Timun Walanda

Timun Walanda paling dawa

Saiki ana macem-macem macem-macem woh-wohan lan sayuran, kalebu timun. Kita bisa nemokake jinis sayuran kanthi macem-macem wujud, ukuran lan warna ijo. Nanging, sing paling dawa yaiku timun belanda, sing bakal dibahas ing artikel iki.

Yen sampeyan kasengsem karo macem-macem iki, luwih becik sampeyan terus maca. Kita bakal ngomong sethithik babagan ciri, cara nyiyapake kanggo mangan lan cara tuwuh.

Apa sing diarani timun dawa?

Timun Walanda banget nuntut nalika tuwuh

Timun asale saka India lan kalebu kulawarga zucchini lan melon. Kejabi nutrisi banget, uga nduweni kualitas obat. Antarane yaiku tingkat flavonoid, yaiku anti-inflamasi lan mbantu nglawan kanker. Kajaba iku, kudu dielingake yen isine banyu akeh banget, dadi dadi sayuran sing akeh hidrasi lan dianjurake banget kanggo panganan sing kurang kalori.

Beda karo apa sing biasane kita pikirake, timun pancen woh, dudu sayuran. Nanging, ditampa ing level kuliner kanggo diarani sayuran. Ana macem-macem macem timun sing bakal dijenengi lan jelasake ing ngisor iki:

  • Timun cendhak / Gherkin: Uga diarani "jinis Spanyol." Cilik kanthi dawa maksimal 15 sentimeter. Warnane ijo kanthi garis kuning utawa putih.
  • Timun dawa medium: Dikenal minangka "jinis Prancis." Biasane umure antara 20 nganti 25 sentimeter.
  • Timun dawa: Diarani 'jinis Walanda'. Iki digawe saka kulit sing alus lan dawane luwih saka 25 sentimeter.
  • Timun Walanda: Yaiku macem-macem timun buah. Ukurane paling dawa paling dawa 25 sentimeter lan bentuk lempeng. Kulit alus lan warnane ijo.

Sanajan timun sing dawa tenan yaiku "jinis Walanda", sing pancen minat karo kita yaiku timun sing paling dawa saka kabeh: timun Walanda. Sanajan umume tuwuh ing Spanyol, komersialisasi ditindakake ing saindenging Eropa lan ing sawetara papan liyane ing jagad iki. Suwe-suwe, umume golek jinis iki ing supermarket. Sapa ngerti, bisa uga sampeyan wis nyoba tanpa dingerteni.

Kepiye sampeyan mangan timun Walanda?

Timun Walanda disiapake padha karo varietas liyane

Pancen ora ana bedane antara timun Walanda lan varietas liyane. Ing level gustatory lan optik bisa dibedakake, nanging ora mbutuhake cara khusus kanggo nyiyapake. Cara sing paling umum kanggo ngonsumsi timun yaiku seger liwat gazpacho, krim utawa salad. Nanging, ana akeh resep liyane sing kalebu sayuran enak iki. Dadi, yen sampeyan seneng masak, nyaranake sampeyan nggawe eksperimen lan kreatif, amarga iku panganan sing sugih lan apik kanggo kesehatan.

Kepiye cara timun Walanda?

Nalika tuwuh timun Walanda, ana sawetara aspek sing kudu dipikirake, kayata, kayata iklim utawa jinis lemah. Babagan poin pisanan, kita kudu nganggep manawa sayuran iki cukup nuntut, luwih-luwih tumrap asor relatif. Tanduran timun Walanda pangembangane nambah banget yen nilai asor luwih saka 80%. Nanging, kemungkinan tanduran nandhang penyakit tartamtu kayata botrytis utawa jamur saya tambah. Babagan suhu, kita bakal ndeleng sing paling disaranake miturut tataran pangembangan:

  • Suhu germinasi: Saenipun, suhu antawisipun 20 lan 30 ºC.
  • Suhu pangembangan batang lan godhong: Uga ing kasus iki, suhu udakara antara 20 lan 30 ºC.
  • Suhu fattening woh: Supaya woh tuwuh lemu, suhu kudu diturunake dadi 15 nganti 20 ºC.

Timun Walanda bisa ditandur ing jinis lemah apa wae sing duwe pH sing ana ing antarane 5,5 lan 7. Sampeyan uga penting kanggo ngreksa kelembapan kanthi apik. Kajaba iku, ambane optimal kanggo tuwuh sayuran iki yaiku 40 nganti 50 sentimeter. Amarga alasan iki, penting kanggo muter lemah kanthi apik lan ngilangi alangan kayata watu, kayata.

Amarga godhonge kringet panas lan ukurane gedhe, tanduran iki mbutuhake banyu akeh. Amarga alasan iki, driper loro nganti telung liter saben jam lan tanduran biasane kasedhiya lan irigine biasane ana ing antarane patang puluh menit lan siji jam.

Lulus

Timun Walanda uga cukup nuntut nalika pupuk. Bisa ngasilake antara wolung nganti rolas kilo per meter persegi. Kebutuhan pupuk macem-macem iki ing area sak hektar, sing padha karo sepuluh ewu meter persegi, yaiku:

  • 400 kg nitrogen
  • 200 kg fosfor
  • 450 kg kalium

Uga, timun Walanda sampeyan butuh kalsium sing akeh. Nanging, iku banyu sing kudu menehi.

Penyakit lan hama

Kaya kabeh tanduran, timun Walanda bisa kena pengaruh akeh hama lan penyakit. Penting banget kanggo ndeteksi wektu kasebut lan ditambani sanalika bisa supaya ora ngrusak tanduran lan nyebar menyang tanduran liyane. Ing omo sing bisa ditampilake ing potong iki:

  • Laba-laba abang (Tetranychus urticae)
  • Penambang (Liriomyza spp.)
  • Mabur putih (Bemisia tabaci)
  • Nematode (Meloidogyne spp.)
  • Donat ijo (Spodoptera exigua)
  • Lelungan (Frankliniella occidentalis)
Artikel sing gegandhengan:
Apa sing kudu ditindakake yen aku duwe tanduran laba-laba laba-laba ing omah

Uga akeh penyakit sing bisa nandhang tanduran timun Walanda, kayata:

  • Alternasi
  • botrytis
  • Didymella bryoniae (Mycosphaerella citrulline)
  • Fusarium oxysporum
  • Entheng (Pseudoperonospora cubensis)
  • Jamur bubuk
  • Phytium
  • Rhizoctonia solani

Kejaba penyakit kasebut uga ana sawetara jinis virus sing bisa mengaruhi tanduran iki. Timun Walanda bisa kena pengaruh kaya ing ngisor iki virosis:

  • CMV (virus mosaik timun)
  • CuYV (Virus Kuning Timun)
  • CVYV (Virus Vena Kuning Timun)
  • SqMV (Virus mozaik squash)
  • WMV-2 (virus mosaik semangka-2)
  • ZYMV (virus mozaik kuning zucchini)

Kanthi kabeh informasi babagan timun Walanda iki, kita wis duwe kabeh kabutuhan supaya bisa nandur lan nyiyapake panganan sing enak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.