Apa bagean, ciri lan fungsi kembang?

Bagéyan kembang

Ing artikel iki, kita bakal menehi refresh kabeh sing kudu dingerteni babagan kembang kasebut minangka bagean penting saka tanduran, fungsine, karakteristik, lsp., mula aja nganti lali karo artikel sing menarik iki.

Kembang kasebut yaiku sistem reproduksi tanduran sing fungsine ngasilake wiji sing njamin generasi tetanduran anyar lan lumantar kesinambungan spesies lan panyebarane diwenehake.

Apa bagean kembang?

kelopak minangka bagean saka kembang

Iki kalebu papat organ, loro sing penting yaiku androecium lan gynoecium lan loro aksesoris yaiku calyx lan corolla.

Sing umum yaiku ndeleng kepiye kembang kasebut ditahan ing peduncle kembang sing ngembang dadi wadhah ing endi 4 organ kembang sing nembe kasebut kasebut dilebokake. Ing kembang bisa diwenehi siji utawa bebarengan karo wong liya arupa buket.

Barang cemara

Kasedhiya saka sepal sing umume ijo, gumantung karo kembang kasebut disusun kanthi kapisah utawa dipasang ing siji liyaneKajaba iku, wujude bisa uga padha utawa biasa, beda utawa ora teratur.

Corolla

Utawa kelopak, disusun ngubengi kembang minangka perlindungan Iki biasane warna-warni nanging bisa uga ijo, kabeh bakal gumantung karo tanduran. Kelopak ditampilake kanthi macem-macem cara, dipisahake kanthi apik, terpaku, kanthi ukuran sing beda-beda, kanthi macem-macem bentuk lan duwe fungsi sing penting banget yaiku emanate aroma karakteristik saben tanduran kanggo narik serangga lan ningkatake proses polinasi.

Androecium

Iki minangka stamens stamens sing duwe kembang, banjur dadi organ reproduksi lanang saka tanduran. Bagéyan kasebut yaiku filamen lan anther, sing terakhir kasusun saka rong kantung serbuk sari ing endi butiran serbuk sari dibentuk.

Ginekium

gynoecium minangka bagean saka kembang

Iki minangka bagean tengah kembang lan minangka organ wanita, digawe saka pirang-pirang godhong sing diarani carpels, ovary sing dilebokake ing wadhah lan ngemot ovule, gaya bentuke silinder lan ngemot jaringan spons lan stigma sing dadi tanggung jawabe ngasilake cairan gula sing menehi nutrisi serbuk sari.

Kita bisa nyimpulake manawa unsur seksual tanduran yaiku:

Ovule

Iki digawe ing interior kanthi nucela lan peduncle sing gabung karo plasenta, dadi unsur seksual wanita.

Serbuk sari

Unsur seksual pria, iku bubuk sing apik banget kui ing kantung serbuk sari sing warnane bisa beda-beda saka warna kuning karo warna liyane.

Proses polinasi

Iki minangka proses langsung utawa ora langsung ing endi transfer polen saka anter menyang stigma. Ditulis manawa langsung nalika proses polinasi ana kembang sing padha, supaya bisa kedadeyan hermaphrodite.

Ora langsung nalika serbuk sari kembang tekan stigma spesies liya sing padha, iki amarga intervensi agen eksternal lan minangka tanduran sing asring kedadeyan.

Agen eksternal kasebut yaiku:

Angin

Digawa saka tanduran menyang tanduran liya amarga entheng, proses iki diarani anemofilia.

Serangga

serangga nyerbu kembang

khusus kupu lan tawon sing kasengsem karo aroma sing diturunake kembang-kembang tartamtu, mula ditrapake kanggo njupuk nektar lan awak lan sikile diresiki karo biji polen sing digawa lan disimpen ing wong liya. Iki diarani entomofilia.

Manuk-manuk

Dheweke tumindak kaya serangga, nggawa serbuk sari saka kembang siji menyang kembang liyane. Diarani Ornithophilia.

Banyu

Kembang sing ngambang ing banyu nalika tabrakan ngirim polen. Disebut Hidrofilisitas.

Wonge

Iki digawe kanthi artifisial kanggo panelitian tetanduran utawa ngasilake tanduran sing dikendhaleni, macem-macem tanduran anyar utawa kanggo njamin reproduksi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   lila ngandika

    hobi sing paling gedhe yaiku kembang sing paling apik yaiku kembang aster lan fungsi tanduran yaiku reproduksi seksual