Lingonberry (Vaccinium vitis-idaea)

Vaksinium vitis-idaea

Mesthi sampeyan wis nate mangan cranberry lan takon babagan cranberry. Jeneng ilmiah kanggo woh-wohan kasebut lan tanduran sing ngasilake yaiku Vaksinium vitis-idaea. Yaiku tanduran kaya semak lan godhonge abadi. Dheweke duwe bantalan menjalar lan cabang bisa nganti udakara 20 cm. Ukurane cilik. Cranberry duwe macem-macem sifat penting kanggo kesehatan lan sawetara kaluwihan nalika dijupuk ing atlet.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Vaksinium vitis-idaea? Ing kiriman iki, kita bakal menehi katrangan kanthi rinci.

Karakteristik utama

Vaksinium vitis-idaea

Yaiku semak belukar sing asring bingung karo bearberry. Godhonge bentuke lonjong lan pucuke digulung. Kembang kasebut duwe kembang putih lan sawetara jambon sing disusun kaya kluster. Woh-wohan kasebut, lingonberry, ora luwih saka siji jinis woh wohan beri. Woh-wohan iki duwe khasiat nutrisi. Dheweke bakal mbantu sampeyan dadi sehat lan penting kanggo atlit.

Iki kalebu kulawarga Ericaceae lan asale saka Eurasia lan Amerika Utara. Asring ditemokake ing alam ing alas sing konifus utawa scrubby sing jelas ing cedhak wilayah boreal lan subalpine. Ing garis lintang ngisor, bisa ditemokake kanthi bentuk rawa gambut. Luwih seneng tuwuh ing lemah asam yen bisa uga kurang nutrisi. Iki menehi kauntungan sing apik nalika bisa urip ing macem-macem lingkungan. Babar pisan ora nuntut ing lemah.

Bantalan semak iki creeping. Woh wohan beri sing ana ing woh-wohan kasebut nduweni rasa seger lan rasa asam. Disaranake banget yen njupuk nalika wis suwe ing kulkas kanggo ngombe kanthi seger. Lingonberry iki minangka bagean saka panganan ing pirang-pirang kutha ing Arktik. Kajaba iku, ing bidang gula-gula, dheweke dituntut banget lan dihargai amarga nggawe macem-macem jinis panganan cuci mulut, permen lan kue.

Kaya sing bakal dideleng mengko, Iki duwe vitamin lan sifat antioksidan liyane sing digunakake ing apotek lan kosmetik. Kanggo tuwuh, kudu paling dhuwur paling sethithik 500 meter ing sadhuwure segara, lemah watu lan lingkungan teduh. Iki perlu kanggo njaga kelembapan sing dibutuhake kanggo ngasilake.

Nggunakake

Karakteristik Vaccinium vitis-idaea

Antarane panggunaan Vaksinium vitis-idaea kita kudu dikonsumsi langsung. Mbok iku paling asring, sanajan senggol, saos, lan kompot uga digawe. Lumrahe bisa dikonsumsi kanthi sampurna, nanging akeh wong sing ora gelem mangan amarga rasane asem banget. Kanggo ngindhari iki, dikonsumsi ing sawetara preparat kayata permen, jeli lan selai.

Ing Skandinavia lan Eropa Wétan, selai lingonberry wis misuwur lan akeh digunakake. Iki minangka unsur tradisional ing masakan Skandinavia lan umume digunakake minangka hiasan kanggo daging daging.

Ing sisih liyane, umume ing Rusia ngombe banyu blueberry ing jinis minuman ringan. Minuman alkohol fermentasi kayata vodka utawa minuman keras uga bisa dipikolehi nganggo cranberry. Kanggo njupuk kauntungan saka properti sing bakal kita waca mengko, akeh wong sing nggunakake infus nganggo godhong Vaksinium vitis-idaea.

Mupangate saka Vaksinium vitis-idaea

Cranberry abang

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan, ana akeh mupangat lan sifat sing ana ing cranberry kanggo atlit lan dudu atlit. Wangsulan: Bab ingkang kaping pisanan sing narik kawigaten yaiku ngewangi kita ing perawatan kulit. Bisa nggunakake antioksidan sing dibutuhake kanggo nglawan anane radikal bebas. Radikal iki bisa nyebabake kerusakan kulit serius. Antioksidan sing ana ing blueberry ndadekake kulit dadi luwih alus lan luwih enom. Efek sing migunani ing kulit uga bisa digunakake minangka woh topeng kanggo memerangi kukul.

Properti liyane sing Vaksinium vitis-idaea yaiku kanggo nambah kesehatan rambut. Iki duwe vitamin B sing apik kanggo nambah laju rambut. Iki mbantu oksigenasi rambut supaya kondisine apik lan nambah sirkulasi getih. Kajaba iku, vitamin B mbantu nyuda kolesterol lan iki positif kanggo tuwuh rambut.

Sanajan ora dianggep bisa uga ana gandhengane, kontribusi apik saka cranberry ing panganan iku bakal mbantu kita nduwe hubungan intim sing luwih apik. Iki amarga kasunyatan manawa nitrat oksida diproduksi kanthi jumlah luwih akeh kanggo mbantu ereksi penis sing paling apik. Salah sawijining bahan aktif utama ing viagra tanggung jawab kanggo nambah produksi oksida nitrat kanggo nambah efek.

Woh sing apik kanggo nyuda persentase lemak. Sanajan sing ngirangi bobot awak yaiku keseimbangan energi negatif, blueberry sampurna kanggo diet diet lemak. Iki amarga padha duwe asupan serat sing akeh lan kalori mung sithik. Woh iki sehat banget lan uga bisa mbantu transit usus kanthi bener lan sampeyan bakal luwih wareg karo pasokan serat.

Mbenakake paningalan. Iki ora ateges manawa ngonsumsi cranberry bakal ngobati miopia. Dheweke mung mbantu nyuda karusakan oksidatif ing retina bola mata. Jumlah antioksidan ing cranberry bakal mbantu nyegah iki.

Pay manungsa waé yen sampeyan wong hipertensi, amarga Vaksinium vitis-idaea mbantu nyuda tekanan getih. Iki kedadeyan amarga nyebabake antioksidan lan gizi sing luwih gedhe ing awak. Kajaba iku, mbantu nyegah kolesterol tuwuh lan mbantu awak bisa luwih apik. Yen sampeyan pengin kesehatane apik, sampeyan ora kudu terus nambah glukosa getih. Blueberry mbantu lunjakan glukosa getih iki supaya ora asring kedadeyan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, cranberry minangka woh-wohan sing kebak karo macem-macem khasiat sing apik kanggo kesehatan sampeyan. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa ngerti luwih lengkap babagan Vaksinium vitis-idaea lan nikmati rasa lan sifat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.