Kepiye carane nyebar wiji flamboyan?

Flamboyant ngasilake akeh wiji

Flamboyant minangka wit sing asale saka tropis sing wis ditresnani mayuta-yuta wong ing saindenging jagad. Senadyan sayangé, ing panggonan asalé (Madagaskar), ana bebaya punah, nanging ora mungkin, yen ora mokal, kita mandheg ngrasakake kaendahane ing papan liya ing ndonya. Iki amarga sebagian saka kaendahane, nanging uga amarga akeh wiji sing diasilake lan gampang banget kanggo tuwuh.

Kajaba iku, ana trik supaya bisa ditindakake kanthi cepet. Apa sampeyan pengin ngerti carane nyebar wiji flamboyant ing laku? Dadi ayo padha menyang.

Siapke kabeh sing sampeyan butuhake

Wiji Flamboyan wernane coklat

Gambar – Wikimedia/G.Mannaerts

Sadurunge miwiti, iku penting banget kanggo nyiapake kabeh sing arep digunakake. Kanggo tanduran flamboyant, sampeyan kudu:

  • Gelas
  • Banyu
  • saringan cilik
  • Kertas pasir
  • Wiji: wadhah alas, pot, wadhah susu utawa yogurt, lsp.
  • Tanah khusus kanggo seedbeds, kayata ing kembang
  • Fungisida multiguna sing bisa sampeyan tuku Kene, utawa tembaga bubuk liyane
  • Lan panas, supaya luwih disenengi kanggo nyebar ing musim semi utawa musim panas

Sampeyan duwe kabeh? Dadi saiki sampeyan bisa kerja.

Nandur wiji flamboyan langkah demi langkah

Wiji Flamboyan ditanam ing musim semi

Gambar - Flickr / Scott Zona

Wiji saka flamboyan padha ditutupi dening lapisan transparan banget lancip nanging uga hard banget: iku mung break nalika ana kontras termal pinunjul lan mung yen lagi udan. Ing habitat alami, dheweke ora duwe masalah akeh banget kanggo germination, nanging yen sampeyan ora ana ing Madagaskar lan sampeyan pengin kabeh (utawa meh kabeh) sprout lan ing wektu sing cendhak, disaranake sampeyan tindakake langkah iki:

Sand wiji mudhun sethitik

Kita kudu ngilangi tutup film kasebut, lan kanggo iki, kita bakal ngethok wiji sethithik. Aku mekso, sethitik. Kita bakal njupuk siji, lan kita bakal wedhi tip nganti kita weruh sing ngganti werna.

Biasane, lan gumantung saka kekuwatan sing ditindakake, telu utawa papat pass bakal cukup. Kita kudu ngati-ati banget babagan iki, amarga yen kita wedhi luwih saka perlu kita bakal ngrusak wong-wong mau lan padha ora germinate.

Kalorake banyu ing gelombang mikro

Langkah sabanjure yaiku isi gelas karo banyu sing sethithik, lan sijine ing gelombang mikro kanggo sawetara detik, nganti cairan dadi panas banget. Sampeyan ngirim ora godhok, nanging kita kudu sok dong mirsani sing meh Burns kita nalika ndemek kaca.

Banjur kita sijine wiji ing strainer, lan iki nang kaca kanggo detik, ora luwih. Banjur, kita bakal ngenalake wiji ing gelas liyane kanthi banyu, nanging iki kudu ing suhu kamar. Kita bakal ninggalake wong-wong mau ing kono watara 12-24 jam.

Sow wiji ing seedbed

Sawise wektu kasebut, wektune kanggo nyebar wiji. Aku kaya kanggo nindakaken ing tray wiji alas, minangka njupuk munggah sethitik papan, nanging sampeyan bisa nggunakake pot, susu utawa yogurt kontaner yen seneng. Ya pancen, penting banget yen wis diresiki yen wis digunakake sadurunge, amarga bisa uga ana spora jamur, virus lan / utawa bakteri, sing bakal nyebabake bebaya kanggo tunas flamboyan ing mangsa ngarep.

Isi lemah karo substrate, banjur banyu nganti banyu metu saka bolongan got. Sabanjure, sijine rong wiji ing saben pot utawa alveolus, lan tutup nganggo lapisan substrat sing tipis, cukup supaya ora kena sinar srengenge langsung.

aplikasi fungisida

Supaya bisa dilindhungi saka jamur, yaiku mikroorganisme sing bisa mateni yen ora ditindakake kanthi tepat, paling apik kanggo nambani karo fungisida semprotan, utawa tembaga bubuk liyane.

Yen sampeyan milih sing pisanan, sampeyan kudu moisten amben wiji kanthi apik, lan yen sampeyan nggunakake tembaga, sampeyan kudu nambah kaya-kaya sampeyan nambah uyah ing salad. Baleni perawatan saben 15 dina, wiwit saiki nganti tetuwuhan umur setaun.

Perawatan sawise

Godhong flamboyan ijo

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Golik

We wis duwe wiji flamboyant nandur, lan saiki apa? Lha saiki wayahe kudu sabar. Kanggo germination, sing bakal ditindakake sawise 2 nganti 4 minggu, butuh suhu sing dhuwur (paling ora 20ºC). Kajaba iku, Penting banget yen tanduran diselehake ing papan sing srengenge supaya tanduran bisa tuwuh normal.

Uga, kita kudu mbanyoni saka wektu kanggo wektu, mbuwang banyu ing lemahtau nandur. Kita bakal nindakake yen kita weruh yen tanah meh garing, yaiku, kurang luwih telu utawa kaping papat seminggu nalika musim panas, lan sepisan utawa kaping pindho saben minggu nalika suhu luwih murah.

Artikel sing gegandhengan:
Taun pisanan Flamboyant urip

Nalika kotiledon tiba, yaiku, rong leaflet pisanan sing ora dibagi sing sprout nalika germination, kita bisa miwiti kanggo mbayar karo pupuk Cairan utawa pupuk, kaya guano utawa universal, miturut pandhuan sing ditemtokake ing kemasan dening pabrikan. Lan sanalika oyod metu saka bolongan got, kita bakal nandur ing pot sing luwih gedhe kanthi lemah pot universal.

Yen sampeyan manggon ing wilayah sing ana frosts, Aja ragu-ragu kanggo nglindhungi wit-witan ing njero ruangan nalika suhu mudhun ing ngisor 10ºC. Digawa menyang kamar sing akeh cahya, lan simpen saka draf.

Where tuku wiji flamboyant?

Saka kene sampeyan bisa entuk wiji kanthi rega sing apik. Aja kantun:

Seneng flamboyant Panjenengan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.