Pohon palem tropis sing langka lan ayu

Pohon palem tropis arang banget

Apa nduwèni wit kurma sing disenengi banget? Sejatine aku ora ngerti. Mbok darbeke, kaluhurane. Iku tetuwuhan sing kaya-kaya pengin ndemek langit karo godhonge, mbantu awake dhewe, ing mayoritas kasus, kanthi batang siji sing dudu batang sejati amarga ora duwe kambium kaya wit-witan, apa sing dingerteni. minangka stipe Sawetara duwe batang lan / utawa godhong abang, liyane, sanajan ijo, ayu banget nganti angel dilalekake, kayata palem kraton Kuba sing eksotis utawa palem Pulau Canary sing ditresnani.

Yen kita pengin duwe taman tropis, utawa dekorasi omah karo sawetara spesies palem tropis langka lan ayu, iku penting kanggo ngerti pisanan. Lan ana luwih saka 3000 spesies, lan sebagéyan gedhé mau tuwuh ing alas cedhak khatulistiwa. Kene kita nuduhake sampeyan sepuluh sing paling gampang kanggo njaluk.

Areca (Lutescens dypsis)

Areca minangka palem tropis

Gambar - Wikimedia / Alejandro Bayer Tamayo

Tanduran sing dikenal kanthi jeneng areca Iki minangka palem multi-stem sing asli saka Madagaskar. Dhuwure nganti dhuwur 3-4 meter, lan saben batang luwih kenthel udakara 20 sentimeter.. Godhongé pinnate, ijo lan rada melengkung, utamané nalika diwasa. Iki minangka palem tropis sing paling umum disimpen ing kebon sing iklim anget, uga ing omah.

Tingkat pertumbuhane cepet nalika cuaca apik, nanging yen ora, rada sedheng / alon. Aku duwe telu: siji ing omah sing tuwuh sanajan ing mangsa, lan loro ing taman sing ngaso nganti musim semi teka. Nalika sing pisanan tuwuh kanthi kecepatan 15-20 sentimeter / taun, sing liyane tuwuh ing 5-10 sentimeter / taun. Sing apik iku padha nolak kadhemen, nanging ora Frost.

harangue (Inggris harangue)

Herring minangka palem multi-stemmed

Arenga minangka palem multi-batang asli ing Jepang kidul lan Taiwan, sing dhuwuré nganti 5 mèter kanthi jembaré padha. Nduweni godhong pinnate nganti dawane 3 meter, rada mlengkung, ijo peteng ing sisih ndhuwur lan keperakan ing sisih ngisor. Kembang kasebut mung sepisan sajrone urip, sawise ngasilake wiji akeh lan banjur mati.

Nanging supaya bisa kelakon akeh taun kudu liwati sadurunge. Lan harangue minangka tanduran sing tuwuh alon-alon; Nyatane, sajrone taun pisanan urip biasane ora luwih saka 3 godhong saben musim. Gampil anggènipun ngrumat, anggènipun dipun lêrêsakên ing rêdi, manawi dipun lêrêsakên ing patamanan, utawi ing kamar ingkang sumêrêp cahyanipun. Nolak nganti -4ºC.

Beccariophoenix alfredii

Beccariophoenix alfredii minangka palem

Gambar - Wikimedia / Zeeth14

La Beccariophoenix alfredii iku spesies asli Madagaskar sing meh padha karo klapa klapa; ing kasunyatan, dheweke ana hubungane karo dheweke. Nanging sanadyan, tolerates kadhemen lan malah bisa tahan frosts sok-sok nganti -2ºC, mulane aku mikir kudu ditanam luwih akeh ing papan-papan sing musim dingin ora banget.

Dhuwuré 15 meter, lan ngembangake siji stipe utawa pseudotrunk nganti 30 sentimeter. Nduweni makutha saka godhong pinnate, ijo, dawane 2-3 meter. Iki minangka permata sing urip ing srengenge lengkap, lan bisa nahan wektu garing sing cendhak yen wis nandur ing lemah luwih saka setahun.

Chamaedorea radicalis

Chamaedorea radicalis minangka tanduran ijo

Gambar - Wikimedia / Danerikk

La Chamaedorea radicalis iku sederek cedhak saka Chamaedorea elegan. Ora mung padha nuduhake gen, nanging kaya dheweke, dheweke asli saka Meksiko, lan ngembangake batang utawa pseudo-trunk sing tipis banget, kira-kira 3 sentimeter. Ya, iku rada dhuwur: dhuwure 3-4 meter, nalika C. elegans tetep ing 2-3 meter. Godhongé pinnate, ijo, lan tuwuh munggah, rada melengkung.

Iku gampang banget kanggo ngurus: sampeyan mung kudu nyelehake ing iyub-iyub, utawa ing kamar kanthi cahya yen luwih seneng duwe ing omah, lan banyu saka wektu kanggo wektu. Nolak frost nganti -4ºC.

palem Fiji (Prichardia pacifica)

Fiji Palm minangka tanduran tropis lan langka

Gambar - Wikimedia / Kumar83

Palem Fiji minangka tanduran asli Tonga, sanajan uga tuwuh ing Fiji. Tekan dhuwuré 15 meter, lan berkembang stipe tipis kang kekandelan paling 15-20 centimeters. Mahkota kasebut kasusun saka godhong sing bentuke kipas, ijo glaucous, lan diametere nganti 1 meter.

Iki minangka wit palem tropis sing langka, sing seneng karo iklim tropis sing lembab lan srengenge. Sampeyan uga bisa duwe ing pot, sanajan disaranake nandur ing lemah yen ora ana frosts ing wilayah kasebut.

Palm Natal (Adonidia merrillii)

Adonidia merrillii minangka palem tropis sing langka lan éndah

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Palem Natal utawa wit palem asli Filipina. Ngembangake batang stipe utawa palsu mung 15 sentimeter kanthi dhuwur 10 meter., dimahkotai dening godhong pinnate sing tuwuh arched, fitur sing menehi katon penasaran. Dibudidayakake sacara wiyar ing negara-negara sing seneng iklim tropis sing lembab: minangka spesimen sing terisolasi, utawa ing kelompok utawa alignment. Ing wilayah sedheng bisa dadi apik, sanajan nuntut, houseplant, ora muspra, perlu cahya lan panas kanggo tuwuh apik.

Mesthine, kabeh kudu dikandhakake: kabeh wit palem tropis sing bisa dipikolehi kanthi gampang ing Spanyol, iki Iki minangka salah sawijining sing paling tahan kadhemen (5-10ºC), nanging ati-ati, ora frost.

sawit iwak (Caryota mitis)

La wit kurma fishtail, utawa fishtail palm kaya sing kadhangkala disebut, minangka tanduran multi-stemmed, yaiku, ngembangake sawetara stipes utawa batang palsu, asli saka Asia Tenggara. Dhuwure nganti 12 meter, lan ngasilake bipinnate sing leaflet utawa pinnae ijo peteng.

Iki minangka salah sawijining sawetara palem monokarpik, yaiku, mung mekar sepisan sajrone urip lan sawise ngasilake wiji bakal mati. Begjanipun, yen sampeyan duwe sawetara batang, mung sing wis kembang bakal garing. Kajaba iku, wutah bisa alon banget nalika ditanam ing papan sing sedheng. Nanging iki minangka kauntungan, amarga bisa disimpen ing pot nganti pirang-pirang taun. Apa maneh, Tahan nganti -1ºC sajrone frosts pas wektune.

palm kraton Kuba (Roystonea regal)

Regia Roystonea minangka wit kurma gedhe

Gambar - Flickr / Scott Zona

La wit kuba kraton Iku spesies monocaule (kanthi stipe siji utawa pseudo-trunk) asli Kuba, nanging uga ing Honduras, Hispaniola, Belize, Kapuloan Cayman, Florida lan Meksiko. Dhuwuré nganti 25 meter, kanthi diameter batang utawa pseudo-trunk 50 sentimeter.. Godhongé pinnate lan dawa banget, amarga bisa nganti 6 meter ing habitat alami.

Iku tanduran sing biasane dibudidayakake, minangka spesimen terisolasi, utawa ing alignments. Yen seneng cuaca sing anget lan ora ana es, tuwuh kanthi apik, nanging yen ora, mung ngasilake sawetara godhong saben taun lan meh ora tuwuh. Nanging, bisa tahan kadhemen lan malah frosts sing ringkih lan tepat wektu nganti -1.5ºC yen ana ing wilayah sing dilindhungi..

Pohon palem abang (Renda Cyrtostachys)

Renda Cyrtostachys minangka wit palem tropis

Gambar - Wikimedia / Moebiusuibeom-en

La wit kurma abang, utawa palem berbatang abang, iku spesies asli Sumatra sing ngembangaké sawetara batang abang sing tipis/batang palsu. Wis sawetara godhong, nanging sing duwe luwih saka cukup kanggo nggawe taman, teras utawa teras katon apik. Sampeyan uga bisa tuwuh ing jero ruangan, sanajan nuntut banget, amarga Perlu akeh cahya ora langsung, asor lingkungan sing dhuwur, lan panas, kanthi suhu antara 18 nganti 30ºC.

Dhuwuré 12 meter, nanging yen sampeyan duwe ing wadhah tetep cilik. Sanadyan mangkono, lan kaya sing dakkandhakake, cocog kanggo urip ing pot, anggere ditanam ing pot sing luwih gedhe saben 3 utawa 4 taun. Asal-usule tipis, lan kaya kabeh wit palem, ngembangake oyod adventitious, sing ora duwe kekuatan kanggo ngrusak apa-apa.

kelapa sawit (Elaeis guineensis)

Kelapa sawit iku tropis

Gambar - Flickr / barloventomagico

Kanggo akeh, ing kelapa sawit iku tanduran non grata. Alasan ora kurang: iku salah siji sing paling dibudidayakan ing tanah sing rusak, malah diarani minangka "emas ijo" anyar ing Asia. Ing ngendi sadurunge ana alas sing subur, saiki ana perkebunan Elaeis guineensis. Nanging saka sudut pandangku, iku salah banget kanggo ngrusak tanduran kanggo tumindak (ala) manungsa. Lan iku sing Iki minangka spesies sing apik banget, sing katon apik ing taman.

Iku asli saka Afrika tropis. Dhuwuré kira-kira 20 meter (ing habitat alamé tekan 40m), nanging batangé tetep tipis, kira-kira 30 sentimeter. Godhongé pinnate, ijo, lan dawane nganti 3 meter. Mesthine, ora bisa kekurangan cahya utawa panas: ora seneng kadhemen.

Ing antarane wit palem tropis sing langka lan apik iki, endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.