Pruning wektu kanggo blueberry lan currant bushes

Blueberry

La pruning saka sing grumbul apa padha menehi woh-wohan penting banget supaya produktif. Sampeyan kudu njaga semangat tanduran lan nyegah wabah lan penyakit yen mengko kepengin oleh panen sing berkualitas. Ing kene kita nuduhake sawetara konsep dhasar sing bisa ditindakake.

Blueberry

Blueberry (Vaksinium sp.)

Pruning iki rampung sepisan ing taun primavera, diwiwiti ing pertengahan Maret. Varietas kerdil anyar ora mbutuhake pruning sajrone 3-4 taun kapisan sawise ditandur, mula kudu dicabut cabang sing garing, rusak utawa mati nalika musim salju.

Pirang-pirang taun kudu ngilangi cabang sing lara utawa sing wis mati, sing banget lancip, ora produktif banget utawa ora entuk cukup cahya. Umume woh-wohan asale saka cabang sing umure udakara setaun lan ukurane antara 15-20 cm. Cabang sing wis liwati 6 taun ngasilake luwih sithik, mula kudu diilangi supaya bisa menehi luwih enom.

Gooseberry

Currant (Ribes sp.)

Wektu paling apik kanggo prune gooseberry yaiku ing musim semi, sanalika sawise frosts ilang. Bentuk grumbulan kudu ditekan, nyopot cabang lawas saka dhasar tanduran, kanthi maksimal 15 cabang antara umur 1 lan 3 taun.

Cabang sing umur 4 taun utawa luwih lawas bakal diilangi nalika pruning musim semi uga kabeh cabang sing ora prelu, rapuh, garing utawa lara.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.