Horehound (Ballota hirsuta)

Kembang ballota hirsuta

Reservasi sudhut ing kebon sing bisa tuwuh tanduran asli mesthi dadi ide sing apik, amarga iki minangka cara kanggo narik serangga sing migunani kayata tawon utawa kupu sing meh ora ana upaya. Salah sawijining tanduran sing paling apik yaiku tanduran sing dikenal kanthi jeneng ilmiah Ballota hirsuta.

Dekorasi banget, nanging uga tahan tahan garing banget. Kembang sing cilik nanging larang regane banget pamer, mula disaranake dadi tanduran pot. Temokake.

Asal lan ciri

Ballota hirsuta

Protagonis kita minangka tanduran asuhan sing jenenge ilmiah Ballota hirsuta, sanajan misuwur kanthi sebutan horehound. Asale saka Semenanjung Iberia lan Afrika Lor, khusus ing Maghreb. Tekan dhuwur antara 20 nganti 80 sentimeter, kanthi batang sing alus, coklat, tegak, saka godhonge oval lan petiolate thukul saka 2-8 nganti 1,5-7cm. Kembang kasebut diklumpukake ing infloresensi sing digawe 4-10 whorls udakara 3-4cm diameteripun. Woh kasebut minangka nolula - yaiku, woh garing sing ora dibukak nalika mateng - 2-2,5 kanthi 1,5mm, ovoid, warna coklat.

Iki minangka tanduran sing apik banget kanggo kesehatan, mula yaiku ngresiki, febrifugal, antibakteri, anti-inflamasi lan antivirus. Iki dijupuk minangka infus.

Apa sing dadi perhatiane?

Tanduran Ballota hirsuta

Yen sampeyan pengin duwe ing kebon utawa teras, disaranake menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: ing Ballota hirsuta Kudu ana ing njaba, nalika sunar srengenge.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: ora preduli anggere duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: kudu disiram udakara 3 kali seminggu nalika musim panas lan kurang sithik taun, luwih-luwih yen ditandur ing pot.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas bisa dibayar nganggo pupuk organik saben wulan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -4ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.