Wujude cekak gedhe tenan

Ficus benghalensis

Lumrahe ana tanduran sing gelut karo wong liya, ana sing urip selaras karo liyane, nanging ana sawetara sing mateni wit liyane njupuk cahya lan rezeki sing dipikolehi saka bumi.

Salah sijine yaiku anjir ceking. Kanthi pangarep-arep umur luwih saka 200 taun, minangka salah sawijining tanduran kembang sing umure umure paling dawa manawa manungsa wis ngerti.

Strangler Fig Habitat

Wit anjir mencekik, sing jenenge ilmiah Ficus benghalensis, Iki asale saka alas India, Sri Lanka lan Bangladesh, sanajan saiki tuwuh ing kabeh wilayah sing seneng iklim tropis lembab. Kita bisa ujar manawa minangka parasit tetanduran, nanging beda karo sing wis biasa kita tingali (kayata mistletoe), spesies iki tinimbang ngisep getah, apa sing ditindakake yaiku tuwuh kanthi cepet banget supaya wit inang ora mangan. Suwe-suwe, dheweke mati, nanging wit ara ora tiba amarga oyot wis berkembang kaya ngono, mula nggawe struktur padhet, bisa ngadeg tanpa kangelan.

Yaiku wit raksasa, sing bisa ngenggoni pirang-pirang hektar. Kasunyatan sing kepengin weruh yaiku dheweke wiwit urip dadi epifit, nalika dheweke tetep ing batang supaya bisa tuwuh. Godhonge ijo, kanthi warna ijo sing apik. Lan kaya kabeh Ficus, woh-wohan iku ara, sing abang dawane sentimeter.

Godhong ficus benghalensis

Amarga iyub-iyub wiyar, akeh wong Asia nggawe urip sosial sing dilindhungi srengenge amarga wit anjir sing luwih aneh. Supaya dheweke nyedhiyakake pasar, nggawe kuil, utawa ngrayakake dina khusus ing sangisore cabang wit gedhe iki.

El Ficus benghalensis Iki minangka spesies suci kanggo akeh agama, kayata Buddha utawa Hindu. Lan yen sampeyan pengin duwe lan sampeyan duwe iklim sing anget, sampeyan bisa duwe tanpa kudu tuku tanah. Piye carane Nggawe bonsai. Ya, ya, sampeyan maca kanthi bener. Sampeyan bisa duwe bonsai anjir anyar, amarga ngidinke pruning kanthi apik.

Apa sampeyan mikir


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.