Succulents njobo karo srengenge

Echeverias minangka tanduran njero ruangan sing succulent

Succulents yaiku sing duwe godhong daging, sing ukuran, wujud lan warna beda-beda gumantung saka siji spesies menyang spesies liyane. Iki tegese akeh sing tuwuh, amarga katon apik ing pot, uga ing rockery.

Mulane, iku menarik yen, yen kita pengin njobo, kita milih succulent succulent tetanduran njaba sing bisa manggon ing panggonan panas, amarga cara sing padha bisa dadi apik.

Sadurunge miwiti…

Mayoritas saka tanduran succulent sing thukul sensitif kadhemen. Haworthia, Echeveria, Gasteria ... Bisa tahan badai es tartamtu, nanging ora bisa ngrusak godhong. Nyatane, mung sawetara sing tenan hardy, kaya Sempervivum, sing bisa tahan nganti -20ºC; sawetara agaves kaya Agave victoriae-reginae (nganti -10ºC), utawa Sedum spathulifolium (nganti -18 ° C).

Mulane, sadurunge miwiti karo dhaftar Aku menehi saran supaya sampeyan nindakake riset sethithik babagan iklim ing wilayah sampeyan. Penting banget kanggo ngerti apa suhu sing paling murah lan paling dhuwur, amarga yen umpamane ana salju salju, luwih becik duwe tanduran succulent ing panci supaya bisa nglindhungi saka kadhemen. Kanggo iku, sampeyan bakal cukup ngakses situs web meteorologi, kayata situs web AEMET yen sampeyan ana ing Spanyol.

7 tanduran succulent (lan liya-liyane) kanggo njobo sing tahan langsung srengenge lan kadhemen

Lan kanthi ujar kasebut, ngerti tanduran succulent sing disaranake kanggo tuwuh ing njaba:

Agave victoriae-reginae

Agave victoriae-reginae minangka succulent outdoor

Gambar - Wikimedia / MrPanyGoff

El Agave victoriae-reginae Iki minangka tanduran sing dhuwuré 60 sentimeter lan ambane padha. Godhongé ana daging, ijo peteng kanthi garis putih, lan tuwuh ing rosette sing kompak banget.

Katon apik banget nalika ditanam ing kelompok informal, uga ing barisan. Nolak nganti -10ºC.

Arboresens lidah buaya

Aloe arborescens minangka tanduran succulent perennial

Gambar - Wikimedia / Ton Rulkens

El Arboresens lidah buaya Iki minangka succulent kaya shrub sing ngembangake batang cabang. Dhuwuré nganti 3 meter, sanajan sing normal ora ngluwihi 2 meter. Godhongé ijo, lan mbentuk rosettes saka tengah kang sprout kembang saka werna abang kuat.

Iki minangka crass sing dianjurake kanggo tuwuh ing lemah, amarga ing pot cilik banget. Iki minangka salah sawijining spesies aloe sing paling tahan adhem, amarga nganti -4ºC.

Dudleya brittonii

Dudleya britonii minangka tanduran succulent sing ndhukung srengenge

Gambar - Wikimedia / YPLeroux

La Dudleya brittonii iku crass sing ngembangaken batang cabang nganti 1 meter, saka ngendi sprout rosettes saka godhong oblong ditutupi karo bubuk putih utawa lilin sing ukurane watara 25 sentimeter.

Disaranake tanduran ing rockery utawa ing a taman succulent, ing ngendi bakal bisa tuwuh luwih apik tinimbang ing pot. Nolak nganti -5ºC.

echeveria lilac

Echeveria lilacina minangka succulent sing tahan sinar srengenge langsung

Gambar - Wikimedia / Stan Shebs

La echeveria lilac iku crass sing dhuwuré 15 sentimeter lan jembaré nganti 25 sentimeter. Iku mbentuk rosette saka succulent, godhong pinkish-ijo. Kembang kasebut abang utawa abang koral, lan thukul saka batang sing dhuwuré 15 sentimeter saka pungkasan mangsa nganti awal musim semi.

Iki minangka tanduran sing, yen sampeyan pengin tuwuh ing pot, sampeyan bisa nyelehake ing sing luwih dhuwur tinimbang sing dhuwur, amarga kanthi cara iki bakal bisa berkembang luwih apik. Yen ora, Sampeyan kudu ngerti manawa bisa tahan kekeringan, uga frosts nganti -3ºC.

euphorbia milii

Euphorbia millii minangka semak succulent sing tahan srengenge

Gambar - Wikimedia / fotoculus

La euphorbia milii, dikenal minangka mahkota Kristus, minangka semak evergreen succulent sing dhuwuré 1,5 meter. Ngembangake batang coklat sing tipis, spiny lan godhong ijo, lanceolate. Duri lurus, dawane 1-2 sentimeter, mula disaranake nganggo sarung tangan pelindung saben arep ditangani. Kembang kasebut abang, nanging ana varietas sing ngasilake putih, kuning utawa oranye.

Ora perlu akeh perawatan, amarga saliyane manggon ing papan sing cerah, tahan kahanan garing lan kurang frosts nganti -3ºC.

Hesperaloe parviflora

Hesperaloe parviflora minangka tanduran njero ruangan sing succulent

Gambar - Wikimedia / Stan Shebs

El Hesperaloe parviflora, dikenal minangka yucca abang, iku spesies succulent non-kaktus sing dhuwuré antara 90 sentimeter lan 2 meter. Wis elongated, leathery, godhong ijo, saka kang sawetara putih "rambut" sprout. Kembangé abang lan sprout saka batang sing dhuwur, nganti 1,5 meter, ing musim semi-musim panas.. Nolak nganti -5ºC.

Sedum spathulifolium

Ana akeh tanduran succulent sing bisa ana ing njaba

Gambar - Flickr / Richard Droker

El Sedum spathulifolium iku crass cilik, tekan dhuwure nganti 10 sentimeter. Ngembangake batang sing akeh banget saka godhong ijo sing tuwuh, sanajan pinggiran bisa dadi abang yen sinar srengenge sing tekan banget, utawa amarga hawa adhem.

Nanging ya, aja padha sumelang ing bab suhu kurang, awit tahan nganti -18ºC. Kembang kasebut duwe warna kuning sing kuat sing narik kawigaten.

Saka succulents tahan srengenge lan kadhemen, endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.