Apa lemah paling apik kanggo kaktus lan succulents?

Sukulen butuh lemah sing entheng

Sukulen yaiku sing manggon ing wilayah sing lemah banget lan kapasitas nyerep banyu sing apik. Mula, nalika kita ngolah, kita kudu milih jinis lahan sing bakal diwenehake, amarga yen oyod kasebut ora bakal bisa duwe pangembangan sing tepat lan mulane, tanduran ora bakal katon ayu. Mangkene uga karo kaktus; nyatane, dheweke kalebu jinis succulent.

Sukulen asring dianggep mung succulents, nanging sejatine ora. Kajaba iku, kita bisa ujar manawa Succulents minangka jinis, lan kaktus lan crass minangka sub jinis utawa varietas. Nanging saliyane iku, padha duwe kebutuhan vital sing padha banget. Lan salah sijine yaiku tuwuh ing medium sing luwih milih aerasi oyot. Dadi, Sabanjure, kita bakal nerangake sampeyan papan sing paling apik kanggo kaktus lan tanduran sing subur liyane.

Pentinge milih lemah sing apik kanggo succulents

Cacti minangka tanduran sing tuwuh ing lemah cahya

Kesel karo succulents sampeyan seda? Dadi, aku takon pitakon liyane: apa tanah sing sampeyan wenehake? Lan iku asring ditandur ing landasan universal, utawa sing padha, ing lemah serbaguna sing cocog kanggo geranium uga kanggo salad. Nanging dipercaya, kanggo kaktus lan succulents iku agawe.

Gambut ireng, lempung (yen ditandur ing lemah) lan ora ana substrat sing seneng filtrasi banyu, kayata perlite utawa arlite, nalika disiram dadi lemah sing kompak sing uga tetep lembab luwih dawa tinimbang sing dikarepake. Nanging, pungkasane oyot dadi kurang saka oksigen, amarga luwih akeh banyu sing dipasang, udhara kurang bisa medhot ing antarane pori-pori landasan kasebut. Yaiku, succulents sampeyan bakal mati amarga sedhot.

Nanging, penting banget milih substrat sing apik kanggo kaktus lan succulents, uga kanggo nggawe manawa lemah ing kebon kita cukup yen kita bakal tuwuh, amarga kaslametane gumantung banget. .

Kepiye cara nggawe substrat kanggo kaktus lan succulents liyane?

Yen pengin tanduran tuwuh sehat, ana prekara sing kudu dielingi: campuran. Gambut ireng bisa uga apik, nanging ora bisa digunakake dhewe. Kajaba iku, yen sampeyan urip ing iklim sing asor banget, kayata ing sawijining pulau utawa cedhak pesisir, luwih becik sampeyan ora ana utawa mung sethithik banget, amarga asor luwih akeh, luwih akeh risiko bosok oyot yen sampeyan sijine gambut.

Mula, kita bakal menehi rekomendasi campuran ing ngisor iki. Ora ateges sampeyan kudu nyampur kabeh bahan, nanging sampeyan nyoba sing paling disenengi:

  • Campuran standar: gambut ireng nganggo perlite (didol Kene) ing bagean sing padha.
  • Cocog kanggo iklim kanthi asor lingkungan sing dhuwur: 70% pumice (didol Kene) + 30% gambut, utawa malah apung dhewe.
  • Tanah sing disiapake kanggo kaktus lan succulents liyane: iki sing adol siyap dienggo (kaya yaiku), nanging sampeyan kudu ngati-ati amarga ora kabeh padha-padha bener. Waca komposisi lan priksa manawa ana salah sawijining substrat: perlite, pumice, arlite utawa lempung sing ditambahi (didol Kene).

Kanggo luwih ningkatake saluran banyu, luwih becik dilebokake lapisan kaping pisanan arlite utawa lempung vulkanik, udakara 2-3 sentimeter, banjur rampung isi campuran substrat sing wis dipilih.

Campuran kasebut Dheweke bakal nglayani sampeyan kanggo tuwuh ing pot lan ing lemah. Ing kasus sing terakhir, sampeyan kudu nggawe bolongan paling sethithik 50 x 50 sentimeter, lan nutupi sisihane (kajaba dhasar) nganggo bolong utawa anti-rhizome supaya ora dicampur karo lemah kebon.

Cegah kaktus lan succulents saka sekarat kanthi menehi banyu sing apik

Haworthias minangka succulents sing pengin banyu sithik

Lan iku ora kabeh ana gandhengane karo landasan. Sanajan sampeyan wis menehi lemah paling apik kanggo kaktus lan succulents liyane ing pasar, yen irigasi ora dikontrol ing pungkasane ora bakal ngasilake apa-apa. Mula, sepira kerepe sampeyan kudu nyiram tanduran iki?

Supaya ora ana masalah, sing ditindakake yaiku supaya landasan garing ing antarane banyu lan banyu liyane. Kajaba iku, yen ana prekara sing bisa kita lakoni supaya ora kleleb ing oyod, yaiku: ora nyelehake piring ing sangisore panci. Utawa paling ora, elinga yen mbusak banyu sing berlebihan sawise irigasi.

Penting banget, yen banyu sing durung diserep dijaga saka tanduran sing subur, paling ora sawetara amarga sampeyan mesthi duwe pilihan kanggo nyimpen ing botol lan digunakake kanggo ngombe.

Artikel sing gegandhengan:
Cara ngombe succulents

Aja lali pupuk kaktus lan succulents

Apa sampeyan seneng succulents lan kaktus kembang? Dheweke ayu! Nanging yen sampeyan pengin ngasilake, sampeyan kudu nyelehake lemah sing cocog, disiram saka wektu lan banjur uga pupuk. Sing terakhir rampung ing musim semi lan musim panas, contone karo pupuk kanggo kaktus (didol Kene), utawa kanthi nitrofoska biru.

Pandhuan panggunaan kudu ditindakake, amarga kanthi cara iki kita bakal nyegah tanduran supaya ora rusak amarga overdosis. Kita mung bisa nikmati kaktus lan succulents, kayata tanduran watu utawa Lithops, kanthi kahanan kesehatan sing apik.

Muga-muga saiki succulents bakal tuwuh dadi apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.