Bola salju (Viburnum opulus)

Viburnum opulus, semak kebon sing apik

Ana akeh semak, nanging tahan uga dekorasi ... ana sawetara sing kurang. Ing Opulus Viburnum Iki minangka salah sawijining spesies sing ora bisa ilang ing kebon apa wae, malah ing teras sing cerah.

Ngasilake akeh kembang kanthi werni-werni sing dadi keajaiban sejatine, lan pangopènane pancen gampang, saengga pengalaman sing ngurus tanduran ora dadi masalah: kanthi grumbulan iki sampeyan bakal seneng.

Asal lan ciri

Woh-wohan saka opulus Viburnum yaiku abang

Gambar - Wikimedia / Quartl

Dikenal minangka bola salju, mundillo utawa sauquillo, spesies iki asli saka Eropa, Afrika Lor, Asia Kecil, Kaukasus, lan Asia Tengah. Iki minangka tanduran shrubby deciduous sing tekan dhuwur maksimal 5 meter, sing biasane 2m. Godhonge bentuke lonjong, dipérang dadi 3-5 lobus nganggo untu sing ditutupi villi, lan ijo kajaba musim gugur nalika katon abang sadurunge tiba.

Kembang, sing thukul ing musim semi, putih lan diklompokaké kanthi diameter 5 nganti 10 sentimeter. Kembang kasebut kalebu kembang njero, sing subur, lan sing ana ing njaba, rada gedhe, sing mung digunakake kanggo nggodho. Sawise diserbuki, dheweke ngasilake woh wohan beri abang sing ukurane kira-kira 8mm sing bisa dipangan kanggo kewan kajaba manungsa.

Kepiye cara ngurus Opulus Viburnum?

Viburnum opulus minangka semak kebon sing apik

Gambar - Flickr / FD Richards

Apa sampeyan pengin duwe salinan ing kebon utawa teras? Nyedhiyakake perawatan ing ngisor iki:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing kudu diselehake ing luar negeri, ing srengenge kebak utawa ing semi-shade (ing endi luwih padhang tinimbang bayangan, amarga kudu ana pangembangan sing apik lan, ing ndhuwur kabeh, bisa mekar).

Werna kasebut ora invasi, nanging luwih becik ditandur kanthi jarak paling ora 2 meter saka tembok, tembok, lsp.

Bumi

Iku gumantung saka ngendi sampeyan bakal tuwuh:

  • Taman: tuwuh ing lemah sing subur, subur, lemes lan rada lembab.
  • Pot kembang: isi karo medium sing lagi tuwuh universal (didol Kene) dicampur karo perlite (didol Kene) ing bagean sing padha.

Irigasi

El Opulus Viburnum Tanduran sing ora seneng kahanan garing, nanging banyu mbanyoni uga ora dikarepake. Luwih seneng tuwuh ing lemah sing mesthi lembab, nanging tanpa nemen. Mula, paling ora ing wiwitan - nganti sampeyan entuk pengalaman - saranake sampeyan mriksa kelembapan lemah sadurunge disiram, kanthi nyisipake teken kayu sing lancip utawa nganggo meter digital.

Sanajan sampeyan duwe ing pot, timbang yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti luwih akeh nalika arep ngombe amarga lemah garing bobote kurang saka lemah teles.

Pelanggan

Viburnum opulus minangka shrub sing gampang dirawat

Kudu mbayar ing musim semi lan musim panas con pupuk kandhang yen ing lemah, utawa nganggo pupuk cair kaya guano iki sing adol Kene nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut.

Multiplikasi

Yen sampeyan pengin nambahi bola salju, sampeyan bisa nindakake kanthi wiji, potongan utawa lapisan. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Tahap 1 - Stratifikasi buatan ing mangsa adhem
  1. Pisanan, sampeyan kudu ngisi tupperware-sing duwe tutup- nganggo vermikulit (didol Kene) sadurunge dibasahi.
  2. Sabanjure, wiji wiji, lan taburi belerang, sing minangka obat anti-jamur sing apik banget.
  3. Banjur tutup karo vermikulit.
  4. Sabanjure, lebokake tupperware ing kulkas, ing bagean susu, buah, lsp.
  5. Pungkasan, seminggu sepisan suwene 3 wulan, jupuk tupperware metu saka kulkas lan copot tutupe sawetara menit supaya bisa nganyari hawa.
Tahap 2 - Wiji

Sawise telung wulan, tandur ing nampan bibit (kayadene sing didol Kene) utawa ing pot individu nyelehake maksimal rong wiji ing saben sing duwe landasan universal.

Wenehi papan winih ing njaba, ing semi-shade, lan tetep tetep lembab nanging ora banyu. Dadi yen kabeh lancar dheweke bakal germinasi ing musim semi utawa musim panas.

Motong

Menyang pungkasan musim semi utawa musim panas, potongan kayu alus / rada atos udakara 30 sentimeter dipotong, dhasar diresiki hormon rooting cair (entuk Ora ditemokake produk) lan ditanam ing pot individu kanthi vermikulit.

Dheweke bakal ROOT sawise udakara 15-20 dina.

Dilapisi

Bisa dikalikan karo lapisan sing sederhana ing spring, sing ditindakake kanthi cara sing sederhana. Nyatane, sampeyan mung kudu njupuk cabang dawa - tanpa ngethok-, dikubur ing lemah supaya godhong bebas, lan kencengi nganggo paku utawa watu supaya ora munggah lan metu.

Sawise setaun setengah, sampeyan bakal bisa misahake lan duwe, dadi rong salinan.

Rustitasitas

Nolak frosts nganti -18ºC.

Apa gunane?

Viburnum opulus minangka shrub deciduous

Ornamental

Iki minangka tanduran hiasan banget, sing uga ana ing pojokan minangka spesimen sing diisolasi, ing klompok utawa alignment. Kajaba iku, bisa tuwuh tanpa masalah ing pot.

Kuliner

Woh-wohan saka spesies iki beracun, kanthi rasa asam lan asam. Nanging, ing Eropa sisih lor dikonsumsi nganggo madu lan glepung, utawa minangka sulih blueberry. Iki uga digunakake kanggo nyiyapake ombenan utawa saos, mesthi nggunakake woh-wohan sing wis rampung mateng lan kanthi jumlah sithik.

Nanging, disaranake ati-ati, amarga overdosis nyebabake mutah.

Apa sing sampeyan pikirake babagan salju?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Olga Hoffmann ngandika

    TANAMAN IKI IKU FASCINATING KANGGO AKU. Matur nuwun kanggo panjelasan sing jelas

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo menehi komentar, Olga.

  2.   Gina garrido ngandika

    Ngendi aku njaluk bola salju?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gina.

      Disaranake nggoleki ing nursery utawa toko gardening online. Mungkin sampeyan bakal nemokake ing siji.

      Muga-muga sukses.