Wiji pistachio

kacang diarani pistachios

Pistachio lan bagean saka macem-macem jinis kacang iku asale saka Siria lan saiki, bisa ditanam ing macem-macem wilayah ing jagad iki. Ditondoi kanthi rasa sing legi lan alus banget lan digunakake ing resep sing paling apik kanggo langit-langit sing paling nuntut.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan duweke ciri lan budidaya, Aku ngajak sampeyan terus maca artikel menarik iki sing ana gandhengane karo perawatan shrub ukuran medium iki.

Karakteristik wit pistachio

woh-wohan garing ing mangkuk kayu

Pistachio asale saka wit sing umure udakara udakara enem nganti 10 meter. Kulit kayu sing rada kasar iku duwe akeh cabang lan kalebu ing klompok Anacardiaceae sing kedadeyan luwih apik ing negara-negara sing panas lan tropis.

Minangka kanggo oyot, umume rada jero lan ditondoi nganggo godhong, sing menehi macem-macem warna. Ing musim gugur, khususe dadi warna abang-oranye.

Pancen minangka kesenangan ornamen kanggo akeh peneliti ing wilayah kasebut lan masarakat sing seneng nyekseni alam. Pistachio uga dadi panganan sing enak nyedhiyakake akeh nutrisi lan mineral kanggo asupan saben dina.

Kepiye cara woh garing iki ditandur?

Prosedur kanggo nambah pistachio bisa ditindakake kanthi rong cara: éntuk wit ing kebon utawa taman lokal lan tandur dhewe ing pot utawa uga germin wiji. Sing penting sampeyan kudu ngerti yen ngasilake, woh iki butuh serbuk sari.

Ing pangertene iki, sampeyan kudu entuk tanduran keloro jinis kasebut.

Aspek liyane sing kudu sampeyan eling yaiku musim semi minangka musim sing paling apik kanggo nandur pistachio. Kajaba iku, kedadeyan ing lemah kanthi tekstur pasir sing bisa dikuras kanthi apik, amarga oyot sing jero mbutuhake supaya bisa ngasilake kanthi optimal.

Pistachio cenderung tuwuh ing iklim panas, garing lan bisa tahan suhu 45 derajat. Aja ditumpes supaya ora nyiksa tanduran, lan coba pasang ing srengenge sing cocog.

Care

Yen sampeyan bakal tuwuh pistachio, sampeyan kudu nimbang panelitian sadurunge sing disaranake kapan wancine pas tandurMangkono, kepiye ngerti kapan kondhisi optimal, yen ora, ora bakal bisa sukses.

Ati-ati manawa ana irigasi lan ana ambane lemah lan got sing apik, tanduran mbutuhake amarga oyot sing jero. Saluran perlu supaya oyot tetep kontak karo asor.

Rekomendasi liyane sing penting banget yaiku budidaya skala gedhe yaiku manawa sampeyan kudu duwe pengalaman ing perkebunan lan pembentukan pistachios. Sampeyan ora bisa nandur akeh wit tanpa informasi sing pas.

Sampeyan kudu miwiti proses tandur dhisikan kanthi kualitas kanthi cara apa wae. Minangka hama sing mengaruhi tanduran iki, sarjana ing lapangan kasebut ngrujuk marang sing paling nyebabake utawa nyerang pistachio, yaiku:

Mole lan rodents rodents mbebayani banget ing woh kasebut.

Sawetara serangga uga nglarani dheweke. Ana sing ditemokake ing suket lan ngasilake kekacauan ing woh nalika lagi digawe. Serangga kasebut sadurunge ditemokake, uga perawatan kanggo ngindhari.

Utamane uga serangga musim semi, amarga tumindak nalika cangkang pistachio lagi alus. Serangga iki biasane nggawe woh luwih entheng.

Sampeyan kudu nonton "moth popcorn”Nalika woh kasebut dijaga ing lingkungan sing anget. Iki nyakot woh-wohan sing nyebabake ora bisa entuk bathi komersial.

Propiedades

wit cilik ditandur

Kita bisa ujar manawa tas pistachios ngidini pikiran ngasilake akeh kreativitas lan ngemot persentase zat besi sing akeh, uga agen antioksidan lan anti-inflamasi. Iki nyedhiyakake serat lan ora duwe kolesterol, lan lemak lemak akeh, kalebu akeh sifat liyane.

Ing pawon Iki digunakake ing resep-resep manis lan ing saus asin kaya pistachio lan pesto bayem. Utilitas tanpa wates sing diidini woh-wohan sing migunani iki.

Amarga roso sing enak, mula digunakake kanggo nyiyapake macem-macem panganan, kanggo nggawe kue lan uga digunakake minangka bahan ing pabrik sawetara sosis. Iki nggawe woh sing energik iki dadi inspirasi kanggo ngrasakake akeh panganan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Hitalo Huerta ngandika

    Tanduran pistachio sing menarik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Hitalo.

      Kita setuju. Menarik banget.

      Salam lan matur nuwun kanggo komentar 🙂