Wit endah

Ana akeh wit eksotik sing bisa ditandur ing kebon

Gambar - Wikimedia / Dr. Ariel Rodriguez-Vargas

Ana macem-macem jinis wit eksotik sing bisa ditandur ing kebon sing anget lan sedheng. Sawetara kondhang, amarga wis suwe ing pasar, nanging ana uga sing ora misuwur.

Apa sampeyan pengin ngerti jeneng 10 sing paling ayu lan / utawa penasaran? Yen sampeyan pengin nggedhekake koleksi wit lan / utawa pengin duwe kebon kanthi macem-macem tanduran, mula saiki kudu ditemokake.

Acer palmatum

Disectum Acer palmatum minangka wit cilik

Gambar - Wikimedia / Rüdiger Wölk

Nalika maple jepang Iki minangka tanduran sing ditandur kanthi wiyar ing wilayah sing asri, minangka wit eksotik sing nggawe kita mbayangake kebon Jepang, kanthi keanggunan, warna lan harmoni. Maple Jepang minangka jeneng wit-witan, nanging uga semak-semak deciduous, sing warna musim gugur katon misuwur karo protagonis ijo ing kebon kasebut. Nanging supaya ora apa-apa kudu tuwuh ing lemah sing asem, disiram kanthi rutin uga banyu asam utawa udan. Ndhukung frost kanthi apik nganti -18ºC, nanging suhu dhuwur sing khas ing Mediterania ndadekake akeh kerusakan.

Aesculus pavia

Aesculus pavia minangka wit eksotik

Gambar - Flickr / Maggie

Mungkin sampeyan ngerti Hippocastanum Aesculus, dikenal minangka chestnut jaran, nanging iki wit sing dawane luwih saka 30 meter. Dadi, yen sampeyan seneng karo godhong webbed gedhe banget, nanging ora akeh papan, disaranake Aesculus pavia. 'Mung' iki tuwuh nganti 8 meter, lan kembange abang lan gedhe, nganti 17 sentimeter. Iki diarani populer kastanye kembang abang, lan Iki minangka tanduran sing ana ing srengenge, nanging ing lemah sing sugih bahan organik. Ndhukung nganti -18ºC.

Albizia julibrissin 'Coklat musim panas'

Coklat musim panas Albizia julibrissin duwe godhong slilas

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

Sampeyan bisa uga wis ndeleng Albizia julibrissin sing godhong ijo, nanging 'Coklat musim panas'Dheweke duwe warna lilac peteng sing narik perhatian banget. Dawane udakara 8 nganti 10 meter, lan mahkota godhong ing taun iki, kajaba ing musim salju nalika godhonge garing lan tiba. Budidaya kasebut dianjurake banget ing iklim sedheng, amarga tahan nganti -10ºC.

Acerifolius Brachychiton

Acerifolius Brachychiton nduweni kembang abang

Gambar - Wikimedia / Bidgee

Sampeyan dikenal minangka wit geni utawa wit api, amarga nalika mekar, nalika musim semi, ngasilake akeh kembang abang sing meh nutupi godhonge. Dhuwuré nganti 15 meter, lan tahan frosts nganti -4ºC. Opo maneh, ora prelu mbanyoni asring, dadi luwih apik yen tuwuh ing Mediterania kayata.

Dracaena draco

Wit naga minangka wit sing tuwuh alon

Gambar - Flickr / brewbooks

El Wit naga Kepulauan Canary Ora bisa dianggep eksotis ing Spanyol, amarga asale saka pribumi, Kepulauan Canary. Nanging yen kita nganggep tampilan sing penasaran, kita ora bisa ngilangi saka dhaptar iki. Iki bisa urip luwih saka 500 taun, lan sanajan butuh wektu kanggo tuwuh, wiwit cilik bisa ditandur ing teras utawa ing kebon lan nggawe papan kasebut katon apik banget. Ya tenan, Sampeyan kudu dilebokake ing srengenge kebak lan banyu sithik. Tahan frosts nganti -4ºC.

Delonix regia

Wit-witan butuh papan

Gambar - Flickr / barloventomagico

El flamboyan Yaiku wit sing deciduous utawa evergreen (bakal gumantung karo kahanan iklim ing papane tuwuh) sing tekan dhuwur maksimal 15 meter. Duwe mahkota parasol sing digawe saka godhong ijo, lan ing musim semi ngasilake kembang abang utawa kuning. Iku ayu banget, nanging sayangé ora tahan frost. Kanggo liyane, pameran kasebut kudu ana ing pameran sing cerah, lan ing papan sing wiyar supaya sampeyan bisa nggawe gelas sing megah.

Erythrina crista-galli

Erythrina crista galli minangka wit gedhe

Gambar - Flickr / Pablo-flores

Wit sing dikenal minangka kecoak, nuduhake warna abang kembang kasebut, minangka tanduran garing sing tekan dhuwur 5 nganti 10 meter. Batange pancen tortuous, uga cekak, mula asring prewangan grumbulan tinimbang wit. Mekar nalika musim semi, lan ngasilake kembang udakara 5 sentimeter. Ing budidaya ora angel banget, nanging yen isih enom kudu dilindhungi saka beku. Nanging sampeyan kudu ngerti yen wis diwasa, mung ndhukung frosts ringkih lan spesifik nganti -2ºC.

Lagerstroemia indica

Lagerstroemia indica minangka wit deciduous

Gambar - Wikimedia / Kapten-tucker

Dikenal minangka wit jupiter, iki minangka wit godhong sing cocog kanggo kebon cilik. Tuwuhe antara 6 nganti 8 meter ing dhuwur, lan ing musim semi ngasilake kembang putih, jambon utawa abang ing pungkasan cabang gumantung saka macem-macem. Iki minangka spesies sing bisa uga ditanam ing pot. Nanging penting yen bumi asem (pH ing antarane 4 lan 6), lan diselehake ing papan sing bakal ditampa cahya. Ndhukung nganti -12ºC.

Glukca Picea

Gula picea minangka konifer sing tuwuh alon-alon

Gambar - Flickr / Mark Bolin // Picea glauca 'Pendula'

Minangka konifer ijo sing tekan dhuwuré paling dhuwur 30 meter. Dikenal minangka cemara putih utawa minterake biru, duwe godhong akik kanthi warna ijo glaucous, mula nampa jeneng kulawarga (glauca). Wutah iki tuwuh alon-alon, nanging tahan banget karo frosts moderat. Nyatane, nganti -18ºC; ing sisih liyane, ing iklim sing panas ora bisa tuwuh kanthi normal.

Pseudobombax ellipticum

Pseudobombax ellipticum minangka wit sing tuwuh alon

Gambar - Tanduran Flickr / I resep!

Wit iki minangka wit godhong sing diarani coquito, sing tekan ndhuwur antara 15 lan 30 meter. Batang bisa kenthel nganti diameter 1,5 meter, lan ngembangake makutha cabang sing amba lan sethithik yen dibandhingake karo spesies wit liyane, kayata, kaya sing wis dideleng sadurunge. Kembang kasebut putih utawa jambon lan mekar nalika musim semi-musim panas. Iki minangka tanduran sing nampani nyiram biasa, lan malah bisa tahan frosts kadang -2ºC.

Pohon eksotik iki sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.