Pyrenean Violet (Viola cornuta)

Viola cornuta minangka tanduran kembang

Gambar - Wikimedia / Xemenendura

La viola cornuta minangka tanduran sing apik banget, apamaneh nalika musim gugur nalika kembang mekar. Dheweke minangka sedulur pertama saka Viola x wittrockiana, sing luwih misuwur kanthi jeneng pansy, nanging sanajan kalorone padha, protagonis duwe tampilan sing luwih kompak lan kembang sing luwih akeh.

Perawatan sing dibutuhake ora rumit babar pisan; nyatane, sampeyan bisa tuwuh ing pot lan ing taman kanthi iklim sing panas uga ing temperatur.

Asal lan karakteristik saka viola cornuta

Viola cornuta ing kembang

Gambar - Wikimedia / Isidre Blanc

Iki minangka endemik tanduran herba perennial kanggo Pyrenees lan Pegunungan Cantabrian, ing Spanyol. Iki misuwur dikenal minangka violet saka Pyrenees, lan kita temokake ing padang rumput, wilayah sing akeh lan suketan, tekan dhuwur maksimal 30 sentimeter. Godhonge lonjong, landhep, petiolate, lan wulu ing sisih ngisor.

Blooms dadi tiba (November-Desember ing belahan langit sisih lor), lan kembang 20 nganti 40mm kasusun saka kelopak violet utawa lilac sing sempit, sing ukurane 19 nganti 15mm, lan wangi.

Iki minangka spesies sing kalebu ing dhaptar abang saka tanduran sing ana ing bebaya Andorra miturut Uni Internasional kanggo Konservasi Alam (IUCN) sing bisa sampeyan konsultasi Kene.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe salinan viola cornuta, disaranake sampeyan menehi perawatan ing ngisor iki:

Lokasi

Yaiku tanduran sing kudune ing luar negeri, yen bisa ing wilayah sing sinar matahari langsung sedina muput. Yen sampeyan ora duwe wilayah kaya ngono, sampeyan bisa tuwuh ing semi-shade tanpa ana masalah yen sampeyan bakal entuk luwih akeh cahya tinimbang shade.

Bumi

  • Pot kembang: landasan universal 'seumur hidup' (didol Kene) 🙂. Yen sampeyan pengin, bisa nyampur karo 20-30% perlite (didol Kene), arlita (didol Kene) utawa padha kanggo nambah saluran, nanging ora prelu.
  • Taman: tuwuh ing lemah kanthi saluran sing apik, longgar, lan kanthi pH netral utawa alkali.

Irigasi

Kembang kornuta Viola yaiku lilac

Gambar - Wikimedia / Espirat

Moderate nganti asring. Sajrone musim panas, perlu ngombe asring, rata-rata 3-4 kali seminggu, nanging suwene taun cukup kanggo ngombe rata-rata 1-2 kali seminggu, gumantung karo cuaca lan udan (anget lan garing, luwih akeh sing kudu disiram).

Priksa manawa mung lembab ing landasan utawa lemah, aja nganti godhong utawa kembang, lan uga direndhem.

Pelanggan

Saka awal musim semi nganti pungkasan musim gugur Disaranake mbayar saben 10 utawa 15 dina nganggo pupuk organik, kayata guano (didol Kene) utawa kompos rumput laut (didol Kene), utawa yen sampeyan seneng kompos universal (didol Kene).

Ing kasus apa wae, kudu ngetutake instruksi sing kasebut ing kemasan produk kanggo nyilikake risiko overdosis.

Multiplikasi

La viola cornuta multiplies dening wiji ing spring utawa panas, ngetutake langkah iki:

  1. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu ditindakake yaiku nyelehake ing gelas banyu sawetara menit kanggo ndeleng sing tenggelam (sing bakal narik kawigaten sampeyan) lan sing ora.
  2. Sawise wektu kasebut, winih winih (tray wiji, pot kembang, ...) kudu diisi karo substrat kanggo bibit (didol Kene) lan banyu.
  3. Sawise iku, wiji dilebokake ing permukaan, supaya bisa dipisahake.
  4. Banjur ditutupi lapisan substrat tipis.
  5. Pungkasan, wiji kasebut disiram lan dilebokake ing njaba, nalika srengenge kebak yen musim semi, utawa ing semi-shade yen musim panas.

Supaya substrat tetep lembab, mula bakal germinal ing wektu cendhak, udakara sepuluh dina.

Pruning

Ora pruning akeh, Sampeyan mung kudu ngethok kembang sing layu lan godhong sing katon garing, lara utawa lemes. Nindakake gunting - bisa uga kanggo bocah, utawa njait - sadurunge disinfeksi alkohol apotek, sawetara tetes mesin cuci piring utawa kanthi ngusap udan.

Dheweke mikir manawa disinfeksi alat kasebut, ing gunting iki, sadurunge pruning penting kanggo nyegah virus, jamur lan / utawa bakteri sing ngrusak tanduran.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Wektu sing cocog kanggo nandur ing lemah utawa transplantasi yaiku ing spring, nalika risiko frost wis liwati. Nanging yen sampeyan wis entuk saka winih, pindhah menyang pot sing luwih gedhe sanalika sampeyan ndeleng oyot saka bolongan got utawa yen wis tekan udakara loro nganti patang inci.

Hama

Tanduran Viola cornuta iku umume

Gambar - Wikimedia / Accord H. Brisse

Tahan banget, nanging bisa pengaruh aphid y uler. Ing kasus apa wae, sampeyan aja kuwatir banget amarga bisa diobati lan uga bisa dicegah nganggo bumi sing ora sehat. Iki minangka insektisida alami sing digawe saka alga mikroskopik fosil sing ngemot silika, yaiku gelas sing digawe.

Iki minangka bubuk putih sing terang banget, sing sanalika kontak karo serangga, apa sing ditindakake yaiku nusuk awake lan pungkasane mati amarga dehidrasi. Saka pengalamanku dhewe, aku bakal ngandhani manawa sampeyan minangka salah sawijining produk alami paling apik sing bisa digunakake kanggo njaga tanduran supaya bisa direksa. Malah luwih becik kanggo ngilangi kutu lan kutu.

Dosis udakara 35g saben liter banyu, lan sampeyan bisa tuku Kene.

Penyakit

Dheweke ora asring, nanging yen disiram kakehan utawa nalika godhong teles bisa ditandur alternariosis o cercospora, loro penyakit sing ditrapake jamur sing nyebabake bintik-bintik peteng ing godhong lan diobati karo fungisida adhedhasar tembaga.

Artikel sing gegandhengan:
Alternariosis

Rustitasitas

Nolak nganti -7ºC.

Apa sampeyan mikir babagan viola cornuta?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.