Kepiye cara ngilangi bawang bombay jamur?

Bawang

Jam ringan minangka salah sawijining penyakit jamur sing paling umum (yaiku jamur) ing tanduran, lan salah sawijining penyakit sing paling angel. Lan mungsuh jamur kita tumindak cepet ... lan ora bakal dingerteni. Amarga iku, yen kita ngerti yen ana kedadeyan, tanduran ora bakal saya lemes.

Napa Aku bakal ngandhani apa gejala lan perawatan bawang bombay jamur. Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngerti apa sing kudu ditindakake yen panen sampeyan kena.

Apa sing diarani jamur?

Jam ringan minangka penyakit sing bisa diduweni saka kubis Cina

Jamur jamur minangka penyakit sing, kaya sing wis dingerteni, disebabake dening jamur, khusus saka genus Phytopthora. Mikroorganisme kasebut Dheweke disenengi dening asor relatif dhuwur lan suhu sing entheng antara 10 lan 30 derajat Celcius, dadi luwih asring ing musim semi lan musim gugur tinimbang taun liyane.

Gejala lan / utawa karusakan sing disebabake yaiku:

  • Titik sing ora teratur, berminyak ing godhong sing cepet dadi nekrotik. Kethok putih bakal katon ing saubengé wilayah sing kena pengaruh.
  • Titik coklat ing batang sing dadi saya gedhe.
  • Titik coklat lan kontur ora teratur ing woh-wohan sing durung diwasa.

Kepiye cara bawang bombay ilang lan / utawa dicegah?

Perawatan

Sanajan bawang kasebut minangka hortikultura, sing bakal dikonsumsi manungsa, cara paling apik lan alami kanggo ngilangi jamur yaiku ngobati tanduran kanthi fungisida sing ngemot tembaga tindakake pratelan sing bakal ditemtokake kanthi tliti. Ing kasus sing abot, sing kudu sampeyan coba yaiku mbusak tanduran lan woh-wohan sing kena pengaruh.

Prevención

Obat sing paling apik yaiku nyegah. Kanggo nyegah bawang bombay saka jamur, aku saranake supaya ora nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Aja udan godhong utawa woh-wohan (bawang) nalika mbanyoni.
  • Tandur ing jarak udakara 20 sentimeter ing antarane.
  • Supaya wilayah sing tuwuh ora ana tanduran jamu.
  • Pupuk bawang karo pupuk organik saben wulan.
  • Disinfeksi lemah yen wis ana kasus jamur ing lapangan kasebut.

Bawang

Mangkono, sampeyan bisa terus seneng bawang bombay 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.