Thalia Wöhrmann

Pasioni për natyrën lindi që i vogël, kur mrekullohesha me dokumentarët për kafshët, bimët dhe ekosistemet që shihja në televizion. Gjithmonë më ka pëlqyer të mësoj për diversitetin e jetës në planetin tonë dhe proceset që e rregullojnë atë. Për këtë arsye vendosa të studioj biologji dhe të specializohem në botanikë, shkencën që merret me bimët. Tani punoj si redaktor në një revistë shkencore popullore, ku shkruaj artikuj për të rejat dhe kërkimet më të fundit në fushën e botanikës. Më pëlqen të ndaj njohuritë dhe entuziazmin tim për bimët me lexuesit, si dhe të mësoj nga ekspertë dhe hobistë të tjerë. Bimët janë pasioni im dhe mënyra ime e jetesës. Mendoj se janë qenie të mrekullueshme, që na ofrojnë bukuri, shëndet, ushqim dhe oksigjen. Prandaj, dua të vazhdoj të mësoj, kultivoj dhe shkruaj për to. Shpresoj që edhe ju të shijoni bimët po aq sa unë.