makrolepiotët

Makrolepiotët

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për kërpudhat Macrolepiota dhe karakteristikat e tyre. Njihni mostrat kryesore.

kërpudha chanterelle tubaeformis

Chanterelle tubaeformis

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërpudhat Cantharellus Tubaeformis. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe të ngrënshme këtu.

hidnum repandum

Hydnum repandum

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me ripandumin e Hydnum dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe të ngrënshme.

kraterellus kornukopioidet

Craterellus cornucopioiides

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kornukopioidet Craterellus dhe karakteristikat e tij.

Kërpudha Cortinarius është e ngrënshme

Cortinarius orellanus

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me Cortinarius orellanus dhe karakteristikat e tij. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe helmuese.

kërpudha shëruese

Hericium erinaceus

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërpudhat Hericium erinaceus dhe vetitë e saj medicinale. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

kërpudha me veti të dobishme

Maitake

Ne ju tregojmë të gjitha vetitë medicinale dhe habitatin e kërpudhave maitake. Kjo kërpudhë japoneze është e njohur në të gjithë botën.

boletus reticulatus

Boletus reticulatus

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërpudhat e ngrënshme Boletus reticulatus. Këtë kërpudhë e dini mirë këtu.

foto e kërpudhave të quajtur Ganoderma lucidum

Reishi (Ganoderma lucidum)

Ndër të gjitha speciet e kërpudhave që ekzistojnë, Ganoderma lucidum është veçanërisht e dobishme falë shumë përdorimeve të saj në fushën medicinale. Zbuloni!

Cantharellus pallens paditi kërpudhat

Pallens chanterelle

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të kërpudhave Cantharellus pallens. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Agrocybe aegerita

Agrocybe aegerita

Në këtë postim ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të kërpudhave Agrocybe aegerita. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

Morfologjia Cantharellus cornucopioides

Kornukopioidet Chanterelle

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të kërpudhave Cantharellus cornucopioides. Mësoni rreth tij këtu.

Cantharellus cinereus në grup

Cantharellus cinereus

Në këtë artikull ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të Cantharellus cinereus. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Lutescens chanterelle

Lutescens chanterelle

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të kërpudhave Cantharellus lutescens.

Vjelja e lecinum lepidum

Leccinum lepidum

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e Leccinum lepidum. Mësoni këtu rreth këtij lloji të kërpudhave të ngrënshme.

Tricholoma saponaceum

Tricholoma saponaceum

Në këtë artikull ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të Tricholoma saponaceum. Mësoni më shumë rreth saj këtu.

Tricholoma atrosquamosum

Tricholoma atrosquamosum

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e kërpudhave Tricholoma atrosquamosum. Mësoni më shumë rreth kësaj.

mbledhja e kërpudhave

Bori i vdekjes

Në këtë artikull shpjegojmë se si të mbledhim boritë e vdekjes dhe karakteristikat e tyre. Mësoni të dalloni këto kërpudha këtu.

Kërpudha e diellit

Agaricus blazei

Ne ju mësojmë të gjitha vetitë medicinale dhe parimet aktive të Agaricus blazei. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe medicinale.

trikoloma virgatum

trikoloma virgatum

Në këtë artikull ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të Tricholoma virgatum. Mësoni ta dalloni këtë kërpudhë.

Wild Psilocybe mexicana

Psilocybe meksikane

Ne ju tregojmë në detaje se cilat janë efektet, karakteristikat dhe habitati i kërpudhave halucinogjene Psilocybe mexicana. Mësoni rreth tij këtu.

Tricholoma pardinum

Në këtë artikull ne shpjegojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të kërpudhave toksike Tricholoma pardinum. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

Trikoloma ekuestre

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të kërpudhave Tricholoma equestre. Mësoni ta dalloni këtu.

Terreumi i trikolomës

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërpudhat Tricholoma terreum për të shmangur konfuzionin e mundshëm. Mësoni më shumë këtu.

Tricholoma portentosum

A jeni duke mbledhur kërpudha dhe keni frikë se mos bëni një gabim? Këtu do të jeni në gjendje të njihni të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e Tricholoma portentosum.

Efektet psikologjike

Psilocybe semilanceata

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, vetitë dhe efektet e kërpudhave halucinogjene Psilocybe semilanceata.

Agaricus silvicola e egër

Agaricus silvicola

Në këtë artikull shpjegojmë gjithçka që duhet të dini rreth Agaricus silvicola dhe karakteristikat e tij. Mësoni ta njihni këtë kërpudha këtu.

Agaricus xanthodermus

Agaricus xanthodermus

Në këtë postim do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat e Agaricus xanthodermus dhe si duhet ta dalloni atë nga kërpudhat e tjera. Mësoni më shumë këtu.

Psilocybe cubensis

Psilocybe cubensis

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërpudhat halucinogjene Psilocybe cubensis. Mësoni për efektet e tij.

Agaricus sylvaticus

Në këtë post ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet kryesore të Agaricus sylvaticus. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

armillaria galike

armillaria galike

Ne ju tregojmë karakteristikat, habitatin dhe kuriozitetet e Armillaria gallica. Shtë një nga organizatat më të mëdha në botë.

agaricus augustus

agaricus augustus

Në këtë postim ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për kërpudhat Agaricus augustus. Mësoni ta njihni atë dhe të dini për të këtu.

Agaricus arvensis

Ne shpjegojmë gjithçka në lidhje me kërpudhat e ngrënshme Agaricus arvensis. Gjeni këtu informacion të vlefshëm për të qenë në gjendje ta diferenconi dhe grumbulloni atë.

amanita gemmata

amanita gemmata

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat kryesore të Amanita gemmata dhe habitatit të saj për të mësuar ta dalloni atë. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe këtu.

Terfezia Claveryi

Në këtë post ju mësojmë se si ta dalloni Terfezia claveryi në mënyrë që ta mbledhni atë mirë. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe këtu.

amanita spissa

amanita spissa

Ne shpjegojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të Amanita spissa. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe këtu.

Konfuzionet e këmbëve vjollcë

lepista personata

Ne shpjegojmë në detaje se cilat janë karakteristikat, habitati dhe konfuzioni i mundshëm i personave Lepista. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe.

Karakteristikat e kroacisë Amanita

amanita crocea

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të Amanita crocea. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe këtu.

Amanita vittadinii

Amanita vittadinii

Në këtë postim ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin, konfuzionin e mundshëm dhe kuriozitetet në lidhje me kërpudhat Amanita vittadinii.

Karakteristikat e Terfezia arenaria

Terfezia arenaria

Ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, përdorimet dhe mënyrën e mbledhjes së kërpudhave Terfezia arenaria. Mësoni disa këshilla për këtë këtu.

Edodat e lentinës

Karakteristikat dhe vetitë e Shiitake

Ne shpjegojmë të gjitha karakteristikat, habitatin, përdorimet dhe vetitë e kërpudhave Shiitake. Mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe japoneze këtu.

Kërpudha japoneze

Kërpudha japoneze

Në këtë postim ne bëjmë një listë të detajuar të kërpudhave japoneze më të konsumuara në botë dhe pronave që ata kanë.

Kapelë Amanita citrina

Citrine amanita

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për të identifikuar lehtësisht Amanita citrina. Mësoni si ta njihni atë në këtë postim.

Si të kërkoni criadillas tokë

Tokësorë

Në këtë postim ne shpjegojmë të gjitha karakteristikat, përdorimet dhe mënyrën e kërkimit të kriadillave të tokës. Mësoni për këto kërpudha këtu.

Amanita e pavlefshme

Amanita e pavlefshme

Ne ju tregojmë në detaje karakteristikat kryesore dhe habitatin e Amanita ovoidea. Mësoni ta njihni këtë kërpudhë me sy të lirë.

Virosa helmuese amanita

fly agaric

Ne ju tregojmë karakteristikat, vetitë, habitatin dhe ushqimin e Amanita virosa. Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë gjithçka.

fly agaric

Shtë një lloj kërpudhe toksike që nuk duhet ngatërruar. Ne ju tregojmë se si të mësoni të dalloni Amanita verna nga kërpudhat e tjera të ngrënshme.

Lactarius polemikë

Lactarius polemikë

Ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërpudhat Lactarius debate. Mësoni se si ta njihni atë dhe vetitë e tij këtu.

Amanita Rubescens

Amanita Rubescens

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Amanita rubescens. Hyni këtu për të mësuar më shumë rreth këtij lloji të kërpudhave dhe mbledhjes së tyre.

ponderosa fly agaric

ponderosa fly agaric

Në këtë postim do t'ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe konfuzionet e mundshme të Amanita ponderosa. Mësoni gjithçka rreth kësaj kërpudhe këtu.

kapak qumështi

Lactarius semisanguifluus

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini rreth Lactarius semisanguifluus. Mësoni këtu për të gjitha karakteristikat e kësaj kërpudhe.

perrechico

Qeni i vogël (Calocybe gambosa)

Në këtë post ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat, habitatin dhe ngrënshmërinë e perrechico. Mësoni gjithçka rreth kësaj kërpudhe këtu.

Amanita panterinë

Amanita panterinë

Ky post është i përkushtuar për të shpjeguar në detaje karakteristikat, habitatin, toksicitetin dhe konfuzionet e panterinës Amanita.

Ngjyra e kapelës salmon Níscalo

Lactarius salmonicolor

Ne shpjegojmë karakteristikat, habitatin, mbledhjen dhe konfuzionet kryesore të Lactarius salmonicolor. Këtu mund të gjeni të gjitha informacionet.

Kërpudha pranverore

Senderuelas (oreades Marasmius)

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me senderuelas (oreades Marasmius). Shtë një nga kërpudhat më të njohura të pranverës.

Lactarius piperatus

Lactarius piperatus

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për Lactarius piperatus. Shtë një lloj kërpudhe e pangrënshme. Mësoni ta dalloni këtu.

Karakteristikat e krizores së laktarit

Kritorrheus i laktarit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërpudhat Lactarius chrysorrheus (qumështi lakarian i krapit). Hyni këtu për të mësuar më shumë.

Amanita caesarea në fazën e të rriturve

Amanita cezariane

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me cezarin Amanita. Hyni këtu për të mësuar të njohni këtë specie të kërpudhave.

Boletus appendiculatus i rritur

Boletus apendikulatus

Hyni dhe mësoni gjithçka që duhet të dini rreth Boletus appendiculatus. Njihuni me këtë kërpudhë shumë të lakmuar, por të vështirë për t’u gjetur.

Karakteristikat e Amanita muscaria

Amanita muscaria

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë në detaje karakteristikat, vetitë dhe efektet e konsumimit të Amanita muscaria.

Lactarius sanguifluus

Lactarius sanguifluus

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërpudhat Lactarius sanguifluus. Hyni këtu për të ditur më shumë rreth saj.

Kërpudha pranverore

Kërpudha pranverore

Mësoni rreth kërpudhave të pranverës. Ne ju tregojmë karakteristikat e specieve kryesore që janë mbledhur në atë kohë të vitit.

kërpudha plepi

Kërpudha plepi

Kërpudha e plepit është një nga më të njohurat dhe të konsumuarat në të gjithë botën. Në këtë postim ju shpjegojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me të.

Karakteristikat e Boletus impolitus

Boletus impolitus

Ne ju mësojmë tërësisht gjithçka që duhet të dini në lidhje me kërpudhat Boletus impolitus. Mësoni ta njihni dhe të gatuani një recetë të mirë.

Boletus luridus

Boletus luridus

Ne ju mësojmë karakteristikat kryesore të Boletus luridus për të mësuar ta dalloni atë nga të tjerët. Njihni të gjitha vetitë e tij këtu.

Regjioni i plotë i boletusit

Regjimi Boletus

Në këtë artikull ne ju tregojmë të gjitha karakteristikat në lidhje me regius Boletus. Hyni këtu për të mësuar se si ta dalloni atë dhe të mësoni më shumë rreth kësaj kërpudhe.

boletus badius

boletus badius

Në këtë artikull shpjegojmë se cilat karakteristika dhe veti ka Boletus badius në mënyrë që ta dalloni atë nga kërpudhat e tjera. Mësoni rreth saj.

Boletus aestivali po rritet

Boletus aestivis

Ne ju tregojmë të gjitha sekretet e Boletus aestivis, një nga kërpudhat më të kërkuara gastronomikisht dhe që rritet në verë. Mësoni gjithçka këtu.

Eritropi i tërë boletus

Boletus erythropus

Në këtë artikull flasim për kërpudhat Boletus erythropus. Mësoni ta njihni dhe mos ta ngatërroni me speciet e tjera toksike.

Pamje e kërpudhës Amanita muscaria

Kërpudha halucinogjene

A e dini se çfarë janë kërpudhat magjike? Hyni dhe do të zbuloni gjithçka në lidhje me to: llojet, efektet dhe shumë më tepër për ta bërë më të lehtë për ju t'i njihni ato.

kërpudha që del nga toka

Llojet e gjinisë Xerocomus

Hyni këtu për të mësuar gjithçka rreth specieve të gjinisë Xerocomus, një nga kërpudhat më të lakmuara për të qenë një delikatesë gastronomike!

Grupi Boletus aereus

boletus aereus

Hyni këtu për të mësuar gjithçka rreth Boletus aereus, një nga kërpudhat më të lakmuara për të qenë një ëmbëlsirë gastronomike. Mos humbisni të gjithë informacionin tuaj!

Cibarius Chanterelle

Chanterelles (Cantharellus cibarius)

Hyni këtu për të mësuar gjithçka në lidhje me chanterelles (Cantharellus cibarius). Mësoni të dini karakteristikat e tij dhe si t'i dalloni ato. Mos e humb atë!

Satana Boletus

Satana Boletus

Ne ju shpjegojmë gjithçka që duhet të dini për kërpudhat Boletus satanas. Mësoni të dalloni se cilat kërpudha të gjinisë Boletus janë të ngrënshme dhe cilat jo.

Kristi i Clathrus

Kristi i Clathrus

Crispus Clathrus është një kërpudhë shumë e veçantë që do ta gjejmë në Amerikat. Ka një formë shumë kurioze dhe lëshon një erë mjaft të pakëndshme. E dini atë

kërpudha blu, të njohura gjithashtu si Lepista nuda ose këmbë purpur Clitocybe Nuda

Kërpudha blu e këmbëve (Clitocybe nuda)

Kërpudhat blu të këmbëve, të njohura gjithashtu si këmbët vjollcë Lepista nuda ose Clitocybe Nuda, janë një nga kërpudhat më të bukura që mund të marrim gjatë A keni dëgjuar për kërpudhat blu të këmbëve, por nuk keni pasur kurrë mundësi ta provoni? Futni dhe zbuloni karakteristikat dhe format e tij të konsumit.

zbuloni kërpudhat ose chanterelles më helmuese

Chanterelles helmuese

Nëse jeni një adhurues i shkëlqyeshëm i chanterelles ose kërpudhave, duhet të dini se cilat janë chanterelles më helmuese. Ejani dhe zbuloni.

karakteristikat e ribolloneve

Ribollonet

Ky post flet për karakteristikat, ushqimin, mbledhjen dhe përdorimet e ribollones. Dëshironi të mësoni më shumë rreth këtyre kërpudhave?

Kërpudha thistle

Kërpudha thistle

Zbuloni gjithçka rreth kërpudhave Thistle për adhuruesit e kërpudhave

Kërpudha parazol

Të hani kërpudha: Parasol

Çadra është një kërpudhë e ngrënshme që identifikohet lehtë, por mund të ngatërrohet me një tjetër helmuese. Ne ju tregojmë ndryshimet midis të dy klasave