Eucalyptus, wit sing tuwuh 1 meter saben taun

Wit kayu putih asale saka Oceania

Gambar - Flickr / Harry Rose

Yen sampeyan nggoleki wit sing tuwuh kanthi cepet, disaranake kayu putih, tanduran evergreen dekorasi sing apik banget, amarga sampeyan bisa duwe sudhut warna kanthi kurang saka sing sampeyan bayangake.

Nganti saiki, minangka salah sawijining tanduran sing butuh wektu luwih suwe kanggo nggayuh dhuwur, amarga yen kondhisi kasebut mung mung setaun, bisa tuwuh dhuwur 1 meter sing nggumunake. Nanging, luwih disaranake supaya ngerti kanthi becik.

Asal-Usul lan karakteristik kayu putih

Eucalyptus minangka wit sing tuwuh cepet

Jenis kelamin Eucalyptus Dumadi saka udakara 700 spesies, umume umume ing Australia. Biasane tuwuh nganti dhuwure 60 meter (arang 150 meter), kanthi batang lempeng, ing sawetara kasus, hiasan banget, kayata kayu putih pelangi. Godhong diwasa wis dawa memanjang, ijo tuwa lan gumantung saka spesies kasebut, bisa menehi iyub-iyub sing nyenengake.

Yaiku tanduran sing dheweke butuh akeh ruang kanggo tuwuh tanpa nyebabake masalah, amarga oyot kasebut invasi banget. Kajaba iku, kebutuhan banyu cukup dhuwur; Ora kaget, umume umume tuwuh ing cedhak kursus banyu (seger) utawa ing wilayah sing udan kanthi frekuensi. Amarga iku, ora kena ditandur ing kebon cilik, utawa ing papan sing ora udan udan.

Apa gunane diwenehi?

Wit kayu putih duwe macem-macem kagunaan:

Ornamental

Ana akeh spesies kanthi nilai hias sing dhuwur. Aku wis nyebutake eucalyptus pelangi, nanging ana liyane, kayata Eucalyptus gunnii sing duwe godhong ijo kebiruan; utawa ing Eucalyptus cinerea sing ngembang godhong bunder kanthi warna glaucous.

Tuwuh minangka spesimen tunggal utawa larik kaya pager sing dhuwur, katon apik banget yen medane amba lan kahanan iklim cukup.

Medicinal

Minyak esensial godhong nduweni sifat decongestant lan uga mbantu ambegan luwih apik. Iki minangka bahan sing digunakake kanggo nggawe permen, pil, teh herbal, ... uga sirup.

Madera

Kayu digunakake kanggo nggawe kabeh jinis prabotan: meja, kursi, sofa, ...

Reboisasi

Tanduran kayu putih

Lan amarga umume spesies tahan tahan frosts nganti -3ºC, ing Spanyol, wis ana lan saiki dadi salah sawijining wit sing paling akeh digunakake kanggo reboisasi, sing ora disenengi para lingkungan. Ngopo

Wis dingerteni manawa luwih akeh macem-macem jinis tanduran sing ana ing alas, luwih akeh keanekaragaman hayati. Kanthi nandur eucalyptus, sampeyan bakal duwe alas yen ora ana nyawa. Kajaba iku, ana sawetara panelitian kaya sing ditindakake FAO sing mbukak manawa lemah sing menehi panganan wit-witan kasebut tetep miskin, tanpa gizi.

Mulane, Iki dudu wit sing disaranake duwe ing kebon kajaba wiyar, amarga oyot uga invasi banget lan bisa ngilangi pipa lan konstruksi liyane. Dadi, yen sampeyan duwe spesimen, penting sampeyan nandur kanthi jarak minimal 10 meter saka kabeh sing bisa rusak lan / utawa ora stabil (pipa, jubin, tembok).

Mung sampeyan bisa seneng duwe kayu putih ing kebon. Dadi, yen sampeyan salah siji sing paling begja sing bisa lan pengin duwe, mula kita bakal menehi katrangan babagan cara ngurus.

Keprigelan apa sing dibutuhake wit kayu putih?

Duwe eucalyptus bisa dadi ... utawa pengalaman sing elek. Nanging dadi sing pertama, disaranake sampeyan elinga babagan iki:

Lokasi

Wit mau minangka wit-witan, yen iklim isih entheng utawa anget sepanjang taun, Sampeyan kudu disimpen ing njaba, kanthi srengenge kebak. Elinga yen sampeyan duwe ing lemah, jarak minimal 10 meter.

Bumi

  • Taman: butuh lemah sing sugih bahan organik supaya bisa tuwuh.
  • Pot kembang: Iki dudu wit sing ana ing pot sajrone pirang-pirang taun, nanging nalika isih enom, bakal nggawe ayu utawa teras. Dadi, aja ragu-ragu ngisi kontainer kanthi substrat universal sing berkualitas (didol Kene).

Irigasi

Kembang kayu putih minangka hiasan

Irigasi iku kudu asring, apa maneh yen swasana garing lan panas banget. Umumé, iki bakal disiram rata-rata 3-4 kali seminggu sajrone musim paling anget taun, lan rata-rata 2 kali seminggu liyane.

Pelanggan

Kajaba banyu akeh, Butuh cukup 'panganan'. Ngelingi iki, wiwit wiwitan musim semi nganti pungkasan musim panas, kudu diwenehake humus cacing (kanggo didol Kene), pupuk kewan guano, hérbivora, utawa jinis pupuk organik liyane asring, paling ora saben 10 nganti 15 dina.

Yen wis ana ing pot, gunakake pupuk cair ing pandhuan sing kasebut ing wadhah.

Multiplikasi

Kayu kayu putih Multiply karo wiji ing spring. Kanggo iki, dheweke kudu disebar, umpamane, ing nampan bibit alas sing diisi substrat universal, banjur dilebokake ing njaba, kanthi semi-shade.

Supaya substrat lembab, dheweke bakal germin ing musim iki.

Rustitasitas

Gumantung saka spesies kasebut. El eucalyptus occidentalis lan Eucalyptus cinerea contone, nolak nganti -7ºC, nanging Eucalyptus deglupta ora tahan adhem.

Godhong eucalyptus minangka ijo

Muga-muga bisa migunani kanggo sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gladys ngandika

    Pohon Eucalyptus sepira gedhene?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gladys.
      Gumantung saka spesies kasebut, nanging kanthi gampang ngluwihi 20 meter.
      A Salam.

  2.   JAIME ngandika

    Ing Spanyol kayata ing negara liya sing ditandur kayu putih (kajaba Australia, ing endi alam) ora digunakake kanggo REFORESTASI, digunakake kanggo BUDAYA, yaiku konsep sing ngelawan, kayu putih digunakake kanggo nutupi panjaluk kertas lan selulosa. lan kasebut minangka panen kaya kentang utawa potong gabah.
    Eucalyptus minangka spesies sing wis akeh setan lan ora dianggep kaya sejatine, tanduran, dudu alas, kanthi keanekaragaman hayati lan konsumsi sumber daya panen.