Trëndafila të egër

Trëndafil i egër

Trëndafili i egër, përveç që është i çmuar, ka veti të shumta. Për të përfituar nga këto veti, mund të përgatitet në infuzione ose tonikë.

Petunia

Surfinia apo Petunia?

Surfinias janë hibride të Petunias. Ky artikull njeh ndryshimet dhe ngjashmëritë mes të dyve.

Lule marigold

Calendula: Mrekullia e çdo muaji

Calendula ose Wonder është një bimë vjetore me një lulëzim të bollshëm. Ka përdorime të shumëfishta, si kuzhinare ashtu edhe medicinale. Kultivimi i saj është shumë i lehtë.

Begonia

Si të kujdesemi për begonias

Begonia është një lloj bimë shumë e bukur që ka lule të bukura. Në mënyrë që ta mbani atë gjithmonë në lulëzim dhe të kujdesur mirë, ne ju mësojmë se si të kujdeseni për begonias.

Barbarozë

Sëmundjet e barbarozës

Geraniumi është një bimë shumëvjeçare shumë e njohur që nuk kërkon kujdes të madh. Por ju duhet të kontrolloni që të mos sëmureni dhe për këtë ne ju ofrojmë të gjitha këshillat e nevojshme.

10 bimë pranverore

10 bimë pranverore

Pranvera është stina kur të gjitha bimët çelin dhe qëllimi është që të kemi një kopsht të lulëzuar mirë. Për këtë ne ju japim një listë të 10 bimëve të rekomanduara që arrijnë shkëlqimin e tyre maksimal të lulëzimit në pranverë.

trëndafila të bërë me lëvozhgë portokalli

Trëndafila me lëvozhgë portokalli

Lule dhe trëndafila të bërë me lëvozhgë portokalli, një ide e shkëlqyeshme dekorimi dhe një burim krijimtarie në stolitë e bëra me dorë. Bërja e tyre është shumë e lehtë.

sallatë lulesh

Lule të ngrënshme: nga kopshti në kuzhinë

Ka më shumë se 200 lloje të luleve të ngrënshme që janë identifikuar në të gjithë botën. Përdorimi i luleve në kuzhinë është një trend shumë i vjetër gastronomik. Sot, kuzhina e lartë e rigjeneron atë dhe ne mund ta gjejmë veten si zakon të buqetave tona në pjatat tona. Por jo të gjitha janë të përshtatshme për konsum, ka specie toksike dhe ato të ngrënshme duhet të jenë rritur pa kimikate.

Orkide Simian Drakula

Orkide Simian Drakula

Natyra na ofron lule befasuese të tilla si Simian Dracula, një orkide e veçantë që rritet në 2.000 m në lartësi dhe ka një fytyrë majmuni në qendër të luleve të saj dhe nxit të gjata në sepalet e saj që i kanë dhënë emrin e vampirit.

Patëllxhanët Hansel

Farat të rriten në Mars (I)

Me ardhjen e Marsit do të gjejmë një larmi të madhe të farërave të brendshëm për të filluar mbjelljen, përveç kësaj ...