada pilih-pilih. Sampeyan kudu golek panggonan sing srengenge tekan nanging ora langsung. Yen sampeyan nindakake, bisa mekar ing saindhenging taun. Nalika nerangake irigasi, sing ditemokake yaiku kurang luwih akeh. Tegese, aja kakehan nyirami, luwih becik saben dina saben dina lan bakal tetep sehat (salah sijine trik yaiku ndeleng oyod sing ana, yen sampeyan ndeleng warna ijo sing kuwat wiwit luntur tegese wis entek. banyu. Tahan kanggo 1 -2 dina maneh lan banyu).

Fern

Beda karo potho, sing beracun kanggo kewan, pakis kasebut kosok balene. Iki minangka salah sawijining tanduran sing ramah pet sing bisa ditinggalake ing meja tanpa risiko kewan lara. Utawa sampeyan bisa duwe minangka tanduran gantung.

Ora seneng cahya langsung lan luwih seneng cahya ora langsung lan irigasi sithik.

Sanajan suhu sing cocog yaiku 18 derajat, nanging sejatine sampeyan bisa digunakake kanthi luwih utawa kurang adhem.

Nalika tuwuh, volume godhong tansah narik kawigaten, utamane gantung.

Violet Afrika

violet afrika

Yen sampeyan pengin tetanduran loropaken pet sing uga duwe kembang, saliyane kanggo anggrek sampeyan duwe violet Afrika. Iku tanduran sing Menehi kembang ungu nganti jambon. Ora tuwuh akeh, mung udakara 30 sentimeter lan perawatan adhedhasar akeh cahya, lemah lembab lan liya-liyane.

Wit kayu linglang

Apa sampeyan bisa mbayangno duwe wit woh ing omah? Ya, sampeyan bisa nindakake sanajan sampeyan duwe pets. Khusus, sing disaranake yaiku wit linglang, sing ora bakal menehi masalah (mbok menawa mung siji-sijine sing kena spike, nanging mung).

Ing bali sampeyan bakal duwe wit sing bisa Simpenan lemon tanpa kudu tuku ing toko (lan kita wis ngelingake sampeyan yen dheweke luwih sugih).

Sinningia speciosa

Gloxinia tetanduran loropaken pet

Luwih dikenal minangka Gloxinia, minangka tanduran sing misuwur ing sawetara negara, sanajan sampeyan ora tau krungu. Nanging, yen sampeyan ndeleng, sampeyan bakal pengin duwe amarga kembang karakteristik sing dibuwang.

Ora perlu akeh, cahya ora langsung lan asor pancet (bisa uga sing menehi masalah paling).

Flytrap Venus

Apa sampeyan ngelingi film ing ngendi tanduran dadi gedhe lan "penjaga" kudu nyedhiyakake panganan "manungsa" amarga iku karnivora?

Inggih, kita ora bakal pitutur marang kowe yen bab sing padha bakal kelakon kanggo sampeyan, nanging flytrap venus iku salah siji sing paling curious lan nyenengake kanggo duwe. Lan aja kuwatir, ora bakal mangan kucing utawa asu sampeyan, nanging bakal kepengin weruh apa sing ditindakake nalika tanduran nutup jebakan.

Pilea implicata

Tanduran sing ramah kewan iki minangka salah sawijining sing paling disenengi amarga yen sampeyan ndeleng sepisanan Sampeyan bakal katon kaya godhong sing ditenun, utawa ora "normal".

Iki sejatine minangka tanduran climbing sing butuh kelembapan lan cahya, nanging gampang banget kanggo ngrawat.

Aeschynanthus

Kanthi jeneng iki sampeyan bisa uga ora ngerti, nanging yen kita ngomong tanduran lipstik, bisa uga. Kok diarani ngono? Amarga kembang sing metu padha karo tabung lipstik.

Sampeyan butuh cahya lan kelembapan sing akeh. Ing mangsa panas sampeyan bisa njupuk ing njaba nanging ora tau sajrone jam kedadeyan srengenge paling gedhe, lan luwih apik ing semi-iyub-iyub tinimbang ing srengenge langsung.

Kita bisa menehi rekomendasi liyane lan liyane pet loropaken tetanduran, nanging kita pracaya karo iki sampeyan duwe repertoar sudhut. Yen sampeyan pengin ngerti yen tanduran sing disenengi iku beracun utawa ora, trik sing kita gunakake yaiku nyelehake jenenge (normal utawa ilmiah) ing Google kanthi tembung kucing utawa asu lan miturut asil sampeyan bakal bisa ndeleng. yen cocog karo kewan. Apa sampeyan menehi rekomendasi liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.