Tanduran sing nyedhot kelembapan

Ana akeh tanduran sing nyedhot kelembapan saka udhara

Yen asor dhuwur, kita mesthi duwe masalahOra mung amarga bisa nggawe kita rumangsa adhem utawa luwih panas preduli saka suhu, nanging uga bisa nyebabake risiko kesehatan kanthi nambah kemungkinan nandhang penyakit pernapasan kayata panandhang asma utawa bronkitis; Lan ora kasebut kerusakan sing nyebabake omah dhewe, wiwit saka noda ireng sing "sederhana" nanging rada elek ing tembok, nganti ambune ora enak utawa cat sing tiba.

Kebeneran ana pirang-pirang tanduran sing nyedhot kelembapan. Dheweke dudu obat panacea, nanging luwih apik yen tuwuh supaya lingkungan ora lembab.

Bromeliad fasciata

Aechmea fasciata minangka bromeliad sing gampang tuwuh

Bromeliad fasciata minangka tanduran epifit sing manggon ing Brasil, ing alas tropis. Jeneng ilmiah yaiku Aechmea fasciata, lan ngembangake rosette godhong tapered ijo lan putih putih saka tengah sing tuwuh kembang jambon ing musim semi-musim panas. Urip kanthi apik ing lingkungan sing lembab, nyatane butuh, mula yen asor ing omah sampeyan akeh, aja ragu-ragu njaluk wong bisa mbantu lingkungan sampeyan garing. Mesthi wae, lebokake ing area sing padhang (nanging tanpa lampu langsung), lan ing pot nganggo kulit pinus, apung (kanggo Kene) utawa padha.

Anyelir hawa

Carnation udara bisa nyedhot kelembapan kanthi apik

Gambar - Wikimedia / Maria Fernanda Vazquez Acosta

Carnation of air minangka jinis bromeliad sing jenenge ilmiah Tillandsia aeranthos. Iki minangka tanduran epifit sing urip ing alas tropis ing Amerika. Liwat godhonge nyerep kelembapan lan nutrisi sing dibutuhake, amarga struktur sing diarani trichome. Iki nutupi kabeh permukaan sheet, dadi gampang banget yen sampeyan entuk sing sampeyan butuhake saka lingkungan. Opo maneh, ora butuh lahan: sampeyan bisa tuwuh ing terrarium, utawa ing wadhah kanthi kulit pinus (didol Kene) utawa pumice (didol Kene), lan nyemprotake karo banyu empuk saka wektu.

Headband

Pita kasebut minangka tanduran sing nyedhot kelembapan

Pita utawa malamadre minangka tanduran taneman sing tuwuh nganti 30-35 sentimeter, umume tuwuh ing njero ruangan. Jeneng ilmiah yaiku Klorofil komosum lan asli saka Afrika Kidul. Iki nduweni godhong tapered ijo utawa beda-beda. Kajaba nyerep kelembapan, uga minangka salah sawijining tanduran sing ngilangi formaldehida, yaiku zat sing ing tingkat dhuwur bisa nyebabake efek sing ngganggu banget, kayata mripat sing mbanyoni, iritasi kulit, batuk utawa wheezing. Mula, aja ragu-ragu dekorasi omah karo omah kasebut.

Dendrobium

Dendrobium minangka tanduran sing nyedhot kelembapan ing njero ruangan

Gambar - Wikimedia / CT Johansson

Kabeh anggrek nyedhot kelembapan saka udhara, utamane epifit sing tuwuh ing cabang, lan lithofit sing tuwuh ing watu utawa watu. Nanging ora kabeh gampang dijaga. Mula, kita menehi saran babagan Dendrobium, sing manggon ing Asia Tenggara. Kembange mekar nalika musim semi lan bisa ngasilake nganti nem wulan. Butuh akeh cahya, nanging ora bisa langsung. Lebokake ing pot plastik bening kanthi landasan anggrek, lan banyu nganggo banyu empuk.

Pakis Serrucho

Nefrolepis cordifolia minangka tanduran ijo sing nyedhot kelembapan saka lingkungan

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Yen seneng pakis, sampeyan bisa nganggep begja, amarga bisa nyedhot kelembapan. Amarga iku salah sawijining sing paling gampang entuk lan tuwuh, disaranake pakis serrucho, sing jenenge ilmiah Nefrolepis cordifolia. Asale saka Meksiko, lan duwe fronds (godhong) linear-elips, Tuwuhe nganti 40-50 sentimeter. Ora kembang, lan minangka salah sawijining tanduran sing paling bisa adaptasi ing njero omah amarga kabutuhan cahya ora akeh.

Ivy

Ivy bisa digawe pot kanggo nyedhot kelembapan

Ivy minangka tanduran pendakian perennial kanthi godhong ijo utawa variatif gumantung karo macem-macem sing jenenge ilmiah Hedera helix. Asale saka alas Eurasia lan Afrika Lor sing lembab. Tuwuh cepet banget, nanging pramila pancen narik kawigaten ing njero omah, ing pot utawa nggantung ing tembok (contone, ing pigura lawang, utawa ing lengkungan). Sampeyan ora butuh lampu langsung, lan ora prelu langsung ngombe. Kajaba iku, ndhukung kadhemen.

Lily tentrem

Spathiphylum, tanduran sing nyedhot kelembapan

El lily perdamaian, sing jenenge ilmiah Wallathii Spathiphyllum, minangka tanduran taneman ijo sing asri saka alas tropis ing Amerika Tengah sing tuwuh nganti 40-50 sentimeter. Godhongé ijo tuwa, sing kontras karo kembang putih nalika ngembang. Supaya bisa urip, sampeyan butuh cahya, nanging ora kakehan: sampeyan bisa njupuk ing ruang tamu yen sampeyan pengin, utawa ing ngarep omah. Banyu saka wektu kanggo wektu, supaya lemah ora garing suwe-suwe, lan kanthi mangkono sampeyan bakal bisa nyedhot hawa sing luwih resik, amarga ngilangi akeh zat sing mbebayani kayata benzena utawa aseton.

Wit palem ruang tamu

Elegan Chamaedorea cilik lan nyerep kelembapan

Gambar - Wikimedia / Pluume321

Sawit aula minangka tanduran sing tuwuh ing Meksiko, ing alas, lan mesthi ana ing iyub-iyub, mula tandurane ing njero ruangan cukup gampang. Jeneng ilmiah yaiku Chamaedorea elegan, lan kalebu spesies kanthi bagasi siji (sanajan didol ing pot kanthi akeh bibit) lancip banget karo godhong pinnate. Mung tuwuh nganti 2 meter, mula bisa disimpen ing pot sajrone umure. Supaya ora ana lampu lan draf langsung, lan wenehi siraman moderat.

Apa sampeyan ngerti tanduran iki sing nyedhot kelembapan? Apa sampeyan ngerti wong liya?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.