Welwitschia mirabilis: tanduran sing paling tahan

Welwitschia mirabilis

Ing iklim garing Namibia ing bawana Afrika, kita bisa nemokake tanduran sing bisa uga ora duwe nilai hias sing dhuwur banget, nanging kukuh. Babagan babagan Welwitschia mirabilis.

Ayo ngerti babagan liyane babagan dheweke.

Habitate ana ing Namibia lan Angola kidul. Iklim asat banget, saengga malah kaktus ora bisa urip ing kahanan kasebut.

Amarga iku, kudu nglumpukake banyu saka atmosfer supaya bisa urip, sing ditindakake liwat zat deliqüescent sing ana ing godhonge.

Iki minangka tanduran sing mung kasusun saka rong godhong, sing saben taun tuwuh saka wolu nganti 15 sentimeter, mula luwih milih nganyari. Dheweke bisa ngukur atusan meter, nyatane, spesimen wis ditemokake godhonge ukuran luwih saka 15 meter. Nanging umume ora ngluwihi 10 meter, amarga srengenge lan angin bakal garing. Ing kahanan apa wae, dheweke ora bisa dihargai kanthi cara linear, amarga kahanan iklim nyebabake dheweke dilipat dhewe, malah suwek.

Iki nduweni oyot sing dawa lan dawa banget, yaiku tunas saka pangkal batang sing, sanajan kayu, nyimpen banyu.

Welwitschia minangka jinis tanduran primitif lan unik. Ora ana tanduran sing padha. Kajaba iku, umure umure dawa: duwe a umur umure 1000 taun.

Panjaluk banget ing antarane kolektor kaktus lan succulents. Nanging, budidaya angel. Sampeyan kudu duwe pengalaman budidaya jinis-jinis tanduran iki, kalebu kalebu informasi babagan kahanan iklim ing omah kanggo nyoba niru kahanan kasebut, kayata, omah kaca utawa terrarium.

Substrat sing apik kanggo bibit kudu digawe saka: pasir silika 60%, 20% perlite lan 20% vermikulit. Yen wiji seger, tingkat germinasi bakal saya dhuwur. Kesulitan budidaya Welwitschia gumantung ing perawatan bibit enom. Sampeyan kudu ngati-ati banget babagan mbanyoni, jamur, lan utamane kadhemen, amarga ora ngidinke.

Informasi luwih lengkap - Watu urip


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.