Tumbuh cyclamen, tanduran mulia

Cyclamen

Yen sampeyan bubar wiwit kebon lan pengin sukses karo palawija, sampeyan bisa miwiti karo cyclamen, tanduran sing luhur banget lan tahan meh kabeh.

Iki minangka tanduran sing apik banget lan apik, apik banget kembang sing beda warna, kabeh ayu banget lan owah-owahan miturut macem-macem. Bisa uga warna pink, putih, abang lan liyane.

Cyclamen minangka tanduran sing apik kanggo njupuk langkah pertama, mula ayo sinau babagan rahasia budidaya.

Kabutuhan Cyclamen

El cyclamen minangka tanduran sing butuh cahya kanggo dikembangake ing kondisi apik lan wis sensitif banget kanggo kelembapan berlebihan mula luwih becik tuwuh ing lingkungan kanthi asor medium nganti garing.

Kelembapan bisa nyebabake munculake jamur amarga tanduran kasebut sensitif. Mula nalika nyiram, kudu nyingkirake banyu supaya ora kena kontak karo godhong lan kembang. Irigasi minangka titik utama supaya cyclamen dadi sehat, titik wiwitan yaiku supaya ora kakehan asor. Banjur kepiye carane?

Cyclamen

Aja nyemprot tanduran utawa nyiram pusat supaya ora jamur utawa tanduran bakal bosok. Luwih becik nyelehake banyu ing sajian ing sangisore pot supaya tanduran nyerep cairan sing dibutuhake. Banyu kaping pindho saben minggu nalika tanduran lagi tuwuh. Ing mangsa panas, sampeyan mung kudu tetep asor minimal.

Kembang lan perawatan

Kanggo asil sing paling apik, iki uga apik pupuk nganggo pupuk banyu sing cair kaping pindho saben wulan, loro ing tahap pertumbuhan lan nalika kembang. Amarga tanduran taunan, mula sawise tetanduran ngembang luwih becik ngresiki tanduran nalika kembang mati, tegese sampeyan kudu nyopot kembang sing wis layu. Kanthi cara iki, sampeyan bakal ndawakake periode kembang.

Sawise suwene wektu iki, luwih becik dibuwang lan disimpen umbi ing papan sing peteng lan garing kanggo ditandur maneh ing taun ngarep utawa ditandur ing kebon ing papan teduh.

Cyclamen

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ruth ngandika

    Hai Leo Aku asring maca sampeyan. Aku ngerti manawa tanduran taunan kudu diarani petunias, kayata (tanduran sing tuwuh kabeh siklus sajrone setaun lan mati). Cyclamen, minangka bulbous, dianggep minangka ramuan. Dheweke ora mati nanging bangkit maneh, lan ing kasus apa wae, dheweke "turu" ing semenanjung sawetara minggu.