Tanduran teduh medium bisa dipilih

Pilih tanduran teduh medium kanggo kebon sampeyan

Gambar - Wikimedia / Russ Allison Loar

Ngerti asal usul saben spesies, ora masalah. Sampeyan mung kudu pindhah, golek manawa tanduran sing tuwuh tanpa masalah ing balkon cerah kita wiwit layu ing teras madhep kidul kanthi srengenge sawetara jam.

Kita ngomong babagan ngerti asal usule, amarga yen ngerti yen tanduran asale alas, alas utawa lembah, kita bisa nemokake kabutuhane. Tanduran sing asale saka alas wana butuh kelembapan sing luwih dhuwur lan kahanan shade shade sebageanOra kaya sing tuwuh ing wilayah Mediterania, luwih akrab karo paparan lan garing.

Apa tegese bayangan separo

Mungkin sampeyan pamula lan sampeyan angel ngerti apa tegese nalika ngobrol babagan setengah bayangan. Uga, Yen kita duwe tanduran sing nampa srengenge langsung kanggo sawetara wektu, mung sawetara jam utawa menit, utawa yen srengenge ndeleng, contone, liwat godhong wit kurma, mula ana ing sisih setengah, amarga pancen pancen direksa sinar srengenge.

Yen katon langsung menyang srengenge, lan uga sedina muput, kita bakal ujar srengenge langsung utawa srengenge sing kebak. Lan ing sisih liyane, yen ora bisa menehi, mula kita bakal ngomong babagan bayangan. Nanging ati-ati, aja bingung "nyelehake tanduran ing papan teduh" kanthi "dilebokake ing papan sing peteng": kabeh tanduran butuh cahya kanggo tuwuh, lan yen dilebokake ing wilayah sing peteng, tanpa cahya, dheweke bakal mati.

Tanduran teduh medium

Apa sampeyan manggon ing papan kanthi sunar srengenge? Nalika menyang nursery, pilih tanduran teduh medium Iki minangka sing paling bisa adaptasi karo kahanan cahya alami. Contone, sing apik ing kahanan cahya kasebut yaiku:

Bungah omahImpatiens walleriana)

Bungah omah minangka suket separo bayangan

Tanduran sing dikenal minangka kabungahan omah Yaiku ramuan sing yen iklim anget bisa urip pirang-pirang taun, nanging yen ora tuwuh dadi taunan. Biasane ora ngluwihi 60 sentimeter, lan ngasilake kembang ing kelompok nalika musim semi. Adaptasi banget, bisa urip ing wilayah sing ora duwe masalah.

Azalea (Rhododendron simsii y Rhodondendron japonica)

Azaleas minangka tanduran teduh medium

Nalika azalea Tanduran iki rada angel, mula kudu ditandur amarga yen wis diwasa bisa menehi kembang sing endah. Iki minangka tanduran separo iyub, umure kurang saka 1 meter, sing mekar nalika musim semi lan butuh lemah sing subur ing bahan organik lan akeh banyu.

Camellia (Camellia)

Camellia pot butuh siraman moderat

Gambar - Wikimedia / Remi Jouan

La kamelia Tanduran evergreen liya sing kudu dielingi. Sanajan bisa tekan 9 meter gumantung saka spesies kasebut (kayata Camellia sinensis) meh ora diidini ngluwihi 2 meter. Kembange putih katon ing musim semi, yen disiram banyu udan utawa asam, lan tuwuh ing tlatah asem lan lemes. Ndhukung frosts entheng, nganti -2ºC.

Goleki tanduranmu Kene.

Fuchsia (Fuchsia)

Fuchsia minangka shrub sing pengin sunar srengenge

Fuchsia minangka tanduran sing narik kawigaten amarga wujud kembang jambon sing kuat banget. Dhuwure ora ngluwihi 4 meter, mula becik ditanam ing pot. Nanging ya, elinga yen tanduran iki butuh lemah sing lembab lan subur. Nolak frosts sing ringkih.

Gardenia (Gardenia)

Gardenia minangka shrub sing mekar nalika musim panas lan pengin separo bayangan

La Gardenia iku minangka pilihan sing kudu dipikirake. Tanduran evergreen utawa wit ing dhuwur 1-2 meter Mung butuh sawetara jam srengenge (utawa malah kurang, yen sampeyan ana ing iklim Mediterania kanthi tingkat insolasi dhuwur) lan lemah asem kanthi saluran banyu sing apik. Mesthine, elinga yen sampeyan butuh proteksi yen suhu mudhun ngisor -2ºC.

Pelargonium (Pelargonium)

Hortorum Pelargonium minangka jinis geranium sing ora butuh akeh cahya

Gambar - Wikimedia / Alejandro Bayer Tamayo saka Armenia, Kolombia

Tanduran genus pelargonium dheweke nampa akeh jeneng, gumantung saka spesies kasebut. Contone, salah siji sing paling akeh budidaya yaiku pelargonium zonale, dikenal minangka malvón, utawa Pelargonium peltatum sing kita sebut ivy geranium. Nanging preduli saka apa sing diarani, Perennial kasebut tekan paling dhuwur 40 sentimeter lan dheweke mung butuh srengenge langsung saben dina kanggo mekar lan sampurna. Siraman saka wektu kanggo wektu lan, yen ana frost, lebokake ing omah utawa omah kaca supaya ora nemoni wektu sing ala.

Apa sampeyan pengin duwe ing kebon sampeyan? Tuku Kene.

Hydrangea (Hydrangea)

Hydrangeas mekar sajrone taun lan teduh medium

Yen papan sampeyan mung nampa sawetara jam srengenge, uga pikirake hidrangeas. Sing apik kanggo dheweke yaiku aja nganti dhuwur sak meter lan, ing ndhuwur kabeh, kembang kasebut dawa, wiwit musim semi nganti awal musim gugur. Mesthi wae, perlu banget mbanyoni, kanthi banyu udan utawa banyu sing asem, saliyane lemah asem lan lemes. Nolak frosts sing ringkih.

Jasmine (Jasminum)

Jasmine Tionghoa duwe kembang putih lan minangka tanduran bayangan medium

Gambar - Flickr / Kai Yan, Joseph Wong

El melati yaiku pendaki sing mesthi ijo tuwuh cilik, udakara 3-4 meter yen duwe dhukungan kanggo menek. Ciri khas yaiku duwe kembang cilik, putih utawa kuning, dawane udakara 2 sentimeter lan ambune arum. Iki tunas biasane ing musim semi, lan akeh banget. Butuh lemah sing sugih ing bahan organik, lan banyu sing sithik. Ndhukung nganti -3ºC.

Pengin siji? Tuku.

Kurma kurma (Phoenix roebellinii)

Sawit kurcaci cocok kanggo kebon teduh medium

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

Salah sawijining wit kurma sing paling tahan setengah shade yaiku kurma kurma. Dawane udakara 2 meter, lan godhong sing pucuk dawane meh ora sak meter. Wutah iki tuwuh banget ing lemah lan ing pot, lan ora butuh perhatian luwih saka mbanyoni lan proteksi saka hawa es (sanajan ndhukung nganti -2ºC).

Peony (Paeonia)

Peonies minangka shrub kembang sing apik

La peony Iki uga minangka alternatif sing menarik amarga sun sing gedhe banget kena pengaruh. Tanduran iki, kang Dhuwuré nganti 1 meter, gumantung saka spesiesé, mekar nalika musim semi lan sing paling apik yaiku tuwuh ing lemah sing akeh bahan organik, longgar lan kapasitas nyerep lan nyaring banyu supaya oyot ora dibanjiri. Tahan adhem lan es.

Bush grumbul (Rosa sp)

Tanduran mawar minangka semak sing tuwuh ing setengah warna

Apa sampeyan ngimpi duwe semak mawar? Yen sampeyan menehi paling sethithik 3 jam srengenge, ora apa-apa. Tanduran iki, ukurane saka 1 nganti 10 meter, gumantung saka spesies, mekar meh kabeh taun., lan dheweke mung butuh lemah sing sugeh saliyane siraman moderat kanggo tuwuh. Aja lali prune saka wektu ke wektu supaya terus berkembang kanthi lancar. Dheweke nolak frosts moderat kanthi apik.

Pritchardia bocah cilik (Pritchardia bocah cilik)

Pritchardia bocah cilik kalebu palem semi bayangan

Gambar - Flickr / David Eickhoff

Pritchardia sing luwih sithik yaiku wit kurma sing bisa ngukur nganti 10 meter, lan gawe batang kandel udakara 30 sentimeter. Dawane godhong bentuke kipas, wernane ijo ijo perak, lan minangka tanduran sing bisa ngatasi shade shade sebagean. Saka kabeh spesies genus Pritchardia, iki minangka salah sawijining jinis tahan hawa adhem paling gedhe, nganti -2,5ºC.

Apa sampeyan ngerti tanduran separo bayangan liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   andres Chavez ngandika

    indikasi apik banget ing tanduran shade lan shade shade

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kita seneng manawa migunani tumrap sampeyan, Andres 🙂