Indigo (Indigofera tinctoria)

Kembang tinctoria Indigofera wungu

Gambar - Wikimedia / Pancrat

Ana tanduran sing asri, nanging ana liyane sing uga apik banget kanggo manungsa, kayata Indigofera tinctoria. Ing iklim sing disenengi dadi semak cendhak sing apik banget mekar saben musim; ing liyane minangka tanduran sing tuwuh kanthi cepet sing nghias papan kasebut kanthi keanggunan sing apik banget.

Apa sampeyan ngerti sing paling apik? Iki minangka legum, lan kaya kulawarga, oyodane ndandani nitrogen, saengga bisa nambah lemah. Kenal karo dheweke.

Asal lan ciri

Tampilan tanduran Indigofera tinctoria

Iki minangka semak cemara sing jenenge ilmiah Indigofera tinctoria, dikenal minangka suket indigo utawa indigo. Asale, ora dingerteni, nanging wis dadi naturalisasi ing Asia tropis lan sedheng, uga bagean ing Afrika. Wutah ing dhuwur 1 nganti 2 meter, kanthi godhong ijo pinnate. 

Kembang kasebut diklumpukake ing kembang empon jambon, lan yen diserbuk banjur ngasilake woh-wohan sing legume karo wiji.

Apa gunane?

Kajaba digunakake minangka hias lan kanggo ningkatake kahanan lemah, wis pirang-pirang atus abad saiki uga saka godhonge sawise diolah tincture dipikolehi sing diarani Warnane.

Apa sing dadi perhatiane?

Woh-wohan tinctoria Indigofera dawa

Gambar - Flickr / Dinesh Valke

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah, nanging yen subur lan saluran banyu sing luwih apik, luwih becik.
  • Irigasi: udakara 3 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 4 utawa 5 dina suwene taun.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Pruning: ing pungkasan mangsa sampeyan bisa mbusak cabang sing garing, lara, ringkih utawa rusak.
  • Rustitasitas: sensitif marang fros. Saenipun, sampeyan ora kudu nyelehake ing ngisor 0º. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing adhem yen adhem, adhem ing omah kaca utawa ing njero omah nganti musim semi bali.

Apa sampeyan mikir babagan Indigofera tinctoria?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.