Wiji ... ing mangsa panas?

Ecklonis osteospermum

Kadhangkala, kita kepengin weruh apa bisa ditandur nalika musim panas. Suhu biasane dhuwur, nanging bisa uga katon hebat, sampeyan bisa nandur bibit taun, kalebu saiki ing mangsa paling anget. Ana akeh tanduran sing kudu krasa anget supaya bisa germin lan thukul. Akeh tanduran hortikultura, kembang abadi utawa taunan, wit, semak, palem lan mesthi, kaktus lan succulents bisa ditandur tanpa masalah.

Kita mung kudu ngati-ati manawa substrat ora garing, nanging tetep lembab. Apa sampeyan pengin ngerti tanduran sing bisa ditandur? Bakal dakkandhani.

Tanduran hortikultura

Chard

Yen pengin ngrasakake panen sing apik nalika musim gugur-musim salju, kita bisa nandur tanduran hortikultura ing ngisor iki:

  • Swiss chard
  • Lettuce
  • Leeks
  • Escaroles
  • Wortel
  • Gobis
  • Kembang kol
  • Lobak

Amarga tanduran iki kanggo dikonsumsi manungsa, kita bakal nyegah pupuk karo produk kimia. Disaranake banget lan disaranake nggunakake pupuk organik, ekologis, kayata pupuk utawa humus.

Flores

Dianthus

Tanduran kembang minangka taneman sing mesthi wae bisa nambah padhang ing kebon. Sawetara sing saiki bisa ditandur yaiku:

-Tanduran taunan

  • Wallflower (Mathiola incana)
  • digitalis
  • Lunaria biennis
  • Flax (Linnum biennis)

-Tanduran sing akeh

  • Dimorfoteca
  • Gazania
  • Lupines polyphyllus
  • Dicentra spectabilis

Yen urip ing iklim sing adhem, kita bakal nglindhungi bibit saka kadhemen (umpamane, ing omah kaca sing mbukak) sadurunge mangsa adhem.

Kaktus lan succulents

Sukulen

Kaktus lan succulents butuh suhu sing dhuwur kanggo germin, mula kabeh spesies bisa ditandur saiki. Penting banget nggunakake substrat tartamtu kanggo kaktus, utawa nggawe sing kasusun saka: 60 & perlite, 30 & gambut ireng lan 10% vermikulit. Kudu landasan sing mudhun banget, sing ngalangi landasan kasebut ora bisa dibanjiri.

Musim panas uga minangka wektu sing cocog kanggo ngasilake succulents kanthi godhong. Jupuk godhong banjur lebokake ing pot kanthi landasan, mung dikubur sethithik ing sacedhake oyot sing bakal metu. Ing cilik Aeonium lan / utawa wit sing wicaksana, potong cabang lan tandur ing pot. Ora suwe, dheweke bakal oyot.

Wit, shrubs lan palem

Plumeria

Sanajan umume wit-witan, semak lan palem seneng musim semi kanggo germin, ana liyane sing butuh panasan. Dadi, sing asale tropis, kayata wit Plumeria (foto ndhuwur), kembang Manuk Swarga (Strelitzia), utawa wit kurma kaya wit klapa (Cocos nucifera) saiki kudu disebar nalika musim panas kanggo entuk persentase germinasi sing luwih dhuwur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.