Apa wiji sing bakal sampeyan nyebar ing musim iki?

Bibit

Gelombang kadhemen sing nyebabake meh kabeh negara katutup salju surut, merkuri ing thermometers saben-saben ditandhani suhu sing luwih nyenengake. Lan, lanskap kasebut wiwit diisi karo kembang, lan kita sing alergi terhadap polen mula wahing nalika ngrasakake alam. Musim semi wis cedhak!

Wayahe wis cedhak kanggo nggawe tanggalan tanduran, lan langkah pertama yaiku kanggo entuk wiji sing pengin ditandur taun iki

Waca wiwitan umur tanduran minangka pengalaman sing disaranake supaya bisa urip kabeh wong. Bab sing apik banget yaiku, saka wit cilik, kembang, utawa hortikultura bisa muncul. Wis pirang-pirang taun aku nyebar wiji kanggo macem-macem jinis, nanging utamane wit-witan, lan sanajan kaya kaping pisanan wiwit kaping pisanan, kaya ora ana rong kehamilan sing padha, uga ora ana rong wiji sing padha. Bedane subtle kasebut yaiku sing bakal nemtokake, umume, pangembangan saben spesimen. Nanging yen ana saran sing pengin dakkirim, yaiku, luwih saka kabeh, seneng-seneng: Yen sampeyan pengin eksprimen karo spesies sing rada pinggir, aja kanthi wedi. Ana akeh kejutan sing wis dakalami pirang-pirang taun, lan aku ngerti tenan manawa tanduran isih duwe rasa seneng liyane.

Ngandika, sandi Dhaptar blanja ing taun iki saiki dadi:

Albidum Sassafras

Albidum Sassafras

El Albidum Sassafras Wit iki minangka wit sing asale saka Amerika Utara, khusus saka wilayah wétan. Iki minangka spesies sing apik banget amarga wujud godhonge, sing nduweni kamiripan tartamtu karo wit ara sing tuwuh ing wilayah Mediterania lan jenenge ilmiah Ficus carica. Asem banget, klambine abang ing musim gugur, lan dawane signifikan: udakara rong puluh meter. Fitur sing menarik yaiku mambu, sing jarene apik banget.

Cotinus coggygria »Ungu Royal»

Ungu Royal Coginus coggygria

Sing luwih dikenal kanthi jeneng Pohon Wig, yaiku Cotinus coggygria »Ungu Royal» Tanduran iki minangka tanduran sing regane hias biasane ana ing godhonge, kanthi warna ungu sing kuat. Asal-usule yaiku ing Asia, khusus China, lan ing Eropa. Nduwure udakara kira-kira enem nganti pitung meter, lan godhonge ijo. Supaya bisa menehi tutul sing beda menyang kebon, minangka pilihan sing apik banget.

Ceiba pentandra

Ceiba pentandra

La Ceiba pentandra yaiku wit raksasa. Sampeyan bisa nggayuh dhuwure nganti 60 meter, kanthi batang nganti diameter rong meter sing ditutupi "paku". Iki asale ing sisih kidul Amerika Utara, meh wewatesan karo Amerika Tengah. Iki minangka spesies sing bisa berkembang kanthi bener ing kebon sing gedhe banget. Nanging uga ana sing duwe wit bonsai ceiba… Lan iku bakal dadi tujuwanku.

Lan sampeyan, apa sing bakal ditandur?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ymara ngandika

    Halo Monica
    Aku mesthi kepengin germinal moorings, nanging aku ora nate nyengkuyung aku sanajan duwe iklim sing pas, mula dheweke ujar angel banget. Ngomong-ngomong, apa sing sampeyan lakoni karo kabeh wit sing germin?
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ymara.
      Sampeyan ora bakal kelangan apa-apa kanthi nyoba. Entuk wiji lan nyebar nganggo macem-macem cara:
      -2 utawa 3 pot langsung
      -2 utawa 3 kanthi luwih dhisik ngenalake ing gelas nganti 24 jam banjur nyebar ing pot

      Kanthi cara iki sampeyan bakal duwe kasempatan luwih akeh yen sawetara bakal germin.

      Apa sing daklakoni karo wit germany? Ya, ora akeh kaya sing aku arep germin hehe, amarga sajrone taun pisanan, akeh sing mati sanajan perawatan pencegahan. Nanging sing bisa maju aku ngrawat ing pot, pruning nalika dadi spesies sing ngidinke supaya bisa tetep ing pot nganti pirang-pirang taun, kayata mapel Jepang.

      A Salam.