Apa wit-witan sing nggawe rereget sithik?

Ana wit-witan sing ora nggawe lemah kanggo kebon

Gambar - Wikimedia / Floyd Wilde saka Cambridge, Selandia Baru

Nalika miwiti perusahaan dekorasi sing janjinake dadi kebon sing apik, luwih becik kita milih spesies sing dikarepake. Kita ora mung kudu mikir babagan perawatan sing dibutuhake, nanging uga babagan polahe godhonge Utawa, kanthi tembung liya, yen dheweke tiba utawa ora lan, yen dheweke kedadeyan, asring banget.

Dadi, ana wit sing kudu diselehake adoh saka papan tartamtu, kayata kolam kayata, amarga yen ora, kita kudu ngresiki asring banget. Kanthi ngelingi iki, aku bakal ngandhani yaiku wit-witan sing nggawe rereget sithik.

Ora ana wit sing ora gawe reged

Kaping pisanan, dakkandhani: kabeh tanduran reged. Ora preduli yen ana godhong ijo utawa godhong, kabeh bakal tiba nalika tuwuh anyar. Kasunyatane, bedane mung yaiku tanduran ijo sing ngeculake perangan godhonge ing taun iki, lan tanduran sing wis kadaluwarsa tiba ing musim salju utawa sadurunge musim kemarau yen tropis.

Subyek liyane sing ora mesthi dielingi yaiku kembang lan woh-wohan. Umume wit kembang ing musim semi lan woh nalika musim panas / musim gugur. Perlu dielingi yen sajrone wulan iki kelopak, serbuk sari, gagang sing dipasang ing cabang, woh-wohan, wiji bakal tiba ...; Cekake, kanggo nduwe kebon tanpa ana, kita kudu nyapu saben dina, utawa saben sawetara dina.

Dadi, Sing paling ora kekacoan?

Wis pirang-pirang taun nandur tanduran lan, ing ndhuwur kabeh, wit-witan, aku nggawe kesimpulan yen "paling resik" yaiku sing cocog karo ciri-ciri kasebut:

  • Dheweke duwe godhong sederhana, tanpa dipisahake, lan dawa luwih saka 2cm.
  • Woh-wohan kasebut 'garing', kanthi, sanajan dheweke mlaku, dheweke ora bakal nglacak.

Pilihan wit sing ora bakal reget

Yen jarene, wit sing paling dak rekomendasikan yaiku:

Deciduous

Wit godhong utawa godhong yaiku sing nyelehake kabeh godhong ing sawetara taun. Ing iklim sedheng, wektu iki musim gugur-musim salju, nanging ing iklim tropis garing sakdurunge sadurunge utawa ora suwe sawise wiwitan musim kemarau (utawa kurang udan).

Sawetara conto sing nggawe kekacoan yaiku:

Acer palmatum

Acer palmatum minangka wit sing asale saka Asia

Gambar - Wikimedia / Rüdiger Wölk

El Acer palmatumdikenal minangka maple jepang, yaiku wit utawa wit cilik - gumantung saka macem-macem lan / utawa budidaya asli saka Asia sing bisa tekan dhuwur nganti 15 meter ing alam bébas, nanging ing budidaya arang ngluwihi 5-6 meter; nyatane, ana kultivar kaya Putri Cilik sing dawane 2 meter wae. Kembange mekar nalika musim semi.

Iki minangka spesies sing apik banget, amarga ukuran, keanggunan, uga warna sing diduweni godhong sadurunge tiba ing musim gugur. Opo maneh nolak nganti -18ºC.

Hippocastanum Aesculus

Chestnut jaran minangka wit godhong

El Hippocastanum AesculusDikenal minangka kastanye jaran, minangka wit gedhe banget sing asale saka Pegunungan Pego (Yunani) lan Balkan. Tekan dhuwuré 30 meter, kanthi batang lempeng lan mahkota sing dibentuk godhong sawit gedhe diameteripun nganti 30 sentimeter. Mekar nalika musim semi.

Nyedhiyakake warna sing apik banget, sanajan butuh akeh papan kanggo tuwuh. Nolak nganti -18ºC.

Chorisia speciosa

Chorisia speciosa nggawe kekacoan

La Chorisia speciosa, sing dikenal minangka wit botol utawa wit anggrek, yaiku wit sing asale saka Brasil, Argentina, Paraguay, Peru lan Bolivia. Tekan dhuwur 12 nganti 15 meter, kanthi bagasi bentuk botol bersenjata duri kerucut. Godhonge kalebu senyawa palmati udakara 12 sentimeter. Kembange thukul ing musim semi, lan woh-wohan rampung ing mangsa panas.

Wutah cepet banget lan nolak wektu garing yen cendhak. Opo maneh nolak nganti -7ºC.

Morus alba 'Woh-wohan'

Morus alba Woh-wohan nggawe kekacoan

Gambar - Wikimedia / Loadmaster (David R. Tribble)

Iki minangka kultivar saka Morus alba, dikenal minangka mulberry putih tanpa woh. Tandurane antara 7 nganti 15 meter, lan makutha kasebut dibunderake kanthi godhong oval ijo sing dawane 4 nganti 6 sentimeter.

Amarga ora ngasilake woh, mula ora dadi uwuh ing dalan utawa kebon. Nolak nganti -18ºC.

Evergreen

Wit ijo utawa ijo yaiku wit sing tetep ijo. Nanging ati-ati, iki ora ateges godhong ora tiba, amarga tiba. Apa sing kedadeyan yaiku tinimbang nindakake setahun sepisan, dheweke ngeculake taun suwene nalika sing anyar metu.

Kanggo ngrumusake masalah liyane, ana sawetara spesies sing semi-deciduous. Sebagean ilang godhong makutha ing sawetara musim.

Brachychiton populneus

Populisi Brachychiton minangka wit ijo

Gambar - Flickr / John Tann

El Brachychiton populneus, utawa wit botol, kalebu spesies wit ijo sing umume saka Australia. Batange lempeng, meh padha karo tiang, dawane udakara 30-40 sentimeter lan dhuwure 10-15 meter.. Godhonge lanceolate, warnane ijo. Mekar nalika musim semi.

Nolak kahanan garing banget lan uga cepet tuwuh. Lan yen ora cukup, tahan frosts nganti -7ºC.

Laurus nobilis

Laurel minangka semak cemara

El Laurus nobilis, dikenal kanthi jeneng laurel, minangka wit ijo utawa wit cilik sing asale saka wilayah Mediterania. Tuwuhe antara 5 nganti 10 meter, lan duwe mahkota kandhel kanthi godhong lanceolate utawa oblong-lanceolate. Kembang thukul ing musim semi, lan ora suwe sawise woh-wohan katon.

Amarga asale, minangka tanduran sing paling disaranake kanggo kebon sing ora udan udan. Ndhukung kekeringan uga frosts nganti -7ºC.

Simbah Magnolia

Grandiflora Magnolia minangka wit gedhe

La Simbah Magnolia, diarani magnolia utawa magnolia umum, minangka wit ijo sing asale saka Amerika Serikat kidul-wétan. Dhuwuré 35 meter, lan godhonge ringkes, gedhe, dawa nganti 20 sentimeter dawane 12 sentimeter. Kembangé uga amba, nganti 30 sentimeter, lan thukul nalika musim semi.

Umume digunakake minangka tanduran hias ing iklim sedheng lan uga ing subtropika. Menehi iyub-iyub apik lan tahan tahan adhem uga frosts nganti -18ºC.

Quercus canariensis

Quercus canariensis minangka wit ijo sing cocog kanggo kebon

El Quercus canariensis, dikenal kanthi jeneng wit Oak Andalusia utawa quejigo Andalusian, minangka wit semi-deciduous sing asale saka wilayah Mediterania sisih kulon. Dhuwure nganti 30 meter, lan makutane jembar lan kandhel. Kembang mekar ing musim semi, lan woh-wohan diwasa ing musim gugur.

Nduweni bantalan sing elegan banget, lan menehi shade. Nolak frosts nganti -18ºC.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh pilihan sing bisa menehi kepuasan. Gumantung saka pilihan sampeyan, uga cuaca, tandur sing paling disenengi kanggo duwe kebon sing apik 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.