Wit-witan sing ngasilake kanthi potongan

Ana akeh wit-witan sing dikalikan karo potongan

Apa sampeyan ngerti manawa ana akeh wit sing reproduksi kanthi stek? Cara perkalian iki wis digunakake suwene, amarga ngidini duwe tanduran anyar kanthi ukuran sing larang regane bisa uga nol lan sauntara ora suwe. Yen kita mikir manawa wit rata-rata butuh udakara 2 taun nganti dhuwur 40 sentimeter, yaiku ukuran sing biasane diukur, lan pungkasane kita ngirit rong taun ngenteni.

Saiki bagean gedhe saka wit kebon sing didol diwiwiti minangka tetes. Dadi, Ayo delengen endi sing paling disaranake.

Wit sing reproduksi kanthi ngethok kayu

Motong kayu minangka salah sawijining, miturut jeneng, minangka cabang sing wis lignified. Biasane digunakake ing wit godhong, sanajan ana pangecualian. Contone:

Cherry (Prunus avium)

El ceri Yaiku wit woh wohan sing dawane 30 meter. Ing musim semi ngasilake akeh kembang, lan ora suwe sawise ana woh-wohan, ceri, sing rasane legi. Nanging nalika musim gugur godhonge dadi oranye, dadi spesies woh kanthi nilai hias sing dhuwur banget. Nolak frosts nganti -18ºC.

Ficus (Kabeh jinis Ficus)

ing Ficus Wit kasebut ijo lan ijo godhong-godhongan, gumantung karo spesies, sing cenderung tuwuh cepet lan dhuwure 10 meter. Kabeh ngasilake buah ara, sanajan ora kabeh cocog kanggo dipangan manungsa. Sing paling tahan adhem yaiku Ficus carica, dikenal minangka wit anjir, sing asrep lan ndhukung nganti -7ºC (sisane luwih sensitif marang suhu sithik).

Zaitun (Olea europaea)

El wit zaitun minangka salah sawijining wit evergreen sing tikel kaping pirang-pirang. Tuwuhe udakara 15 meter, lan godhong lanceolate kanthi warna ijo abu-abu tuwa ing sisih ndhuwur, lan pucuk ing sisih ngisor. Nalika musim panas ngasilake woh-wohan sing bisa dipangan, yaiku zaitun, saka endi dijupuk minyak zaitun.. Ndhukung nganti -12ºC.

Elms (Ulmus lan Zelkova)

Kabeh wit sing dikenal minangka elms, kalorone kalebu genus Ulmus, sing "bener" kaya ing Zelkova, sing dikenal kanthi elm Cina amarga papan asale, dikalikan karo potongan kayu. Godhonge godhong, lan dhuwure yen wis diwasa 20-30 meter. Kabeh padha nolak frosts moderat kanthi apik, nganti -20ºC.

Saos (Kabeh jinis Salix)

ing saos, kaya willow sing nangisSalix babylonica) Wit-witan iku biasane umume, nanging ana semi-ijo, tuwuh akeh, sing umure udakara 10-15 meter. Sawetara duwe mahkota "nangis", kanthi cabang sing digantung. Biasane wit-witan sing umure ora sithik, nanging 50-60 taun bisa urip kanthi endah banget bisa menehi taman. Dheweke tahan nganti 18ºC.

Wit-witan sing dikalikan kanthi ngethok semi-kayu

Motong semi-kayu yaiku sing dijupuk saka cabang sing umur setaun, nanging sing wis wiwit lignify. Iki asale saka wit-witan sing umume ijo, sing duwe minat hias lan / utawa woh. Contone:

Holly (Akuifolium lentur)

El holly Wit ijo iku tuwuh ing antarane 6 nganti 15 meter kanthi laju sing alon. Nduweni bantalan piramida, godhong kulit, lan woh-wohan abang -drupes - sing mateng ing mangsa salju.. Nolak tanpa masalah, frosts nganti -18ºC.

Jeruk (Kabeh Citrus)

Jeruk, jeruk nipis, mandarin, ... Yen sampeyan duwe jeruk, sampeyan bisa multiply kanthi potongan semi-kayu. Wit iki wit-witan sing cukup cilik, dhuwure jarang ngluwihi 7 meter, lan iku nalika musim panas, ngasilake woh bunder sing pulp dipérang dadi segmen, sing bisa dienggo. Mesthine, dheweke sensitif marang frost. Dheweke bakal tahan wong sing ringkih (nganti -2ºC) tanpa masalah yen pas wektune, nanging yen mudhun ing ngisor -4ºC, sampeyan kudu nglindhungi.

Laurel (Laurus nobilis)

Laurel minangka wit ijo sing dhuwure bisa nganti 15 meter. Godhonge arum, mula bisa digunakake kanggo ngicipi masakan sing beda-beda. Nolak kahanan garing banget, uga; nyatane, yen ing lemah lan wis ana luwih saka setaun, bakal bisa urip yen udan mung sawetara kali ing taun. Kajaba iku, tahan nganti -12ºC, nanging ya sensitif marang serangan mealybug.

Lilac (Syringa vulgaris)

La lila Yaiku wit godhong sing dhuwuré antara 3 lan 7 meter. Iki ngasilake kembang ing musim semi, lilac utawa putih gumantung saka macem-macem, lan wangi. Amarga alasan iki, ditandur kanthi wiyar ing kebon lan ing teras, amarga uga ndhukung frosts, nganti -15ºC.

Magnolia (Kabeh jinis Magnolia)

Magnolias minangka wit sing umume gugur, kajaba Simbah Magnolia kang ijo ijo. Tansaya alon banget, nanging bisa nambah kanthi potongan semi-kayu. Musim semi yaiku nalika ngasilake kembang aromatik sing larang. Dheweke tahan kanthi adhem: M. grandiflora tahan nganti -12ºC, lan varietas deciduous nganti -18ºC.

Apa sampeyan ngerti wit-witan liyane sing reproduksi kanthi stek?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.