Kapan lan kepiye cara nyebar wiji kanggo tanduran karnivora?

Wiji karnivora sithik

Gambar - Wikimedia / Rosťa Kracík // Bibit dionaea.

Tanduran karnivora paling penasaran. Bocah-bocah lan wong diwasa padha gumun nalika ndeleng yen godhonge dudu godhong khas sing ditandur tanduran liya, nanging wis dadi jebakan sing luwih canggih.

Sanajan aku ora bakal ngapusi sampeyan, umume yen sampeyan tuku ... sampeyan bakal entuk sawetara liyane. Mula, salah sawijining cara kanggo ngirit sithik dhuwit, lan sengaja nambah koleksi, yaiku golek wiji tanduran karnivora lan ditandur. Nanging, piye carane

Kapan wiji tanduran karnivora ditandur?

Sundew germinates uga saka wiji

Gambar - Wikimedia / incidencematrix

Ana akeh jinis tanduran karnivora, lan ora kabeh kembang lan mulane winastan winastan. Nanging umume, wektu nyebar yaiku wiwit pertengahan / pungkasan musim semi nganti musim panas. Tanduran iki butuh panen supaya bisa panas, mula ing mangsa kasebut bakal akeh kemungkinan tuwuh lan dadi tanduran sing gumun banget.

Periode kelangsungan hidup kurang, mula kita ora nyaranake nyebar wiji saka taun-taun sadurunge, amarga bakal akeh kesulitan germin.

Kepiye cara nyebarake kanthi langkah demi langkah?

Bibit karnivora kudu duwe gambut utawa lumut pirang

Gambar - Flickr / David Eickhoff

Langkah-langkah kanggo tindakake yaiku:

Tuku wiji saka penjual khusus

Saiki dheweke adol wiji tanduran karnivora ing endi wae, kanthi rega sing beda banget. Nanging sawise maca komentar akeh wong, ing forum uga ing toko elektronik ing ngendi dheweke adol kabeh, Aku menehi saran supaya sampeyan entuk winih ing situs khusus, ing toko online sing mung adol tanduran jinis iki, utawa ing forum asosiasi lan / utawa kolektor.

Pracayaa, iki bakal dadi garansi manawa wiji kasebut kalebu spesies sing sampeyan minat, lan uga, bisa uga ana, mula kanthi ngetutake saran sing bakal dakkandhani saiki, bakal akeh kemungkinan kanggo germinasi.

Siapke bahan sing sampeyan butuhake

Sampeyan pancen ora butuh nyebar wiji, kaya ing ngisor iki:

  • Wadhah plastik kanthi bolongan ing pangkal: bisa dadi pot kembang, nampan, gelas yogurt, ... apa wae. Nanging yen sampeyan nggunakake wadhah panganan utawa omben, resiki dhisik nganggo banyu sulingan lan sabun sajian.
  • Plat / nampan: nyenengake supaya dilebokake ing sangisore panci utawa nampan sing digunakake minangka wiji. Kanthi cara iki, substrat bakal dadi lembab luwih suwe maneh, nalika mbanyoni, banyu bakal tetep stagnan ing sajian, lan iki bakal diserap dening substrat.
  • Substratum *: bakal beda-beda gumantung karo jinis karnivora. Basis bakal (meh) bakal gambut pirang sing ora subur.
  • Banyu: kudu bisa dadi udan murni lan resik. Yen sampeyan ora entuk, alternatif sing apik yaiku distilasi utawa banyu osmosis, utawa banyu mineralisasi lemah banget turahane garing kurang saka 200ppm (kayata merek Bezoya).
  • Asam Gibberellic (GA3) *: iki opsional, nanging dianjurake banget kanggo pamula lan wiji angel kayata Darlingtonia lan Nepenthes. Iki minangka hormon sing stimulasi germinasi, lan digunakake ing ngisor iki:
    1. Kaping pisanan sampeyan kudu ngenalake 100 mg asam iki ing gelas, lan banjur tuang alkohol sing murni utawa 96º nganti larut.
    2. Banjur, sampeyan kudu nambah 100 ml banyu sulingan utawa banyu udan, lan campuran.
    3. Kanggo ngrampungake, sampeyan kudu nyimpen ing kulkas (ora ana ing lemari es, nanging ing bagean sing sijine woh, susu, lsp) maksimal 14 dina.

* Sampeyan bisa entuk kanthi ngeklik link: gambut pirang, vermikulit, mutiara, lumut sphagnum urip y wedhi kuarsauga asam gibberellic.

Nyebar wiji

Sarracenia disebar ing musim semi-musim panas

Gambar - Wikimedia / Aaron Carlson saka Menomonie, WI, USA

Yen wis siyap kabeh, mula bakal nyebar wiji. Kanggo iku, sampeyan kudu nyiyapake landasan, lan banyu kanthi becik, nganti udan rampung. Sing ideal yaiku ora dibanjiri, mula sampeyan kudu nyiram banyu sithik-sithik; Yen sampeyan seneng, pilihan liyane yaiku ngisi wadhah - tanpa bolongan- karo banyu, tuang landasan, lan nalika arep digunakake, kompas kaya spons kanggo ngilangi banyu sing akeh banget.

Sawise sampeyan kudu ngisi winih winih (Elinga yen kudu wadhah plastik sing bolongan ing pangkal) kanthi landasan, lan pasang wiji ing lumahing. Priksa manawa dheweke adoh banget, supaya ora nggawe tumpukan. Banjur, dikubur sithik (ora luwih saka sentimeter), lan tambah yen sampeyan pengin asam gibberellic.

Kanggo mungkasi, lebokake piring utawa nampan ing sangisoré wiji, lan lebokake ing wilayah sing padhang nanging tanpa srengenge langsung (kajaba yen sampeyan nandur Sarracenia utawa Dionaea, ing kahanan kasebut mesthine bakal sunar).

Wis nandur seneng!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.