Petrea

Tampilan kembang Petrea

Sapa sing ujar manawa menek tanduran minangka jinis sing nggawe kebon katon, paling ora, alam bébas? Sejatine ana sawetara spesies sing duwe tingkat tuwuhing sing cepet, yen ora bisa dikontrol, katon rada ala, nanging ora kedadeyan karo genus kasebut Petrea.

Saliyane minangka tanduran ijo, ngasilake kembang gantung sing apik banget nganti ing basa Inggris diarani "Hujan Ungu", yaiku "Hujan Ungu." Ayo padha kenal.

Asal lan ciri

Petrea

Gambar - Wikimedia / Cyron Ray Macey

Protagonis kita yaiku tanduran menek sing asri saka Meksiko lan Amerika Tengah. Godhonge ringkes, utuh, kanthi pembuluh tengah katon lan udakara 10cm dawane 3-5cm. Kembang, sing thukul ing musim semi, diklompokaké ing klompok sing digantung, lan bisa dadi ungu utawa putih semu kuning. Lan woh-wohan minangka drupes sing ngemot wiji.

Spesies sing paling misuwur yaiku petrea volubilis, dikenal kanthi jeneng machiguá. Tuwuh ing pinggir kali saka sisih lor Meksiko nganti Bolivia, Brasil, Paraguay lan Venezuela.

Apa sing dadi perhatiane?

petrea volubilis

Gambar - Wikimedia / João medeiros

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak utawa ing iyub-iyub.
  • Bumi:
    • Taman: tuwuh ing lemah sing subur ing bahan organik, kanthi saluran sing apik (sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan topik iki Kene).
    • Pot kembang: Disaranake sijine lapisan kali pertama, arlite utawa padha, lan banjur rampung isi karo landasan budaya universal.
  • Irigasi: kudu disiram sekitar 4 kali seminggu nalika musim panas, lan udakara 2 minggu suwene setaun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas, kanthi pupuk ekologis sapisan saben 15-20 dina.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Pruning: Ing pungkasan mangsa salju, gagang sing akeh banget bisa dipotong.
  • Rustitasitas: Gumantung saka spesies, nanging umume tahan frosts ringkih nganti -3ºC, yen kanggo sawetara wektu.

Apa sampeyan ngerti tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marisol palomera ngandika

    Aku duwe tanduran kasebut, pancen apik banget yen disiram saben dina, aku duwe kembang setaun lan tanpa masalah, kaya sing dakkandhakake ing Meksiko, iki tanduran burrita.

bool (bener)