Glitter (Tradescantia pallida)

Tradescantia pallida

Dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran sing warnane ora umum. Is babagan barang cemlorot utawa tresna marang manungsa. Jeneng ilmiah yaiku Tradescantia pallida lan ana wong sing ora setuju karo jeneng umum "tresna marang manungsa." Iki asale saka Meksiko wétan saka wilayah Tamaulipasa nganti Yucatán. Iki minangka tanduran sing sampurna kanggo nghias omah kanthi warna sing endah lan perawatan cilik sing dibutuhake.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh ciri glitter lan perawatan sing dibutuhake. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki? Terus maca 🙂

Karakteristik utama

rinci godhong katresnan manungsa

Iki minangka tanduran sing tahan akeh lingkungan lan kahanan kanthi apik. Dheweke butuh akeh cahya lan ora ndhukung papan sing apik lan rendhem banget. Nanging, dheweke bisa adaptasi ing meh kabeh jinis iklim lan lemah sajrone tetep ana ing cahya langsung.

Jeneng umum kasebut jelas asale saka warna ungu saka godhonge. Iki minangka salaka meriah kanthi bantalan creeping kanthi diameter 1 meter. Sing paling normal yaiku ing dhuwuré ora ngluwihi 30 cm amarga ana gagang sing ora kuwat banget. Supaya tuwuh kanthi sehat lan bisa digunakake, kudune didukung ing tembok utawa struktur liyane supaya tuwuh.

Godhonge lanceolate lan umume ana ing gulu batang kasebut. Dawane udakara 7cm lan ambane udakara 3 cm. Nalika mekar, kembang kasebut bisa digawe kembang cilik sing biasane dhiameter 1 cm. Iki minangka kembang sing diklumpukake dadi struktur terminal saka batang. Biasane mekar nalika musim semi lan musim panas yen suhu luwih dhuwur.

Ing mangsa adhem iku tahan tahan suhu antara 8 lan 10 derajat, sanajan kita nyelehake srengenge langsung ora bakal ana masalah. Suhu paling apik kanggo sampeyan kanthi maksimal udakara 18-20 derajat.

Iki minangka tanduran gantung sing bisa ngatasi lingkungan sing luwih garing. Sanajan ngono, yen ing mangsa panas panase banter banget lan lingkungane garing banget, sampeyan kudu nambah frekuensi penyiraman. Sing penting ing kene yaiku supaya substrat tetep lembab supaya tanduran bisa ana ing njaba ruangan lan ora nemoni masalah. Saliyane, ing mangsa adhem, sampeyan kudu nyuda resiko.

Migunakake saka Tradescantia pallida

nggunakake barang cemlorot

Tanduran iki digunakake ing teras. Cocog banget kanggo nggawe kombinasi warna sing apik karo kembang liyane. Iki menehi sentuhan eksotis sing dibutuhake teras utawa kebon kita lan cocog karo warna tembok kabeh jinis. Kita uga bisa nggawa ing pot, ing kranjang sing digantung utawa ing tanduran. Dadi tanduran gantung, kita bakal menehi macem-macem macem-macem dekorasi njaba lan interior.

Siji-sijine kekurangan tanduran iki yaiku duwe kekuwatan invasi gedhe. Ing pirang-pirang perkebunan ing endi glitter tuwuh, wis uwal saka wilayah sing akeh lan wis akeh banget nganti bisa dianggep ganja. Mula, sampeyan kudu ngati-ati ing kebon amarga bisa nyerang papan dununge tanduran liya.

Uga digunakake ing kebon umum ing kutha-kutha, kanggo dekorasi akeh bundaran lan uga dipasang ing jagung. Iki minangka tanduran hiasan sing eksotis sing pancen pantes dimiliki.

Nang kulawarga Tradescantia Kita uga nemokake spesimen spesial liyane kanggo dekorasi kayata Tradescantia zebrina, Tradescantia fluminensis, Tradescantia albiflora, Tradescantia spathacea, Tradescantia Sillamontana, Tradescantia brevicaulis, Tradescantia multiflora, y Tradescantia virginiana.

Salah sawijining panggunaan sing paling umum yaiku nutupi tanduran kanthi godhong abu-abu utawa kuning amarga kombinasi warna sing apik banget. Gabungan banget karo tanduran liyane Pachystachys lutea, Phlomis fruticosa, Euryops pectinatus, Centaurea, Artemisia, Santolina y Cineraria maritima

Perawatan glitter

tradecantia pallida ing pot kembang

Kaya sing wis kasebut sadurunge, kemampuan tanduran iki bisa adaptasi karo kabeh jinis iklim, lingkungan lan medan pancen apik banget. Sampeyan mung butuh paparan srengenge langsung utawa ngindhari wilayah sing banget teduh lan / utawa lembab. Dheweke ora nuntut babagan jinis lemah. Dheweke bisa uga tuwuh ing lemah sing tenang.

Tanduran disaranake ditindakake nalika musim semi yaiku nalika suhu luwih dhuwur lan duwe energi lan sinar srengenge luwih akeh kanggo adaptasi karo lingkungan sing anyar. Penting, kudu dipertimbangkan, amarga tanduran butuh wektu sing cukup kanggo bisa adaptasi karo jinis lemah sing anyar lan kahanan iklim. Sajrone musim semi, ora ana frosts utawa suhu kurang. Kita eling yen suhu optimal antara 18 lan 20 derajat.

Nalika nyiram, kita kudu mbanyoni luwih akeh nalika musim panas lan musim semi. Tansah njaga landasan lembab. Yen wiwit garing, pratondo sampeyan kudu ngombe. Ing mangsa adhem, luwih gampang tanduran ora kudu disiram asring, amarga substrat tetep luwih suwe luwih suwe lan udan irigasi dhewe.

Tugas pangopènan lan perkalian

warna barang cemlorot sing kontras

Kanggo tuwuh sing optimal, luwih becik disubur setaun saben taun kanthi pupuk organik. Kompos alami bisa dadi pilihan sing apik. Kita bisa nggawe kompos dhewe kanggo dadi kompos kanggo tanduran. Wektu nalika kita kudu mbayar yaiku ing musim semi dadi sampeyan bisa nguntungake kabeh nutrisi lan berkembang kanthi luwih akeh.

Tanduran iki ora mbutuhake pangopènan, nanging yen pengin tetep urip lan kondhisi sampurna, kita kudu nindakake sawetara tugas kayata motong ing wiwitan musim semi. Kanthi cara iki, kita bakal njamin manawa cabang sing paling tuwa diilangi lan kita bakal menehi papan kanggo cabang sing anyar. Kajaba iku, kita bakal ngontrol tuwuh supaya ora dadi tanduran invasi.

Iki cukup tahan kanggo hama lan penyakit, dadi sampeyan ora bakal nemoni akeh masalah. Yen mealybug ana, sampeyan bisa ngobati bumi sing diatom. Ing video iki sampeyan bisa ndeleng cara aplikasi:

Saka stek ing musim semi, musim panas utawa musim gugur, gandhane cukup gampang. Mula, ati-ati aja nganti nyebar banget.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan glitter.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

26 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Macarena ngandika

    Apa bisa ditinggalake ing banyu?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Macarena.
      Ora, kudu ditandur ing lemah. Ing banyu bakal bosok.
      Matur suwun!

      1.    ROSSIEL RAFFO ngandika

        IKI TANPA GUNUNG NGGUNA OLEH MEDISINAL. LIMA NINGGAL LAN KOPI JUIS ORANGE. Godhok MINIT LAN SENGIT.
        EXPECTORANT. LUCU KANGGO BRONCHITIS.
        Ngilangi KAYU. ING ECUADOR KANGGO MONTE PORADO.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Rossiel.

          Apa sampeyan duwe panaliten sing mbahas babagan panggunaan obat ing tanduran iki?

          Kita ora nyaranake miwiti perawatan tanpa konsultasi karo ahli.

          Greetings.

      2.    Flor Toloza Cid ngandika

        Saran sing apik banget sing dakkoleksi, amarga kadang godhonge kobong?

  2.   Nilsa Ivette ngandika

    Cara nandur. Pancing utawa ngirim aku tanduran karo oyot? Ana cedhak omahku lan aku pengin duwe ing kebonku.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nilsa.

      Sampeyan bisa nambah nganggo batang sing dijupuk kanthi oyot sithik. Oalah, tanduran iki sing didol ing nursery lan toko kebon kanthi rega sing terjangkau.

      Greetings.

      1.    Jacqueline ngandika

        Halo, aku seneng karo informasi yen aku duwe tanduran sing apik iki, lan aku bakal luwih ngrawat, matur nuwun 🌷

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Jacqueline.

          Kita seneng ngerti manawa sampeyan wis kasengsem 🙂

          regards

          1.    Ximena Carranza ngandika

            Halo Apa beracun? Aku duwe anak cilik lan aku pengin ngerti yen bisa ing njero omah. Matur suwun!


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Halo, ximena.

            Ora, iku ora beracun kanggo manungsa.

            Matur suwun!


    2.    Gloria ngandika

      Bisa ditanam kanthi stek, tanpa oyot, bakal padha thukul.

  3.   Patricia ngandika

    Thanks kanggo informasi, aku duwe tanduran sing apik iki nanging aku ora ngerti jenenge, saiki aku ngerti carane ngurus kanthi luwih apik, !!!!!!!!!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patricia.

      Apik, kita seneng banget migunani kanggo sampeyan 🙂

      Matur suwun!

  4.   Mariana ngandika

    Halo, aku wis nandur ing kebonku kanthi srengenge langsung lan keong wis dipangan ing sawetara kesempatan. Aku seneng banget nanging aku wis nyerah

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mariana.

      Yen aku ngerti sampeyan. Siput dadi hama utama ...

      Aku nyaranake sampeyan nindakake iki obat ngarep supaya dijaga adoh 🙂

      Matur suwun!

  5.   M.Angeles ngandika

    Informasi sing apik banget aku duwe tanduran

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo M. Angeles.

      Matur nuwun kanggo tembung. We are seneng sampeyan seneng.

      Greetings.

  6.   Olivia ngandika

    Presentasi topik sing apik banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun, Olivia 🙂

  7.   Vicky ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi .. wis mbantu kula akeh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vicky.

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo maca lan komentar babagan kita.

      Matur suwun!

  8.   Gloria ngandika

    Halo, dheweke menehi tanduran lan nalika aku njaluk, dheweke nandur akeh potongan, aku menehi. Matur nuwun kanggo nuduhake sampeyan perawatan, tenan, saben tunas tunas kanthi cepet. Aku seneng tanduran wungu cilik iki.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Gloria.

      Tanpa mangu-mangu, iki minangka tanduran sing ngucapke matur nuwun banget, sing ora butuh perawatan banget 🙂

  9.   Luz ngandika

    Aku duwe barang cemlorot sajrone wulan utawa rong wulan. katon kaya kembang kaya deskripsi, nanging sedina utawa jam ditutup ... apa biasane?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Luz.

      Ya lumrah. Kembang tanduran iki tetep mbukak kanggo sawetara wektu.

      Greetings.