Apa wit Bodhi iku?

Wit bochi

Ana sawetara wit sing mudhun ing sejarah amarga penting banget kanggo umat manungsa, kayata wit bodhi. Iki minangka tanduran kanggo spesies kasebut Ficus agama, ing ngisor iki Siddharta Gautama (luwih dikenal minangka Buddha) lungguh ing semedi.

Yen sampeyan pengin ngerti legenda sing ngubengi tanduran iki, ing Gardening On bakal dicritakake ing ngisor iki. 🙂

Legenda

Wit Bodhi

Miturut sejarah Buddha, Siddhartha Gautama lungguh ing sangisore wit iki nganti pirang-pirang minggu. Ing sawijining dina, ana prahara sing nggegirisi, lan asile, saka sangisore oyot wit kasebut, Manyilinda, raja ula, muncul lan ngubengi Gautama, nutupi dheweke. Mula, Gautama pungkasane dheweke entuk pencerahan spiritual lan dadi buddha, sawise iku nuwuhake agama Buddha.

Buddha, ngucapke matur nuwun banget marang apa sing diwulangake wit kasebut, ngadeg ing ngarsane kanthi mripat terbuka tanpa kedhep sajrone seminggu.

Apa sejatine?

Ya, bab cilik. Bisa uga dheweke nemokake pencerahan ing wit kasebut, nanging mesthine ora ana sing ngerti tanpa mangan utawa ngombe utawa ora kedhep pirang-pirang dina. Sanajan mangkono, ana prekara sing sejatine bener, kayata wit kasebut dadi papan ziarah sajrone urip Buddha lan saiki nganti saiki.

Saiki, wit sing ngerti saiki dudu wit sing dideleng Buddha, nanging turune langsung.

Piye kabare Ficus agama?

Ficus agama

El Ficus agama, dikenal minangka wit banyan, wit banyan utawa wit anjir ing India, yaiku wit godhong (bakal ilang godhong nalika mangsa garing yen iklim tropis, utawa ing mangsa adhem yen sedang) sing dhuwure luwih saka 30 meter lan dhiameter batang luwih saka 3 meter. Godhonge korde, dawane 10-17cm lan ambane 8-12cm. Woh-wohan iki ara dhiameter 1-1,5cm, wernané ungu nalika wis mateng.

Supaya bisa ndeleng kanthi apik, mula kudu ditandur ing kebon gedhe, jarak 10 meter saka pipa lan liya-liyane. Nolak nganti -7ºC.

Apa sampeyan ngerti critane wit Bodhi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.