Apa ana telapak tangan banyu?

Spesimen saka katarakaktama Chamaedorea

Katarakarakama Chamaedorea

Kita wis biasa ndeleng wit kurma ing kebon, dalan lan taman, nanging Apa sampeyan ngerti manawa ana spesies sing urip cedhak utawa cedhak karo kali, rawa utawa uga ing pesisir? Iki minangka telapak tangan banyu, sawetara sing paling apik ing saindenging jagad wit palem.

Godhonge, godhonge lan kembang biasane dadi tanduran iki, nanging strategi kaslametané ndadekake unik. Ayo padha kenal.

Areca rheophytica

Spesimen rheophytica areca

Gambar - Picssr.com

Iki minangka spesies sing asale ing Asia, ing endi tuwuh ing pinggir kali lan kali. Iki minangka tanduran sing asor (2-3 meter), sing godhong pinnate dawane nganti 60 sentimeter.

Katarakarakama Chamaedorea

Godhong katarakaktama Chamaedorea

Iki minangka spesies endemik ing Meksiko, ing endi tuwuh ing dawa lan banyu terjun ing iring Atlantik, ing dhuwure 300-1000 meter. Iki minangka tanduran sing dhuwuré nganti 2 meter lan ambane 2,5m, bercabang saka pangkalan. Godhongé dicet lan ukuran udakara 1m.

Pinanga rivularis

Iki minangka spesies endemik ing alas alas Kalimantan, ing endi tuwuh ing lepen banyu tawa. Tuwuh ing dhuwur 1,5 meter mbentuk klompok kandhel. Godhonge pinnate lan dibagi banget.

Raphia taedigera

Raphia taedigera

Gambar - HTBG.com

Iki kalebu spesies asli saka Nikaragua menyang Kolombia, lan ing sawetara wilayah Brasil (wilayah sisih lor). Wutah iki tuwuh ing alas lan rawa rawa, ing ketinggian antarane 0 lan 100 meter. Tekan dhuwur nganti 12 meter, kanthi batang antarané 25 nganti 60cm dhiameter kanthi makutha godhong nganti 5 meter.

Ravenea musikalis

Ravenea musikalis

Gambar - Pacsoa.org.au

Iki kalebu spesies endemik ing sisih kidul Madagaskar sing tuwuh ing lepen banyu tawa. Dawane bisa nganti 8 meter, kanthi corak soliter kanthi diameter 30-40cm dinobat nganti 16 godhong pinnate dawane nganti 1,8 meter.

Sing endi sing paling disenengi sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.