Apa landasan paling apik kanggo anggrek?

bletilla striata

Apa sampeyan pengin duwe anggrek ing omah nanging ora ngerti lemah utawa jinis substrat apa sing bakal dijaga? Kanggo mangsuli pitakon iki, luwih penting sampeyan kudu ngerti yen sampeyan pengin duwe terrestrial, yaiku sing tuwuh ing level lemah, yen semi-terrestrial, yaiku sing tuwuh ing tumpukan godhong sing wis bosok, utawa yen epifit, tegese bakal tuwuh mung ing cabang wit.

Sanajan kalorone saka kulawarga botani sing padha (Orchidaceae), masing-masing duwe pilihan sing luwih gedhe. Dadi Apa landasan paling apik kanggo anggrek?

Apa substrat kasebut?

Substrat kanggo anggrek kudu duwe saluran sing apik

Substrat asring dibingungake karo gambut, nanging kasunyatane ana macem-macem jinis landasan, ing antarane yaiku gambut. Nyatane, nalika tuwuh ing anggrek ing pot, sing paling akeh digunakake yaiku jinis lemah sing bisa ngombe banyu kanthi cepet lan cepet, lan gambut ora kalebu salah sawijine. Umumé, bisa diarani substrat minangka media ing endi tanduran tuwuh lan ngrembaka, utamane oyot.

Nanging, Apa kanggo tanduran favorit kita? Sejatine, kanggo ROOT. Umume tanduran ngembangake sistem oyot sing fungsine utamane kanggo dipasang ing permukaan (lemah, cabang wit, lsp). Nanging saliyane, dheweke nyedhot kelembapan lan nutrisi sing larut ing njero. Lan yen sampeyan kurang ngerteni, oyod anggrek epifit, kayata Phalaenopsis, nyumbang kanggo fotosintesis.

Kanthi eling, substrat iku penting banget kanggo tanduran.

Kepiye substrat kanggo anggrek?

Ora preduli saka jinis anggrek sing sampeyan duwe, landasan kasebut kudu duwe ciri kasebut:

  • Nahan kelembapan: penting yen nyedhot banyu lan tetep lembab kanggo sawetara wektu, sing bakal luwih suwe saya suwe saya gedhe pari-pariane.
  • Saluran banyu kanthi cepet: yaiku bisa nyaring banyu sing kari. Supaya iki bisa migunani banget, panci penting kudu bolongan ing dhasar supaya cairan bisa metu sawise disiram.
  • Kudu anyar: utawa kanthi tembung liya, mesthine durung digunakake ing tanduran liya; yen ora, ana risiko nyebar virus, jamur lan bakteri, sing bakal ngrusak anggrek.

Sing endi sing dipilih miturut jinis anggrek?

Kesalahan nyelehake substrat sing padha karo kabeh anggrek, amarga kabeh ora tuwuh ing papan sing padha. Gumantung saka apa sing tuwuh ing lemah, ing bolongan utawa ing cabang wit, luwih becik sijine siji jinis lemah utawa liyane:

Substrat kanggo anggrek terrestrial

Cymbidium minangka anggrek terrestrial

Anggrek terrestrial, kayata genus Bletilla, Cymbidium utawa Calanthe, dheweke kudu duwe oyot ing jero lemah supaya bisa tuwuh lan berkembang kanthi bener, mula prekara sistem oyot sampeyan dilindhungi saka sinar srengenge. Kajaba iku, lemah kudu bisa tetep lembab, nanging ora kake banyu.

Yen dipikirake, disaranake banget campuran serat wit klapa sing padha karo kulit pinus.

Substrat kanggo anggrek semi-terrestrial

Paphiopedilum minangka anggrek terrestrial

Gambar - Wikimedia / BotBln

Anggrek iki, kayata Vanda, Selenipedium utawa Paphiopedilum, uga kudu dijaga oyot, lan lembab, nanging ora puddled. Banjur kita bakal nyelehake substrat sing njaga kelembapan.

Campuran sing apik yaiku Kulit pinus 50% + serat klapa 50%.

Substrat kanggo anggrek epifit

phalaenopsis

Anggrèk epifit, kayata Phalaenopsis, nalika tuwuh ing pangé wit-witan mesthi katon oyoté, mula pot ing pot sing diduwèni digawe saka plastik transparan. Opo maneh, penting banget yen landasan kasebut keropos banget supaya got banyu cepet lan total.

Dadi, kita mung bisa nyelehake kulit pinus ing kayu kasebut. Kanthi cara iki, sistem oyot bakal aerated kanthi sampurna.

Milih landasan sing apik kanggo anggrek penting kanggo pangembangan sing pas. Muga-muga luwih gampang kanggo sampeyan ngurus tanduran kanthi tips iki 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Natalie Caballero ngandika

    Halo, aku seneng banget karo sing sampeyan sebutkan, aku duwe rong anggrek ing omah yaiku kuping gajah lan jinis catleya, sing pungkasan kita ngerti manawa ana cacing ing oyot, dheweke ngresiki nanging ora ngerti apa sing bakal ditrapake nambah iku.
    Kajaba iku, aku pengin sampeyan mbantu aku ngandhani carane aku bisa ngrawat wong-wong mau kanthi luwih apik, ing omahku ana kebon gedhe lan kita selehake ing pot cedhak tanaman liyane. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Nataly.
      Kanggo cacing ROOT, dianjurake banget nggunakake Chlorpyrifos ing irigasi.
      Anggrek kudu direksa srengenge langsung. Kajaba iku, penting yen disiram banyu udan utawa banyu jeruk nipis kaping loro utawa kaping telu seminggu. Sajrone musim semi lan musim panas, bisa mbayar pupuk anggrek sing bakal sampeyan adol ing nursery.
      A Salam.

  2.   lesli ngandika

    Aku nggawa salah sawijining Joaquin saka Singapura, cilik banget, aku duwe kayu pinus nanging ora dibuwang, ganti lemah lan ora dibuwang, ing endi aku kudu nyelehake, salam lan matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Llesli.
      Maksude phalaenopsis? Yen mangkono, kudu ing pot plastik bening kanthi kulit kayu pinus.
      A Salam.

      1.    Reyes ngandika

        Aku duwe phalaenopsis, sing anyar wis lair lan oyot metu saka pot nalika dak transplantasi

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Reyes.
          Ing artikel saka transplan anggrek kita nyritakake babagan carane ditindakake kanthi langkah demi langkah.
          Yen sampeyan duwe pitakon, hubungi kita 🙂
          Greetings.

  3.   Beatriz ngandika

    Aku duwe calateya lan aku ora ngerti karo substrat apa sing dakkarepake saya parah

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Beatriz.
      Cattleya tuwuh paling apik ing kulit pinus anggrek, sing didol ing nursery.
      A Salam.