Моника Санчез

Истражувач на растенијата и нивниот свет, моментално сум координатор на овој сакан блог, во кој соработувам од 2013 година. Јас сум градинарски техничар, и уште од дете сакам да сум опкружен со растенија, страст што ја имам наследено од мајка ми. Познавањето на нив, откривањето на нивните тајни, грижата за нив кога е потребно ... сето ова го поттикнува искуството кое никогаш не престанало да биде фасцинантно.