Kepiye cara tuwuh lan ngrawat tanduran Peonies?

perawatan peonies

Ngomong kembang sing apik, ora bisa ditolak yen Peony asli saka Asia, manggoni papane dhewe-dhewe ing babagan kaendahan, warna-warni lan dekorasi tegese. Nanging panggunaan lan rasa seneng ing Peony ora winates ing bawana Asia amarga umume ditemokake ing pirang-pirang negara ing njaba bawana kasebut.

Para ahli negesake manawa ana udakara udakara patang puluh spesies kembang iki lan yen babagan Fengh Shui, panggunaane nganggep a tamba efektif banget ing urusan katresnan lan romansa.

Peonies lan perawatan

peonies lan perawatan

Kaping pisanan, kita kudu ngerti iklim sing ideal kanggo pangembangane yaiku sedang, mula kita bakal ngindhari iklim sing panas banget.

Yen wis dikandhani, iku penting kanggo nimbang cahya sing bener, nyedhiyakake nutrisi sing dibutuhake, dokumentasi kaping sing bener kanggo mbusak godhong, kahanan lemah (asor, jerone).

Tanduran mbutuhake paling ora nem jam srengenge saben dinaOra langsung utawa ora langsung, sing terakhir biasane mbebayani nalika awan. Kudu mesthekake yen nyebar ing jarak sing aman saka tanduran homonim lan spesies liyane kanggo njamin cahya sing apik.

El panggunaan kerusakan kompos banget kembang Peonies, dudu godhong-godhongan enom, sanajan yen dikawruhi lemah duwe gizi sing dibutuhake kanggo budidayaSampeyan mung dianjurake kanggo nambah karo nggunakake pupuk sing ngemot, contone, panganan balung lan nitrogen sithik. Penting, aja ditrapake ing dhasar tanduran, nanging ing sakiwa tengene.

Copot godhong kanthi prematur mbebayani proses ngembang, nalika tanduran ing proses kembang, kudu ditinggalake utuh. Wayahe paling becik kanggo nindakake iki yaiku nalika wiwitan diwiwiti.

Yen tandurane jamu, ambane sing kudu ditandur udakara 5 cm lan yen wit ana ing antarane 10 lan 15 cms. Iki njamin panyiapan saka oyot sing apik lan sebagian saka tanduran sabanjure.

El got sing apik ing lemah sing arep ditanam peonies kita minangka prioritas, mula yen kita ngamati banyune tetep ngadeg ing sakiwa tengene tanduran tegese ora ana saluran pembuangan sing apik lan mula tandurane bakal rusak, sing bener yaiku lemah tetep lembab tanpa es lan dianjurake siraman udakara 2 kali seminggu.

Transplantasi peonies

panggunaan peonies ing dekorasi

Tanduran biasane ing tanduran iki nyebabake wektu tundha setaun utawa luwih nalika ngembang, mula yen dadi masalah, sampeyan kudu duwe ilmu lan sabar kanggo ngenteni. Kanthi cara sing padha, dheweke kudu mesthekake yen kahanan minimal kanggo budidaya, kajaba kasunyatane, fenomena iklim kayata kadhemen sing ekstrem lan kahanan garing lan kurang banyu sing suwe utawa suwe saya gedhe mengaruhi pangembangan lan ngembang tanduran.

Disaranake pamisahan udakara 1 meter ing antarane tanduran Peony lan pabrik liyaneKajaba iku, njaga lingkungan tetanduran sing resik kanggo suket kanggo ngindhari infeksi lan udhara sirkulasi ing antarane kanthi cara sing optimal.

Penting, kanggo elinga yen Peonies dipérang dadi arboreal lan jamu

Dheweke dianggep arboreal sing tuwuh gagang kayu ukurane bisa tuwuh lan luwih saka 2 meter; Tanduran Herbaceous, ing sisih liya, bisa tuwuh nganti sak meter.

Kembang iki, saliyane endah menehi aroma sing enakAna ing warna sing apik kayata abang, ungu, jambon lan putih lan kanthi macem-macem bentuk, bisa ditemokake godhong kurang luwih, ditemtokake karo jajaran kelopak sing prasaja lan dobel.

Mangsa sampeyan mekar kalebu saka awal musim semi nganti pungkasan musim panas. Iki uga minangka jinis tanduran sing bisa nemokake sawetara jinis sing umure nganti 50 taun, yen mesthi dijaga.

Sawetara kasunyatan sing nyenengake, tanduran kasebut kena pengaruh nalika ngembang: nalika ditransplantasikan lan nalika frost paling ora 37 dina kanthi suhu sing osilasi antara 7 derajat lan -7 derajat celcius.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.