Trik geranium bisa mekar

Geranium butuh cahya kanggo berkembang

Geranium minangka tanduran sing disenengi banget. Ing loteng utawa teras wis sampurna. Sanajan sejatine dheweke butuh perlindungan saka beku, yen prelu dijaga ing omah nalika musim salju tanpa ana masalah. Sanalika suhu mundhak, banjur digawa menyang njaba banjur sampeyan mung ngenteni dheweke menehi kembang.

Nanging kadhang kala iki ora kedadeyan. Nyatane, yen lagi angel amarga ana sebab apa wae, kembang kasebut mbutuhake wektu kanggo katon. Untunge, Ana sawetara trik supaya geranium bisa berkembang kanthi gampang lan gampang dileksanakake.

Sijine ing wilayah kanthi cahya

Tanduran sing larang regane iki ora bakal tuwuh tanpa ana cahya. Yaiku mesthine kudu alamiKanthi tembung liya, asale saka srengenge, amarga lampu omah ora cukup kuat kanggo ngrangsang tuwuhing geranium. Nanging ati-ati: aja nganti langsung ditampilake ing bintang raja yen sadurunge ana ing papan teduh utawa ing njero omah, amarga dina sabanjure sampeyan ndeleng godhonge wis dibakar utawa sebagian.

Nanging, sampeyan kudu ngerti sing penting bisa mekar ing semi-shade (dudu total shade), prekara sing pancen apik banget nalika urip, contone, ing apartemen sing sinar srengenge ora tekan.

Menehi papan

Nalika tuku tanduran, kita kudu mikir manawa, meh wae, wis ana ing pot kasebut wis suwe. Iki mesthine kudu kedadeyan, amarga nursery ora kasengsem adol spesimen sing enom tanpa oyot, amarga umume umume cilik. Iki ora masalah; Apa maneh, iku sampurna, amarga mbantu sampeyan, minangka pembeli, entuk tanduran sing sehat sing bisa ditranspluk kanthi gampang.

Nanging ora mesthi transplantasi. Lan iki kerugian kanggo geranium. Akar bakal tuwuh nganti entek lemah lan papan. Yen kedadeyan kasebut, ora bakal ana tuwuh maneh lan ora ana kembang. Dadi dheweke kudu dipindhah menyang pot sing luwih gedhe saben wektu, utawa ditandur ing kebon yen swasanane anget utawa entheng, lan lahan kasebut ngetokake saluran banyu.

daphne mambu
Artikel sing gegandhengan:
Tanduran transplantasi

Pupuk geranium sampeyan

Kompos minangka kompos alami sing apik

Utamane yen sampeyan duwe ing pot, disaranake sampeyan pupuk nalika musim semi lan musim panas. Lan bakal teka wektu sing ora prelu ditransplantasikan maneh, amarga geranium minangka tanduran sing cukup cilik. Apa maneh, sing biasane ana ing wadhah sing diameteripun 30 utawa 40 sentimeter maksimal.

Dadi, supaya oyot ora akeh gizi, lan kanthi sengaja ngrasakake kembang maneh, kita bakal pupuk karo pupuk kasebut ing ngisor iki:

  • Pupuk organikSapa wae bakal nindakake. Kompos, humus, pupuk ijo, guano, pupuk kewan hérbivorous, endhog lan / utawa cangkang gedhang, ... Tambahake sakepel saben tanduran, lan yen pengin, dicampur karo lapisan paling sithik ing bumi.
  • Pupuk (pupuk kimia): supaya mekar, disaranake kanggo tetanduran ngembang, utawa siji khusus kanggo geranium (didol Kene). Waca »Instruksi panggunaan» label kanggo ngerti cara nggunakake, sepira kerepe lan dosis apa sing bakal ditrapake; mula ora bakal ana risiko overdosis.

Banyu mung yen perlu

Ya, aku ngerti: kaya iki kayane aku ora ngomong apa-apa. Lan mesthine ora duwe trik ... utawa apa ora? Ya, gumantung saka carane sampeyan ndeleng. Ngontrol risiko dudu tugas sing gampang. Iki dudu bab sing disinau kanthi sewengi. Ana akeh perkara sing kudu dipikirake: iklim wilayah, jinis substrat utawa lemah sing ditandur tanduran, ukuran ing ndhuwur, apa ana ing njaba utawa ing njero omah, ...

Wiwit awal, geranium ora seneng yen lemah garing banget, nanging uga ora bakal oyot amarga oyot bisa uga banyu. Perlu dielingake yen lapisan sing paling dangkal, yen kena, garing cepet, nanging lapisan sing tekan pedalaman tetep udan luwih suwe. Amarga iki, penting kanggo mriksa asor lemah, lan ana sawetara cara kanggo nindakake: kanthi meter, masang teken kayu sing lancip, utawa sanajan ana ing panci, cukup njupuk yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina.

Banyu apa sing kudu digunakake? Umume, udan bisa dadi udan, nanging amarga ora gampang entuk, bisa dadi sing cocog kanggo dikonsumsi manungsa, utawa keran yen paling ora bisa digunakake kanggo masak tanpa kudu nggodhog dhisik .

Nglakoni perawatan pencegahan kupu-kupu geranium

Kupu-kupu geranium minangka hama utama

Gambar - Wikimedia / Carlos Delgado

La kupu-kupu geranium, sing jenenge ilmiah Cacireus marshalli, yaiku serangga sing nyebabake akeh kerusakan ing tanduran favorit. Sajrone fase larva (sampeyan bakal weruh larva ijo cilik) batang tindikan lan mangan ing njerone, kanthi geranium kasebut mandheg, lan mesthine uga ngasilake kembang.

Cara sing efektif kanggo nyegah kedadeyan kasebut nglakoni perawatan ing musim semi lan musim panas kanthi Cypermethrin 10%, utawa kanthi khusus nglawan mungsuh geranium iki (sampeyan bisa tuku Ora ditemokake produk). Tindakake pandhuan sing bakal ditemtokake ing paket kasebut, lan sampeyan bisa lali babagan hama iki.

Prun geranium sampeyan

Mangsa pungkasan menarik banget kanggo prune supaya bisa njupuk batang maneh, mula kembang anyar bakal muncul. Pruning iki ora kudu drastis; yaiku, kita ora prelu ngethok batang meh ing lemah amarga bisa ngemot tanduran kasebut. Sampeyan mung kudu nyuda dawane. Contone, yen ukurane 20 sentimeter, copot 5cm saka ndhuwur kasebut; yen ukuran 40cm, kita copot 10cm saka dheweke.

Gunakake gunting pruning sing resik lan diinfeksi. Sampeyan uga disaranake kanggo nutup luka nganggo tempel penyembuhan, luwih-luwih yen biasane udan ing wilayah sampeyan ing musim kasebut, amarga iki nyegah infeksi.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ora mung siji trik kanggo nggawe geranium mekar, yen ora sawetara liyane. Sanajan luwih saka trik, dheweke minangka tips sing kadang ora kita deleng lan kita ing Gardening On pengin menehi sampeyan. Kanthi cara iki, kita ngarepake sampeyan bisa seneng kembang tanduran maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   alejandra Núñez ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo saran, aku duwe pirang-pirang wulan menyang kaca sampeyan, lan dheweke wis nulungi aku amarga aku wiwit nandur tanduran matur nuwun kanthi sanget kanggo kabeh tim

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alejandra.

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo tembung sampeyan. Kita seneng banget ngerti manawa nulungi sampeyan supaya bisa nandur tanduran sing sehat.

      Matur suwun!

  2.   sil ngandika

    Kaca Fantastic! Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun Sil. We are seneng sampeyan kaya iku!

  3.   Marina ngandika

    Halo, aku nyaranake sampeyan tanduran sing kanggo cahya alami, srengenge ora teka ing terasku, mung cahya alami ... matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Marina.

      Akeh tanduran bisa ing wilayah sing padhang nanging tanpa srengenge langsung. Contone, geranium, grumbul mawar, begonia, pakis, melati, ...

      Matur suwun!

  4.   Zenobia ngandika

    piwulang sing apik. Iki mbantu nulungi aku.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget, Zenobia. Kita seneng ngerti yen wis migunani kanggo sampeyan. 🙂