Trebolillo (Trifolium angustifolium)

Trifolium angustifolium

Gambar - Wikimedia / Pancrat

Ana pirang-pirang tanduran jamu sing bisa digunakake kanggo dekorasi kebon lan teras. Salah sijine yaiku sing dikenal kanthi jeneng ilmiah Trifolium angustifolium, sanajan isih urip sawetara wulan yen duwe siklus urip taunan, ngasilake klompok kembang sing apik banget.

Uga, tekan dhuwur sing ideal supaya budidaya ing pojok endi wae gampang. Mangkene carane ngrampungake.

Asal lan ciri

Trifolium angustifolium

Gambar - Wikimedia / Harry Rose

Punika a Herbaceous taunan kanthi batang pubescent dikenal minangka abreojos, farrerola, jopito, sikil bebas utama, trebolillo, semanggi godhong sempit utawa semanggi. Asli ing Eropa sisih kidul, gampang ditemokake ing Semenanjung Iberia, tuwuh ing lemah sing asem lan kurang nitrogen.

Tekan dhuwur nganti 50 sentimeter, lan gagange godhong petiolate thukul kasusun saka telung leaflet dawane 2-8cm kanthi ambane 2-4mm. Kembang, sing thukul ing wiwitan musim panas, diklompokaké ing endhas sing terisolasi, lan wungu. Woh-wohan kasebut katon dibungkus karo calyx.

Apa sing ngurus Trifolium angustifolium?

Godhong angustifolium trifolium

Gambar - Wikimedia / Harry Rose

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: gunakake landasan kanggo tanduran asem (didol Kene).
    • Taman: lemah kudu wedhi, rada asam.
  • Irigasi: frekuensi bakal rada sithik. Banyu 2 utawa 3 kali seminggu nalika musim paling panas, lan seminggu sepisan nganti setaun.
  • Pelanggan: ora prelu, sanajan sampeyan pengin bisa mbayar sewulan sepisan sajrone ngembang karo pupuk organik, kayata guano (didol Kene).
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: ora tahan adhem utawa es.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.