Најдобрите машини за сулфатирање на пазарот

Кога работиме редовно на нива или се грижиме за нашата градина, обично земаме предвид колку е важно да се грижиме за растенијата, за посевите и за земјата. За тоа, сулфатерите се една од најдобрите опции и тие не треба да недостасуваат меѓу нашите алатки за градината или за овоштарникот.

Но, што се сулфатерите? За што служат тие? Тие во основа се распрскувачи кои се користат за прскање на одредени производи врз земјоделските култури и растенијата. Општо, оваа техника на прскање се нарекува „сулфирана“. Неговата главна функција е да ги спречува или елиминира штетниците. Ако сакате да знаете кои се најдобрите сулфатери, како да ги користите и каде да ги купите, продолжете да читате.

? Топ 1. Најдобар сулфат?

Меѓу сите сулфатери, го истакнуваме овој модел Matabi Super Green за неговите добри оценки. Лентата е изработена од фиберглас и има регулатор на притисок. Покрај тоа, ремените на овој сулфатер се пополнети и прилагодливи. Друг аспект што треба да се има предвид е тоа ексцентричната комора има голем капацитет. Овој модел исто така има можност за прилагодување на широк спектар на резервни делови и додатоци.

Добрите

Меѓу предностите на овој модел се и оние не губи никаква течност при сулфатирање, како што може да биде случај на други машини. Исто така, треба да се напомене дека копјето е изработено од фиберглас и дека има регулатор на притисок, што ви овозможува да го прилагодите млазот. 

Contras

Според некои купувачи, овој ранец сулфатер донекаде е комплицирано да се постави на задната страна. Но, со трпеливост и вежбање, сè е постигнато.

Избор на машини за сулфатирање

Освен нашиот топ 1 за кој само што разговаравме, на пазарот има многу други машини за сулфатирање кои можат повеќе или помалку да се прилагодат на нашите потреби и можности. Belowе ги видиме подолу најдобрите шест сулфатери.

Распрскувач за притисок врз феморот

Не се пронајдени производи

Списокот го започнуваме со овој модел од брендот Фемор. Тоа е прскалка за притисок со капацитет од пет литри. Тој е силен, силен и издржлив, идеален за градинарски задачи. Благодарение на дизајнот на инка и сад, многу е лесно да се наполни овој сулфатер. Само олабавете ја завртката, наполнете го шишето и затворете го капачето.

Покрај тоа, тој има механизам за активирање кој вклучува заклучување и регулатор на проток на вода. Значи, не треба постојано да го притискате копчето за прскање или сулфат. Исто така, доаѓа со интегриран сигурносен вентил. Додека густата рачка го зголемува притисокот за употреба, вентилот за ослободување притисок се грижи за внатрешно ослободување на висок притисок. Друга предност на оваа машина за сулфатирање е нејзиниот лесен транспорт. Има силен и прилагодлив машки ремен, што е многу удобно при прскање на градината или наводнување на највисоките гранки. Совршен е за секојдневна употреба, а рачната пумпа е лесна за ракување.

Bricoferr BF8516

Друг извонреден модел на сулфатори е Bricoferr BF8516. Има капацитет до 16 литри, а копчето може да се продолжи. Со него е вклучен прилагодлив писка. Во однос на големината, таа има димензии 47,5 x 33 x 15 сантиметри и тежи приближно два килограми, што го прави неговото ракување е прилично едноставно.

Слава братучед 5

Продолжуваме со списокот на шест најдобри сулфатери со моделот Глорија Прима 5. Ова има капацитет од пет литри и вашата пумпа за притисок има оптимални перформанси. И копчето и устата се изработени од месинг и содржат шуплив конус. Што се однесува до контејнерот, тој е изработен од цврста пластика. Покрај тоа, моделот Глорија Прима 5 има транспарентен индикаторски опсег што служи за визуелно контролирање на нивото на полнење. Во однос на инката, таа има голем фил.

Mac Моќ 66006

Сулфатна машина Man Power 66006 од производителот Мадеира & Мадеира работи со батерија и има копје од не'рѓосувачки челик. Неговиот капацитет достигнува 16 литри. Што се однесува до димензиите, тие се како што следува: 48 x 37 x 21 сантиметри. Овој модел е тежок 5,22 килограми.

Градинарски алат Мадер 69092

Како и претходниот, сулфат на Mader Garden Tools 69092 Има лента од не'рѓосувачки челик и капацитет од 16 литри.  Покрај тоа, тој е од истиот производител, Мадеира и Мадеира. Сепак, големината на овој модел е различна. Неговата тежина е 4,75 килограми, а димензиите одговараат на 53 х 40 х 20 сантиметри.

ECD Германија 18L Распрскувач на притисок

Конечно, ќе го истакнеме моделот ECD Германија. Ова е повеќестран распрскувач кој работи со батерии. Тоа е разноврсен модел со прилагодлива лента од 45 до 89 сантиметри. Покрај тоа, цревото за прскање има должина од приближно 110 сантиметри, олеснувајќи ја удобната работа. Контејнерот е изработен од робусна пластика и неговиот капацитет достигнува 18 литри. Исто така тоа е многу моќен модел, може да работи до 160 минути кога е целосно наполнето. Дури и пумпата има голема моќност од 12 V / 2,1 A и работи до две прачки. Така тој го нуди потребниот притисок и високата стапка на проток.

Благодарение на долгите и прилагодливи ремени за рамо, Овој сулфатер е многу удобен за носење, бидејќи ремените исто така се пополнуваат на задната страна. Во однос на инката, таа има голем отвор со што се олеснува брзото полнење. Спрејот за притисок ECD Германија се смета за универзален, бидејќи има батерија од 12 V / 8AH. Тоа е идеална машина за сулфатирање за примена на течни ѓубрива, средства за дезинфекција, па дури и фитосанитарни производи.

Водич за купување сулфат

Пред да купите сулфатер, постојат некои фактори кои мора да ги земеме предвид. За почетници, постојат различни видови на сулфатори. Исто така, капацитетот, квалитетот и цената може да се разликуваат доста. Следно ќе ги коментираме аспектите што треба да се земат предвид.

Видови

Постојат различни типови на машини за сулфатирање и во зависност од употребата што сакаме да им ја дадеме, едното или другото ќе биде подобро. Во принцип, за мали градини или овоштарници, најдобро е да купите распрскувач за ранци, од типот што го носите на грб. Овие повторно можат да бидат поделени во три групи: електрични, рачни и машини за сулфат на бензин. Обично, најевтините се обично рачните, но не се полоши за тоа. Од друга страна, ако бараме сулфатни машини за големи површини и насади, имаме можност да се определиме и за поголеми модели како што се суспендирани или тракторски сулфатни машини.

Капацитет

Во однос на капацитетот, како при избор на тип на машина за сулфатирање, мора да ја имаме предвид областа за која сакаме да ја користиме. Тоа зависи од големината на плантажата или градината мора да се осигураме дека капацитетот на сулфаторот е доволно голем да ја покрие целата земја.

Квалитет и цена

Како што обично се случува, цената е тесно поврзана со квалитетот и големината на објектот. Во случај на машини за сулфатирање, можеме да најдеме неколку машини за ранци за околу 30 €, додека големите машини за сулфатирање дизајнирани за професионални насади на земјоделско ниво можат да надминат 1500 €.

Како да се користи сулфатер?

Постојат многу видови на сулфатори

Општо Сулферите работат на еден или друг начин во зависност од нивниот вид. Тие треба да бидат со упатство за употреба и етикети што ќе нè водат при пресметување на количините на вода и производ што ќе ни бидат потребни. Во случај на сулфатори на ранци, тие имаат сад под притисок. Со постојан притисок обезбеден од тој сад, течноста може да се прска рамномерно.

Иако употребата на овие машини е обично прилично едноставна, мора да внимаваме да не дојдеме во контакт со производот што го прскаме, бидејќи може да биде токсичен. Затоа, најдобро е да се користи ганти да спречиме да стигне до нашите раце и маска за да не влезе во нашите очи.

Каде да купите

Денес постојат многу начини да се купат сулфатори. Ајде да разговараме за некои од опциите што ги имаме.

Амазон

Во одличната онлајн платформа Амазон можеме да најдеме секаков вид на сулфатни машини и повеќе додатоци, освен потребната течност. Ако сме претплатени на Amazon Prime, дури можеме да пристапиме до многу производи со специјални цени и брза испорака. Без сомнение, тоа е најудобната опција.

пресекот

Супермаркетот Карфур нуди и разни производи за градинарство, вклучително и машини за сулфатирање. Како и да е, тие обично се мали и се за домашна употреба. За фарми или големи насади не е најпосакуваното место да се бараат машини за сулфатирање.

Лерој Мерлин

И Лерој Мерлин има широк спектар на сулфатори за домаќинства и ранци. Покрај тоа, можеме да нè советуваат професионалци кои работат таму.

Втора рака

Ние секогаш имаме можност да го стекнеме она што го сакаме од втора рака. Во случај на сулфатни машини, може да биде поволно да заштедите малку пари. Сепак, кога ги купувате од втора рака немаме гаранција, па ако престане да работи правилно по кратко време ќе треба повторно да го започнеме пребарувањето.

Како заклучок, тогаш можеме да кажеме дека постои голема разновидност на сулфатери кои можат да сторат подобро или полошо. Ние мора да ја земеме предвид пред се употребата што сакаме да му ја дадеме и површината за која ни е потребна. Врз основа на овие аспекти, прашање е само да се побара оној што најмногу одговара на нашиот џеб.