Tumbuh pandhuan tuku tabel

Meja sing tuwuh bisa digawe saka kayu utawa plastik

Mesthi sampeyan wis nate mikir babagan kebon ing omah, nanging ora cukup papan kanggo ngrampungake. Kanggo iki ana tabel budidaya. Taman kutha nyedhiyakake macem-macem kaluwihan sing bisa diuntungake, nanging uga mbutuhake sawetara pedoman lan materi kanggo nindakake. Sampeyan uga penting, nalika nggawe kebon omah dhewe, sampeyan ora bakal lali amarga butuh perawatan lan perawatan sing tetep.

Yen sampeyan mikir nggawe kebon omah nanging ora duwe papan, kita menehi solusine: tabel budidaya. Ing kiriman iki, sampeyan bakal sinau ngerti apa tabel budidaya, cara nggawe kanthi bahan minimal lan supaya kondisine tetep apik. Apa sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan iki?

Ndhuwur 1. Tabel budidaya paling apik

GARDIUN KIS12978 - Alam Grove IV Taman Urban Logam

Pros

  • Ukuran sing sampurna kanggo nandur sayuran lan tanduran arum.
  • Bobotane mung 3 kilo, dadi gampang banget kanggo mindhah.
  • Ndhukung nganti 10 kilo. Iki tegese sampeyan ora bakal kuwatir apa-apa.
  • Iki digawe saka baja galvanis lan dicet kanthi cat antirust.
  • Struktur kasebut kokoh, lan duwe papat sikil sing dipasang karo sekrup (kalebu).

Contra

  • Pinggir sikil kudu dilindhungi yen ana bocah, amarga landhep.
  • Regane bisa larang dibandhingake karo model liyane.

Tabel tuwuh paling apik

Wadah Plastik Eda kanggo kebon kutha

Yen sampeyan ora pengin ngentekake akeh dhuwit, nanging golek tabel sing berkualitas, iku paling apik. Iki digawe saka plastik tahan UV abu-abu tuwa lan ukuran 76 x 38,5 x 68 sentimeter. Bobote mung 300 gram, mula gampang banget yen dibutuhake.

Teras Kayu Dekoratif kaping pindho

Tabel tuwuh iki ukuran 39 x 40 x 61 sentimeter, lan digawe saka kayu pinus. Cocog banget kanggo tuwuh tetanduran hortikultura loro utawa telu. Kurang akeh papan, mula bisa uga ana ing loteng cilik utawa teras.

Tabel Budidaya PLANTAWA

Iki minangka meja kayu sing kalebu bolong geotextile sing bisa sampeyan lindhungi saka kelembapan lan uga nyegah banyu ilang. Ukurane 80 x 78 x 50 sentimeter, lan kalebu baki kanggo nyelehake piranti sing dibutuhake.

blumfeldt Altiplano Cubic planter

Tabel budidaya sing disaranake saka Blumfeldt digawe saka kayu pinus. Ukurane 150 x 100 x 50 sentimeter, lan bobote kira-kira 16 kilo. Kabeh sing dibutuhake kanggo nglumpuk kalebu, lan sampeyan uga bisa nanem macem-macem tanduran.

HABAU - Omah njobo kanggo Tanduran Lemah Dhuwur

Yen sampeyan nggoleki meja tuwuh kayu ukuran sing apik, sing saka HABAU iki cocog kanggo sampeyan. Ukurane 119 x 57 x 90 sentimeter, bobote 16 kilo lan plastik ana ing njero kanggo proteksi. Kajaba iku, bisa digunakake minangka dhukungan kanggo omah kaca cilik.

KHOMO GEAR Urban Garden Ningkatake Kranjang Galvanis (130e)

Iki minangka tabel tuwuh baja galvanis sing fantastis sing duwe loro roda mburi lan nampan ngisor kanggo nyelehake pot, lan / utawa alat kebon cilik. Ukurane kaya ing ngisor iki: 93.8 x 45.2 x 7.2 sentimeter lan bobote 9.64 kilo.

Tumbuh pandhuan tuku tabel

Yen sampeyan pengin ngerti cara milih tabel budidaya, disaranake njupuk apa sing bakal dicritakake saiki:

Material

Meja sing tuwuh bisa digawe saka kayu, baja galvanis utawa plastik. Gumantung saka bahan kasebut, regane bakal luwih dhuwur utawa luwih murah. Contone, plastik luwih murah tinimbang plastik. Nanging sampeyan kudu mikir sing plastik lan waja uga nyerep panase kanthi akeh, lan sing bisa nyebabake oyot tanduran kobong nalika musim panas yen derajat insolasi dhuwur.

Dimensi

Kanggo nandur sawetara tanduran, ora prelu tuku meja budidaya sing dawane luwih saka siji meter. Sanajan sampeyan milih duwe sawetara liyane, lan yen sampeyan duwe cukup ruangan, luwih becik milih papan sing luwih gedhe.

Rega

Rega gumantung utamane ing materi, nanging uga kanggo ukurane. Yen sampeyan nggolek meja sing murah lan ora amba, tanpa mangu luwih becik pilih meja kasebut.

Apa tabel sing tuwuh lan kanggo apa?

Tabel budidaya, kaya sing diandharake, yaiku tabel sing dibangun ing endi kabeh sayuran ditandur lan dirawat. Nawakake sawetara kaluwihan kayata ora kudu mbengkong utawa bisa nindakake tugas pangopènan tanpa gaweyan. Uga nawakake kita mupangate taman kutha ing papan cilik. Meningkat, manuver luwih gampang ditindakake.

Tabel tuwuh beda-beda ukuran, dadi sampeyan bisa nemokake tabel tuwuh sing paling cocog kanggo papan sing kasedhiya. Sampeyan bisa uga tuku meja tuwuh nganggo tray lan divider wis prefabrikasi lan nyetel supaya cocog karo sampeyan.

Apa sing bisa ditandur ing meja sing tuwuh?

Iku bakal gumantung banget karo dimensi sing ana. Nanging umume tanduran kebon cilik ditandur kaya tomat, salad, lan liya-liyane. Dheweke uga nyenengake yen duwe tanduran aromatik kayata kemangi, mint utawa spearmint, lan uga kembang cilik kayata gazanias, zinnias, krisan utawa anyelir.

Saiki, ora disaranake nandur tanduran sing gedhe utawa bakal ana, kayata wit utawa wit kurma. Nanging bisa digunakake kanggo germin wiji sampeyan.

Syarat sing dibutuhake kanggo nggawe tabel tuwuh krasan

Supaya tabel budidaya sampeyan dibangun lan memenuhi target sing wis ditemtokake, perlu sawetara kahanan:

Sing pertama yaiku pepadhang. Iki penting kanggo ngasilake sayuran sing apik. Yen wilayah ing endi meja sing tuwuh ora bisa ditepungi sinar srengenge, palawijine ora bakal bisa tuwuh. Luwih becik, pasang ing wilayah sing bisa njupuk sinar srengenge kanthi maksimal. Yen balkon utawa teras sampeyan ora duwe srengenge akeh jam, sampeyan kudu nggunakake spesies sing ora mbutuhake akeh cahya lan produksi bakal kurang. Sampeyan isih bisa urip subur. Terong, tomat lan mrico minangka tanduran sing butuh akeh cahya. Nanging ing sisih liyane, salad utawa bawang ora prelu banget. Sampeyan bisa muter jinis budidaya, gumantung ing endi sampeyan nyelehake tabel budidaya.

Substrat sing kudu sampeyan pilih penting banget amarga unsur sing bakal menehi sayuran sing wis tuwuh nutrisi sing dibutuhake kanggo tuwuh. Ana macem-macem jinis substrat: universal, gambut, kompos, serat klapa ...yen nggabungake macem-macem jinis substrat, sampeyan bakal oleh asil sing luwih apik.

Kompos perlu kanggo nambah jumlah nutrisi ing landasan lan supaya palawijine saya sehat lan saya kuwat. Vermicompost minangka salah sawijining pupuk sing paling apik lan bisa ditemokake ing toko kebon.

Irigasi Penting, sampeyan kudu ngerti kapan kudu ngombe lan jumlahe. Yen sampeyan isih anyar ing jagad taman kutha, luwih becik banyu kanthi manual. Nalika sampeyan ngerteni kabutuhan banyu saben panen, sampeyan bisa milih kanggo netes irigasi.

Tanduran. Kanggo miwiti meja sing tuwuh, sampeyan bisa tuku wiji lan germine saka awal (sanajan proses luwih alon) utawa tuku tunas sing wis ditanam lan ditandur (iki bakal nyuda wektu panen). Kanthi bagean iki, sampeyan kudu ngerti jinis tanduran apa sing kudu ditandur saben taun. Yen sampeyan duwe anak, dheweke bisa sinau kulawarga minangka siklus urip sayuran lan nyedhaki alam.

Kepiye cara nggawe tabel tuwuh?

Pisanan yaiku duwe nyiyapake palet saka taco. Sampeyan njupuk papan ndhuwur metu saka palet. Banjur copot siji papan saka sisih ndhuwur lan loro saka sisih blok ing rong level palet kasebut.

Sabanjure, kita nyelehake potongan sing dipikolehi dening palet kanthi vertikal lan siji kanthi horisontal, nggawe jembatan. Kita ngawut-awut telung permukaan lan misahake kancing saka papan sing ilang. Kita nggunakake tabel sederhana sing ora kasedhiya kanggo ngrampungake tabel tuwuh.

Tumbuh pangopènan meja

Pangopènan sing sampeyan butuhake tabel budidaya minimal. Sampeyan mung kudu ngrawat panen kanthi bener kaya taman sing normal. Supaya ora ringkih kekuwatan palet, penting supaya ora udan udan supaya kayu ora buncit lan lemes.

Ana jinis tabel tuwuh liyane adhedhasar tanduran hidroponik. Yen kita nggawe tabel budidaya jinis iki, kita bakal butuh sistem resirkulasi banyu, nyampur tank lan substrat khusus. Iki bakal nggawe meja tuwuh kita butuh sambungan listrik kanggo operasine.

Taman ing omah lan mupangate

Tabel tuwuh ngidini sampeyan duwe tanduran

Taman kutha luwih modis tinimbang saiki amarga mupangat akeh. Ngadhepi kahanan krisis ekonomi, kita ngerti manawa kita bisa nindakake akeh perkara kanggo ngirit dhuwit lan entuk kesehatan. Biasane, panen sing diobati ing kebon kutha ora nggawa akeh bahan kimia sing mbebayani tumrap kesehatan jangka panjang.

Antarane mupangat sing diwenehake taman kebon ing kutha:

  • Relaksasi. Kagiyatan bangunan lan ngrawat kebon ing omah biasane santai lan dadi pedhot saka kewajiban njaba. Kajaba iku, bisa dadi kreatif banget.
  • Motivasi Taman ing omah ngasilake motivasi lan semangat luwih gedhe nalika sampeyan ndeleng asil sing dipikolehi sawise ngolah apa sing sampeyan karepake lan bisa ngrembaka.
  • Ngapikake kesehatan, amarga sayuran sing ora diolah kanthi kimia luwih sehat lan luwih enak.
  • Sampeyan ngerti maneh nilai alam lan sinau babagan siklus urip kanggo macem-macem tanduran.

Dadi, yen sampeyan mikir nggawe kebon kutha lan ora duwe ruang ing teras sampeyan, sampeyan bisa nggunakake tabel budidaya.

Tuku ngendi?

Yen sampeyan pengin tuku tabel sing tuwuh, sampeyan bisa nindakake ing endi wae:

Amazon

Ing Amazon, sampeyan bakal nemokake akeh model tabel tuwuh: gedhe, cilik, kayu, plastik ... Sampeyan mung kudu milih sing paling disenengi, utawa mbandhingake favorit, kanggo entuk sing paling apik.

Bricodepot

Ing Bricodepot, dheweke duwe katalog tabel budidaya sing menarik, kanthi rega sing beda. Kajaba iku, sampeyan duwe pilihan kanggo njupuk ing toko, utawa tuku saka web lan ngenteni supaya dikirim menyang omah sampeyan.

Leroy Merlin

Ing Leroy Merlin, adol tabel sing tuwuh, ing toko fisik lan online. Dadi yen sampeyan seneng, aja ragu pilih sing disenengi banjur wiwiti seneng.

Lidl

Ing toko fisik Lidl, kadang-kadang adol meja tawa sing berkualitas, nanging yen sampeyan pengin tuku, luwih becik dikunjungi toko online.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa melu menyang jagad kebon ing omah sanajan sampeyan ora duwe ruangan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.