Trik paling apik kanggo ngumpulake jamur

basket karo jamur

Njupuk jamur iku gampang, nanging mung yen sampeyan ngerti carane lan ngendi kanggo Pick mau. Iku ora worth menyang ngendi wae kanggo ngumpulake lan numpes kabeh. Saben mangsa keprungu ing televisi ana wong sing mati amarga ora nemen mangan jamur kasebut. Biasane wong sing ora duwe pengalaman, utawa wong sing durung nyemak apa sing duwe kawruh utawa sombong. Ing kene kita bakal nuduhake sampeyan trik paling apik kanggo ngumpulake jamur kanthi bener lan manfaatake kegiatan sing nyenengake iki.

Ing artikel iki kita bakal pitutur marang kowe endi trik paling apik kanggo ngumpulake jamur.

Mangsa jamur

trik paling apik kanggo ngumpulake jamur ing lapangan

Saiki lagi musim jamur lan sawahe kebak wong-wong sing ora ngerti iki kanggo ngumpulake. Sampeyan kudu njupuk menyang akun sawetara aspèk kayata udan. Taun iki kurang udan lan musim kemarau ora apik kanggo panen jamur. Amarga jamur butuh akeh kelembapan, Iku menarik kanggo nggoleki panggonan kanthi orientasi lor. Amarga udane mung sithik, udan saiki dadi angel thukul jamur amarga hawane adhem banget.

Akeh wong sing ngira yen lapangan iku duweke kabeh wong lan ana ing lawang sing mbukak sampeyan bisa ngliwati tembok, sing sithik sampeyan bisa mlumpat. Iki ora kaya iki. Akeh peternakan sing nggunakake tembok lan pager supaya kewan ora metu ing dalan. Smisbyah tembok gawe katut invading Piece saka tanah sing dudu duwekmu. Bisa dibandhingake karo wong sing mlebu omah sampeyan. Kaya-kaya mlebu omahe wong liya.

Trik paling apik kanggo ngumpulake jamur

trik paling apik kanggo ngumpulake jamur

Wangsulan: Bab ingkang pisanan nimbang iku peralatan. Sampeyan kudu njupuk pesta, piso lan dilengkapi nganggo sandhangan gunung lan sepatu. Yen sampeyan duwe tebu luwih apik. Kutub bakal mbantu sampeyan tetep luwih apik ing wilayah sing paling curam.

Silet bakal mbantu ngethok jamur saka lemah, yen sampeyan duwe silet karo sikat ing salah siji mburi iku malah luwih apik amarga bisa mbantu mbusak rereget sing bisa digawa. Kranjang digunakake kanggo transportasi, amarga tas plastik bakal fermentasi utawa bosok jamur, supaya sampeyan bisa mabuk.

Sadurunge mlebu lapangan, njaluk ijin. Sampeyan bisa menyang bar desa lan ngandhani wong tuwa ing ngendi sawah. Yen sampeyan nemokake, njaluk ijin mlebu. Akeh wong sing ora peduli yen sampeyan mlebu, anggere sampeyan ngormati sing ana lan ora mbuwang sampah.

Luwih becik pindhah menyang gunung umum. Ora ana sing bisa ngomong apa-apa, yen sampeyan ora nemokake sing duwe sawah, sampeyan bisa nemokake jamur. Sampeyan uga bisa nemokake ing sembarang Trail ing wilayah, yen sawetara wong lelungan, sampeyan bisa sijine boots ing.

Duwe panuntun jamur ora cukup. Iki ora kedadeyan, amarga ana ewonan spesies sing bakal mbingungake sampeyan amarga bisa uga meh padha. Dadi luwih becik sampeyan duwe pemandu wisata khusus kanggo ngancani sampeyan. Aja eksprimen dhewe utawa sampeyan bakal tiba ing rumah sakit.

Aja nggawe generalisasi. Ana akeh wong sing ngumpulake kabeh. Sing luwih penting ing rute mikologi, kita nemokake luwih akeh wong sing nabrak gunung. Iki bebaya, mung njupuk panganan.

Aturan tumindak koleksi

ngumpulake jamur

Kanggo bisa seneng njupuk jamur, sampeyan kudu dadi wong sing beradab. Aspek penting sing kudu digatekake yaiku aturan tumindak nalika ngumpulake jamur. Aja kick wong. Yen jamur ora bisa dipangan utawa fatal, aja nyepak. Jamur iki nduweni peran ing ekosistem lan sampeyan kudu ninggalake. Kanthi mlaku, sampeyan ora bakal nylametake nyawane sapa wae. Apa maneh, ahli biologi nglumpukake macem-macem jamur kanggo riset, supaya bisa menehi kepenak tinimbang ngrusak karyane.

Sampeyan ora kudu numpes kabeh. Sampeyan kudu nyengkuyung, ora kudu ngisi 20 bakul lengkap, siji kranjang cukup kanggo 4 wong. Bakal ana luwih akeh jamur sajrone seminggu, lan yen kita ora nglilani dheweke ngaso, kita ora bakal menehi wektu jamur kanggo pulih.

Pay manungsa waé menyang profesional. Yen sampeyan lunga menyang dolan lan njupuk jamur, aja akeh banget, amarga sampeyan bisa mlebu rumah sakit.

Yen sampeyan ngrampungake rute mikologi, njaluk pendapat liyane. Menyang bar desa lan takon apa spesimen beracun wis mlebu kranjang sing mesthi ngerti. Dheweke biasane ahli babagan carane nggawe lan mesthi bakal menehi resep-resep masak sing apik.

Ati-ati karo jamur sing ora dingerteni

Yen sampeyan ora kenal karo jamur, penting sampeyan njaluk ahli kanggo ngancani sampeyan, amarga sanajan ora akeh macem-macem beracun, ana sing bisa dipangan, mula kita kudu ora percaya marang awake dhewe.

Kanggo ngenali jamur, penting kanggo ndeleng penampilane, kalebu njaba lan sikil, kanggo ndeleng manawa ana cincin, kanggo ngenali. ngisor kupluk, lan malah nindakake ujian mikroskopik. Piso lan kaca pembesar sing apik mbantu ngenali spesies sing beda.

Ing jaman biyen, pemetik jamur biasane digawa menyang Peones Camineros kutha, sing mriksa, ngurutake lan mbusak sing beracun kanthi gratis. Saiki layanan iki ora ana maneh, luwih becik nerusake kanthi ati-ati, ora ngluwihi layanan sing kita kenal, banjur ngunjungi pakar, supplier woh dipercaya utawa wong sing bisa menehi saran kita.

Saliyane jamur beracun sing cilik, ana varietas liyane sing bisa ditonton, nanging ora duwe minat nutrisi. Iki bisa dikonsumsi tanpa masalah, nanging meh ora nambah rasa, tekstur utawa aroma ing sajian. Banjur ana jamur sing bisa ditonton sing banget disenengi. Kita bisa nemokake macem-macem jinis lan kualitas.

Cut utawa pluck jamur?

Supaya ora ngrusak bagean lemah saka jamur, mesthine dianjurake kanggo nyedhiyakake piso kanggo ngethok sikil tinimbang nyuwek, sing bisa ngrusak miselium lemah lan nyegah supaya ora tuwuh maneh. Nanging, sawetara jinis jamur beda karo jamur liyane sing padha, amarga yen dicopot, bakal metu kabeh lan ora bakal nyuwek, saéngga plucking bisa uga dianjurake ing sawetara kasus.

Ngormati lingkungan iku penting banget. Kabeh jamur duwe fungsi dhewe-dhewe, lan sing paling dhasar yaiku ngowahi alas lan ngurmati lingkungan kanthi ngrusak alas. Malah jamur sing ora dikarepake iku penting, kita kudu ninggalake jamur sing ora bakal kejiret, lan ora diinjak utawa dicopot.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan trik paling apik kanggo ngumpulake jamur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.