tulip gesnerian

kembang tulip

La tulip gesnerian Iki minangka tulip asli Asia lan kalebu kulawarga Liliaceae. Salah sawijining ciri utama yaiku hermaphrodite, sing tegese nduweni sistem reproduksi lanang lan wadon. Iki digunakake kanthi wiyar ing dekorasi taman lan pot.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni tulip gesnerian, karakteristik lan perawatan.

Karakteristik utama

tulip ing suket

Iki minangka tanduran sing dhuwuré 50 cm lan musim breeding ing musim gugur. Kembang kasebut nduweni aroma sing manis lan tahan banget kanggo suhu sing kurang, sing ndadekake kembang paling larang ing donya kanggo sawetara wektu. Sedhela mengko, kita bakal ngandhani yen iki minangka kembang paling larang ing donya.

Kabeh iki diwiwiti kanthi popularitas gedhe sing dipikolehi ing Eropa ing pertengahan abad kaping XNUMX, lan luwih khusus ing Walanda. Amarga spekulasi, iki dadi gelembung finansial pisanan ing sajarah lan malah ngganti mata uang kanggo wektu tartamtu.

La tulip gesnerian Iki kalebu kulawarga Liliaceae saka bolam perennial lan kalebu klompok udakara 150 spesies lan hibrida sing ora kaetung. Varietas tulip sing paling dikenal yaiku tulip tulipa, sing dadi populer ing Eropa tengah ing 1634 nalika dianggep minangka salah sawijining kembang sing paling berharga ing Walanda lan tetep dadi. Nyatane, bohlame diijolake lemah lan sapi.

Salah sawijining ciri paling gedhe saka tanduran iki yaiku hermaphrodites, tegese dheweke duwe sistem reproduksi lanang lan wadon, utawa luwih gampang, sistem reproduksi campuran. Ing mangsa breeding, umume antarane Autumn lan awal mangsa, kembang menehi mambu banget manis.

Kajaba iku, tulip iki nduweni kauntungan gedhe kang tahan kanggo suhu banget kurang tanpa rusak, sanajan tansah dianjurake kanggo njaga kembang kasebut ing jero ruangan ing suhu ngisor nol, sanajan tahan kanggo kadhemen banget.

Ngurus kanggo tulip gesnerian

tulip gesnerian ing taman

Iki minangka perennial sing populer banget sing ditanam saka bolam. Padha asring diselehake ing taman hiasan, nanging uga apik kanggo taman rock lan curbs. Padha uga bisa diselehake ing pot utawa vas. Umume tulip hibrida tahan banting. Nalika suhu ing ngisor 5 ° C kanggo 3-4 minggu, diferensiasi kuncup kembang luwih gampang lan tingkat kembang saka bolam luwih dhuwur. Kajaba iku, kembang kasebut ora mbutuhake banyu akeh, mula mbanyoni sawise ditandur cukup.

Umume, banyu sing ngadeg kudu dihindari amarga bisa nyebabake bolam tulip bosok. Kajaba iku, nalika sampeyan nyimpen, priksa manawa udhara ing kamar garing supaya ora rusak. Tulipa gesneriana seneng panggonan sing cerah. Apa ditandur ing pot utawa kebon, Perlu paling sethithik 7 jam sinar matahari saben dina kanggo kembang, mula ora butuh iyub-iyub.

Dheweke luwih seneng alkalin, lemah sing subur. Bener, dheweke uga bisa tuwuh ing lemah berpasir, nanging ora ing lemah lempung, amarga bisa ngganggu pertumbuhan bolam. Tambah wedhi kasar lan lemah ndhuwur menyang lempung kanggo nambah permeabilitas lan ngidini saluran banyu sing tepat, nyedhiyakake kondisi pertumbuhan sing optimal. Yen lemah asam, tambah jeruk nipis kanggo nambah pH. paling apik kanggo tanduran iki amarga tuwuh paling gampang ing lemah kanthi pH 6-7.

Cara nandur tanduran tulip gesnerian

tulip gesnerian

Musim paling apik kanggo nandur Tulipa gesneriana yaiku saka pungkasan musim gugur nganti awal musim dingin, nalika suhu wengi mudhun nganti 10 ° C. Yen suhu dhuwur banget, oyod bisa uga ora tuwuh lan tanduran bisa lara. Yen sampeyan arep duwe ing taman, luwih becik ing papan sing cerah lan duwe ventilasi sing apik.

Sadurunge nandur, mbusak suket sing ana ing saubengé. Sabanjure, gali bolongan gedhe lan lebokake bohlam kasebut. Ambane lan jarak antarane bolam kudu paling sethithik kaping pindho diametere. Yen sampeyan arep nandur bolam ing lempung, ambane sing disaranake yaiku 5-10 cm. Ing lemah alus, dianjurake kanggo ninggalake kira-kira 15 cm jero. Lebokake bohlam tulip menyang bolongan lan tutup entheng karo lemah. Pungkasan, kompakake lemah kanthi bantuan sekop utawa papan.

Sampeyan bisa nyelehake net ing ngisor bohlam kanggo gampang diklumpukake nalika tulip mekar lan tanduran layu. Yen luwih seneng, sampeyan bisa nyelehake bohlam langsung ing kranjang khusus lan ngubur ing lemah. Ora dianjurake kanggo nandur tulip kanthi reguler lan njaga jarak sing padha ing antarane bolam, amarga iki bakal nggawe efek ora wajar.

La tulip gesnerian Bisa uga ditanam ing pot, ember, watu watu, utawa wadhah hiasan liyane, nanging wadhah kasebut kudu duwe bolongan got ing sisih ngisor. Yen wadhah gedhe digunakake, luwih becik nyelehake lapisan watu utawa bata (kira-kira 3 cm) ing sisih ngisor kanggo nggampangake saluran.

Tugas pangopènan

Dheweke ora butuh banyu akeh. Apa ditandur ing pot utawa ing kebon, mbanyoni sawise ditandur biasane cukup. Sajrone ngembang, tulip ing pot kudu disiram sok-sok kanggo njaga kelembapan lemah lan nyegah garing. Sawise periode ngembang, supaya lemah tetep lembab nganti godhong garing.

Elinga yen lemah pot luwih cenderung garing, mula banyu luwih kerep lan tansah nyegah banyu sing ngadeg. Udan biasane cukup kajaba cuaca garing banget; ing kasus iki, mbanyoni tambahan bakal dibutuhake.

Biasane digunakake minangka bolam sing bisa digunakake, tegese yen wis kembang, dibuwang utawa digali kanggo panyimpenan musim panas, mula. fertilisasi ora dibutuhake. Yen sampeyan nemokake lemah ing kahanan sing ora apik, campurake sawetara pupuk menyang lemah nalika sampeyan nandur bolam.

Prune kembang sing pudar sanalika bisa kanggo ngindhari konsumsi nutrisi lan energi sing berlebihan sajrone periode fruiting. Mangkono, Sampeyan uga bakal bisa ngreksa nutrisi saka bohlam, ndawakake wektu ngembang lan nambah vigor saka tanduran.

Yen sampeyan pengin ngumpulake wiji tulip, ngenteni polong garing lan mbukak sawise mekar mekar. Cut batang menyang lemah sawise ngumpulake wiji. Umumé, dianjurake kanggo nandur saben bohlam mung sapisan. Ing pungkasan periode ngembang, bolam digali lan dibuwang bebarengan karo godhong sing garing.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan tulip gesnerian lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.