Cara nandur labu ing omah kanthi cara sing gampang

tuwuh waluh ing omah Waluh yaiku sayuran Pancen gampang ditandur lan tuwuh, lan sanajan ana macem-macem jinis waluh, kayata ijo, oranye, parut, dibunderake utawa dawa, lsp. ing proses apa wae, proses budidaya kabukten padha.

Penting, manawa lahan sing dipilih kanggo budidaya nampa srengenge amarga penting kanggo mbanyoni tanduran nalika musim panas. Ing budidaya Dileksanakake ing wiwitan musim semi, amarga yen ana frost utawa adhem banget, kemungkinan tanduran ditundha, kanthi cara iki ing pungkasan musim gugur kita bakal duwe panen labu sing apik ora mung kanggo konsumsi amarga iku sayuran sing kebak vitamin, nanging uga kanggo dekorasi pesta sing saya umume Halloween.

Langkah-langkah kanggo tuwuh labu ing omah

nandur waluh ing pot Pilih wiji

Sampeyan kudu milih wiji kualitas apik utawa milih nggunakake bibit utawa tanduran embrio, supaya nyepetake proses. Kanthi cara iki, wektu bakal ngirit nalika nggawa panen maju. Yen milih opsi kapisan, kita kudu nyebar wiji ing kamar panas nganti sampeyan duwe tanduran sing rada gedhe sadurunge transplantasi menyang lemah. Yen pilihan kapindho dipilih, kudu ditandur ing potong sing dilindhungi lan ditransfer menyang lemah pungkasan nalika frosts pungkasan, mung nalika lagi akeh banget.

Wayahe nandur

Wektu sing cocog kanggo nandur winih bakal gumantung ing iklim saka wilayah sing kita urip. Yen wilayah karo mangsa adhem dawa lan adhem banget, saliyane musim panas luwih sithik, luwih becik ditandur waluh yen ora ana kemungkinan salju liyane. Nalika sampeyan manggon ing wilayah sing musim panas luwih dawa lan panas banget, waluh kudu ditandur nalika awal musim panas.

Siapke papan ing endi waluh bakal ditandur

ing labu Dheweke cenderung tuwuh ing grumbul jarak adoh, mula mbutuhake paling sethithik 6-9 meter ruang mbukak supaya bisa dawa. Penting, pilih lokasi sing duwe saluran pembuangan sing apik supaya perkebunan asring ora kena banyu. Sampeyan uga penting manawa lemah pancen ora ana gulma.

2-3 wiji kudu ditanam ing saben bolongan, amarga umume bakal germin lan yen sampeyan tuwuh akeh wiji, wiji kasebut ora bakal duwe cukup ruangan utawa tenaga kanggo tuwuh lan ngasilake woh. Kajaba iku, kudu ninggalake jarak udakara sak meter ing antarane saben bolongan tanduran saengga duwe papan ing antarane yen tuwuh kanthi horisontal. Banjur sampeyan kudu nutupi lemah lan banyune kanthi becik.

Yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi angin kenceng, sampeyan kudu nandur wiji waluh ing selokan udakara 3 cm. jero Dadi winih bakal ditemokake dilindhungi nganti saya gedhe. Kajaba iku, yen sampeyan manggon ing wilayah kasebut musim panas udan, sing paling apik yaiku nandur ing gundukan bumi sing ora amba, ing kasus iki, tumpukan cilik bumi kudu digawe lan wiji dilebokake ing tengah udakara 3 cm. jero

Irigasi

Waluh Tanduran waluh mbutuhake akeh banyu, nanging banyu mabur bisa nyebabake bosok. Yen lemah garing banget kudu disiram kanthi tliti kanthi tliti lan yen bisa nggunakake piranti semprotan banyu. Saenipun, tindakake irigasi dening esuk, supaya banyu sing isih ana ing godhong wis cukup wektu kanggo garing.

Pupuk

Penting kanggo nambah labu yaiku pembuahan supaya tanduran duwe a wutah optimal, saliyane kanggo nyegah anane suket.

Hama

Tanduran waluh biasane gampang kena omokayata kutu, kumbang, lan sawetara serangga liyane. Nanging, hama bisa dikontrol kanthi nyopot kanthi manual utawa nyemprotake kanthi aliran sing kuat banyu.

Panen

Saka panen nganti panen, udakara patang wulan, wektu kanggo waluh tuwuh kanthi warna orange padhang lan berkembang a cangkang cukup angel. Tanduran bakal wiwit layu lan bisa uga garing, nuduhake yen wayahe njupuk.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.