Tips kanggo tanduran supaya cepet tuwuh

Tanduran bisa tuwuh luwih cepet ing lemah

Gambar - Flickr / Akuppa John Wiliki

Kita kabeh pengin nutup mata lan supaya tanduran tuwuh wiwit sedina nganti suwene; sanajan alam meksa supaya sabar kita duwe kebon impen.

Nanging, mesthi ana cara kanggo nyepetake tuwuhing tanduran lan mula supaya luwih cepet tuwuh. Nglakoni perawatan sing tepat lan sukses bisa nyengkuyung pangembangane supaya bisa ngrasakake kaendahan tanduran sing dipilih.

Care wiji

Wiji ditandur

Wiwit wiwitan, kita bakal ngomong babagan wiji kasebut. Lan wiwit dikoleksi utawa diekstrak saka woh-wohan nganti disebar, aja teles kajaba prelu. Opo maneh, kudu dilindhungi ing papan sing garing lan rendeng nganti wayahe nyebar.

Gumantung saka jinis wiji, ana sawetara sing bakal luwih angel, mula luwih tahan tinimbang liyane. Sing pertama biasane duwe periode urip sing luwih dawa, amarga yen angel banget amarga duwe cangkang lan / utawa film sing nglindhungi kahanan lingkungan. Perlindhungan iki ora suwe, amarga suwe-suwe (wulan, utawa taun) bosok. Sawetara wiji sing paling tahan yaiku, kayata wiji kurma; nyatane, sawetara ditemokake umure udakara 2000 taun, lan miturut apa sing diterbitake ing Ilmu, germinasi.

Yen kita pengin ngerti sawetara sing kudu disebar sanalika bisa entuk persentase germinasi sing luwih dhuwur, kabeh kalebu umur sing ringkes: salad, bunga matahari, peterseli. Iki biasane ditandur nalika musim semi, nanging yen sampeyan duwe griya ijo utawa germinator listrik bisa rampung kapan wae taun.

Priksa manawa tanduran sampeyan entuk banyu lan cahya

Ana tanduran sing butuh cahya

Kanggo tuwuh, tanduran butuh rong faktor utama: banyu lan cahya. Penting, supaya bisa nampa banyu sing dibutuhake, ngindhari kakehan supaya ora ana banjir. Kajaba iku, kudu diwenehi banyu sing dibutuhake banget, amarga kayata karnivora mung nampa banyu udan murni utawa sulingan; Tanduran acidophilic kudu disiram banyu kanthi pH sithik (antara 4 lan 6).

Babagan kahanan cahya, neliti manawa ana iyub-iyub utawa tanduran sun lan suwene sampeyan butuh cahya alami. Uga cathet manawa tanduran njero ruangan ora ana. Kabeh, pancen kabeh saka njaba. Apa sing kedadeyan yaiku ana sawetara sing adaptasi karo kahanan ing njero ruangan, lan ana uga sing, uga kudu dijaga ing njero ruangan ya utawa ya, umpamane nalika musim adhem banget adhem. Dadi, iki kalebu pilihan tanduran sing pengin srengenge langsung, iyub-iyub lan sawetara sing bisa ana ing semi-shade:

  • Tanduran srengenge langsung:
    • Agave (Agave spp)
    • Kursi ibu mertua (Echinocactus grusonii)
    • Bunga Matahari (Helianthus annuus)
    • Lavender (Lavandula spp.)
    • Laurel (laurus nobilis)
    • Yucca (Yucca spp)
  • Tanduran teduh:
    • Maple Jepang (Acer palmatum, kanthi pangecualian langka kayata kultivar Seyriu, sing bisa ana ing semi-shade ing iklim sedheng)
    • Aspidistra (Aspidistra elatior)
    • Azaleas lan rhododendrons (Rhododendron spp)
    • Pakis (kabeh: Athyrium, Pteris, Asplenium, ...)
    • Poto (Epipremnum aureum)
    • Philodendron (Philodendron spp)
  • Tanduran semi-shade:
    • Agapanthus (Agapanthus spp): bisa uga sunar srengenge.
    • Astilbe (Astilbe spp)
    • Archontophoenix maxima (Kene sampeyan duwe file Archontophoenix)
    • Clivia (Clivia spp)
    • Bunga gairah (Passiflora spp)
    • Kembang sepatu (Kembang sepatu spp)

Priksa saka wektu kanggo wektu

Ana akeh hama lan penyakit sing bisa nundha tuwuhing tanduran

Sampeyan kudu mriksa tanduran kanthi rutin supaya ora katon hama utawa penyakit, utawa nyerang sanalika bisa dideteksi. Elinga yen mungsuh iki mengaruhi tuwuhing lan pangembangan. Lingkungan sing anget lan garing luwih seneng tuwuh lan nyebar aphid, mealybugs, tungau laba-laba, kembang putihlsp; lan yen panas lan lembab, jamur, bakteri lan virus bisa nyebabake luwih saka siji masalah nandur tanduran.

Yen wis disiram lan dibuahi kanthi apik, mungsuh-mungsuh alami ora ngrusak. Mula, penting banget kanggo ngerti kabutuhane tanduran sing digawa mulih. Lan yen wis muncul, mula ora ana cara nggunakake obat-obatan omah sing disaranake artikel iki.

Pupuk sajrone musim panen

Kompos minangka produk alami

Disaranake banget kanggo pupuk utawa pupuk tanduran nganggo pupuk khusus, nuruti pandhuan ing kontainer sawayah-wayah. Kanthi cara iki, bakal entuk yen tuwuh luwih cepet ing tangan siji, lan sehat ing sisih liyane. Nanging ya, penting kanggo njlentrehake kompos ora padha karo pupukPupuk yaiku sing dingerteni minangka "pupuk kimia", amarga kalebu bahan kimia sing dipilih kanggo saben jinis panen sing biasane diserep kanthi oyot.

Pupuk sing sejatine kalebu bahan organik; yaiku sing asale saka bahan organik, kayata guano sing bisa sampeyan tuku Kene (iki minangka kotoran kelelawar utawa segara), pupuk kewan hérbal, pupuk ijo (tanduran), cacing cacing (didol Kene), antara liya.

Wenehi papan

Wit-witan butuh papan

Gambar - Flickr / barloventomagico

Tanduran butuh sawetara papan kanggo tuwuh. Contone, sing gedhe, kayata wit, akeh telapak tangan, lan uga sawetara pendaki sing kuat kayata wisteria, bisa nyuda tuwuh nalika tuwuh ing pot; mula disaranake ditandur ing lemah sanalika bisa. Lan sanajan mangkono, Yen kita pengin tanduran tuwuh kanthi cepet, mula luwih becik ditanam ing lemah, dakbaleni maneh, yen ana kemungkinan bisa ditindakake.

Lan iku yen lemah kita alkalin tanduran asofililik (maples, camellias, azaleas, lsp.) bakal kekurangan kekurangan gizi, gejala utamane yaiku godhong sing kuning. Sanajan bisa ditanggulangi kanthi cara pupuk karo produk tartamtu (kayata saka iki Kene), iki ndadekake panen mbutuhake banget, amarga sampeyan kudu ngerti lan ngajeni jadwal pupuk sing dituduhake dening pabrikan.

Uga, kita kudu ndeleng manawa lahan kasebut duwe saluran pembuangan sing apik utawa yen kosok balene ora duwe, amarga ana tanduran sing nyengkuyung ilen banyu luwih apik tinimbang liyane. Saliyane, yen panenane ana ing pot, kita uga kudu taneman tanduran kita saka wektu ke wektu, prioritas panggunaan pot sing duwe bolongan ing pangkalan amarga sing ora duwe mung bakal nglayani tanduran banyu.

Nduwe budidaya sing seneng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.